• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka

Ceolsige Burke - Firefly, płomykówka
kicia kocia
Cierpka jak agrest, słodka jak bez
Chcę śnić czarne loki splątane
sława
III
krew
czysta
genetyka
snowidz
zawód
wróżbitka & astronomka
Chuderlawa sylwetka na 168 centymetrów, która z uporem relikwii, odmawia rozsypania się w pył. Za pas spływają włosy o czerni nowiu, a fiołkowe oczy sprawiają wrażenie dwóch ran zadanych firmamentowi.

Lydia Black
25.07.2026, 14:40  ✶  
Różowy ptaszek przyniósł list 23 października 1972 r.

Szanowna Pani Burke,
Dowiedziałam się, że trudni się Pani wykonywaniem pojemników przeznaczonych do przechowywania rytualnego popiołu. Jeśli jest to prawda, byłabym niezmiernie wdzięczna, gdyby zechciała Pani podjąć się wykonania jednego również dla mnie.

Pokryję wszelkie koszty materiałów oraz pracy. Jeżeli potrzebuje Pani ode mnie jakichkolwiek informacji bądź życzy sobie omówić szczegóły wykonania, pozostaję do dyspozycji.

Niech Matka prowadzi Pani dłonie i błogosławi każdemu dziełu, które spod nich wychodzi.

Z wyrazami szacunku,
Lydia Black

Je t'aime, je te hais
Mais ma meilleure ennemie, c'est toi
Fuis-moi, le pire, c'est toi et moi
Dzieło sztuki
które chcesz polizać
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
kustoszka sztuki
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość.

Astoria Avery
26.07.2026, 12:49  ✶  
list przyniesiony w godzinach porannych przez kruka Astorii
24.10.1972

Droga Ceolsige,

mam nadzieję, że ten list zastaje Cię w dobrym zdrowiu. Pozwalam sobie zwrócić się do Ciebie z prośbą o kolejne zlecenie, ponieważ wielokrotnie przekonałam się o Twoim profesjonalizmie, rzetelności i wyjątkowym wyczuciu rzemiosła.

Chciałabym zamówić niewielki pojemnik przeznaczony do przechowywania prochu z rytualnego ogniska. Zależy mi, by był odpowiednio szczelny i trwały, a zarazem estetyczny.

Mam nadzieję, że znajdziesz czas, by podjąć się tego zlecenia. Życzę Ci spokojnych przygotowań do nadchodzącego święta, pomyślności oraz tego, by Samhain przyniósł Ci tyle samo refleksji, co powodów do satysfakcji.

Z pozdrowieniami,
Astoria Avery

learn the rules
then
break some

the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
29.08.2026, 13:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.08.2026, 13:25 przez Anthony Shafiq.)  

—14/10/72—

Londyn, 14.10.72

Szanowna panno Ceolsige,

w poszumie myśli i informacji wszelakich, nigdy nie wiadomo, kiedy drobnostka okazuje się motylimi skrzydłami wywołującymi huragan na drugiej stronie globu. Jestem zaintrygowany, choć rzeczywiście czas i okoliczności nie sprzyjają osobistemu spotkaniu. Niemniej mogę szczerze polecić do rozmowy Guineverę McGonagall, lekarkę oraz historyczkę magii, która przebywa obecnie w Anglii i zdaje się odpowiednio wykwalifikowana, aby w miarę możliwości zweryfikować istotność zagadki.

Byłbym szczerze zobowiązany, za informację o efektach Waszego spotkania, jeśli dojdzie do jego skutku.

Z uniżonymi ukłonami,

Anthony J. Shafiq
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
29.08.2026, 13:33  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2026, 21:19 przez Millie Moody.)  
22.09

Wyliniała pożyczona sowa przyniosła ze sobą zwinięty rulol z grubego papieru, na którym pysznił się namalowany akwarelą koń. Obraz był chaotyczny, pełno na nim było zachlapań, które zdawały się być mimo wszystko celowe. Na drugiej stronie malunku, znajdowała się niewielka nabazgrana dedykacja:

wal  się

M
Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uzdrowicielka w grupie archeologicznej, wróżbitka
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, skórę koloru kawy z mlekiem i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie pochodzi z Anglii. Otacza ją mgiełka orientalnych perfum - klasycznej egipskiej mieszanki cytrusów, jaśminu i słodkiego ananasa.

Guinevere McGonagall
31.08.2026, 23:06  ✶  
15.10.1972

Szanowna Pani Burke,

nie mam być może doświadczenia z zakresu łamania klątw, ale z chęcią posłucham o zagadce, na którą pani natrafiła. Starożytność, transmutacja i – tutaj nie jestem pewna, czy dobrze rozumiem – dziedzictwo mojej rodziny? To raczej rzadko spotykana kombinacja.

Jeśli ma Pani czas, to zapraszam 16 października w godzinach wieczornych do Ostoi dla zwierząt w Pangbourne.

PS. Zdaje mi się, że nie tylko Anthony Shafiq jest naszym wspólnym mianownikiem.

Pozdrawiam,
Guinevere Nefret Akhenaten McGonagall
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
10.09.2026, 21:14  ✶  
24.10

Kruk który dostarczał ten list był wygłodniały oczu. Przyjmował też daninę w kruczych chrupkach.

Stara winter is coming czy coś, ostatni sabat przed nami i ogarnęłam właśnie, że aby wspierać moje zajebiste umiejętności dywinacyjne i przepowiadać Ci równie zajebiste ruchanka w najbliższym czasie potrzebuje dobrego pudła na prochy z ogniska czy coś. Kopsnęłabyś mi takie pudełko, wiem, że jesteś dobra w te hehe klocki. Jako samozwańcza rzeźbiarka mogę zaproponować Ci lampion, choć powiem Ci że nie przełknę dyni przez najbliższe pizdyliard lat całe ręce mi się lepią od tego gówna (w sensie dynich flaków). Daj znać czy jesteś zainteresowana, czy mam szukać dalej.

Twoja ulubiona Moody
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
10.09.2026, 21:45  ✶  
Do listu załączono pakunki z dwoma szatami.
25.10.1972

Szanowna Pani Burke,

dziękuję za zaufanie. W załączeniu przesyłam zamówione szaty.

Z poważaniem,
Electra Prewett

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
Czarodziej
Życie to sztuka, którą uprawia niewielu. Większość tylko wegetuje.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Złotnik / Kowal
Wysoki brunet, mierzący aż 193 cm wzrostu. Długość włosów często sięga mu karku. Zazwyczaj goli się na gładko, bądź pozwala sobie utrzymać zarost. Ostatnie wydarzenia spalonej nocy doprowadziły do tego, że zapuścił brodę. Twierdząc, że być może w ten sposób, nie zostanie rozpoznany przez oprawców. Ubiera zwyczajnie jak każdy mugol. Posiada bardzo dobrze zbudowaną sylwetkę, co zasługą jest wieloletnie ćwiczenie ciała.

Tristan Ward
4 godzin(y) temu ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 4 godzin(y) temu przez Tristan Ward.)  
Odpowiedź na ten list sowa dostarczyła w południe. Poza tym listem, był także mały pakunek z rachunkiem do opłacenia.

Londyn 26 października 1972r.

Szanowna Pani Burke,

Bardzo dziękuję za list i troskę o zdrowie, a także miłe słowa docenienia mojej pracy. W obliczu nadchodzącego wydarzenia sabatu Samhain, staram się nie przepracowywać, aby móc zadowolić swoich klientów, wyrobami stworzonymi przeze mnie. Niestety nie zawsze wszystko się udaje.

W Pani ręce oddaję opakowanie żelaznych gwoździ, o które Pani prosiła dla swojego znajomego, Lazarusa Lovegood.
Jeżeli produkt jest zadowalający, bardzo chętnie podjąłbym się dalszej współpracy.

Pozdrawiam,
Tristan Ward

@Ceolsige Burke
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa