• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Funeralia Epistularia ex Necronomicone

Funeralia Epistularia ex Necronomicone
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających za pas srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. W pełnych gracji ruchach, które cechuje elegancka precyzja profesjonalnej pianistki. Coś w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie jednak, co powiedzieć i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się skromnie, w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzec może ślady poprawek krawieckich. Nie da się ukryć, że jako młoda, atrakcyjna kobieta, przyciąga wzrok, nosi się jednak konserwatywnie, nigdy nie odsłaniając zbyt wiele ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, która przydaje jej bladej skórze świetlistości, choć chętnie stroi się także w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których słodka, dusząca woń przywodzi na myśl palony cukier.

Lorraine Malfoy
05.10.2023, 11:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.01.2025, 00:51 przez Lorraine Malfoy.)  
poczta Lorraine

Listy adresowane do Lorraine Malfoy trafiają najczęściej na biurko zakładu pogrzebowego "Necronomicon" z siedzibą na ulicy Śmiertelnego Nokturnu.

Kod:
[Poszukiwania][h1]—x/x/1972—[/h1]
[h2]Odpowiedź na [url=LINK]ten list[/url].[/h2][/Poszukiwania]

[koperta]
[align=right][i]Londyn, xx.xx.1972 r.[/i][/align]
xxx
[align=right]xxx,[/align]
[podpis="Lorraine Malfoy"][/koperta]

List rozsypał się w popiół po przeczytaniu.
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
08.10.2023, 00:08  ✶  
Lorrie,

moja mama się pyta czy przyjdziesz do nas na obiad. I czy będziesz pomagała przy letnich sabatach. A ja się pytam czy masz jakieś rady co zrobić, żeby zatrzymać przy sobie chłopaka? Tylko proszę, nie mów nikomu, że się pytałam, bo znowu będą się ze mnie nabijać.

S.

@Lorraine Malfoy

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
27.10.2023, 00:44  ✶  
[Obrazek: IMG_5090.png?ex=654d6027&is=653aeb27&hm=...bf9f947a4&]

Ćwiczę wyszywanie robiąc różne drobnostki. Już teraz czuję, że przynosi szczęście.

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust

Sarah Macmillan
07.11.2023, 01:10  ✶  

Zaproszenie

[Obrazek: image.png]

Więcej informacji tutaj.

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
femininomenon
I'm feeling amazing,
I'm fucking amazing;
I'm high as a kite,
I'm sat here picturing you naked

Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
04.12.2023, 23:25  ✶  
19 VI 72
Pomóc ci mogę zawsze, ale wiesz, że paprocie nie obrastają w kwiaty?
Może w bajkach dla dzieci, ale tak naprawdę to nie...

Całuski,
Mewa

jakiś czas później doleciała kolejna wiadomość (ptaszysko musiało zrobić rundkę tam i z powrotem)

19 IVI 27

NIE CZYTAJ TAMTEGO!!!!!!!!!! Nie dotarło do mnie, że to tekst na podryw!!!!

A więc-
✧༝┉˚*❋ Przyjdę ❋*˚┉༝✧

Meavs

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
femininomenon
I'm feeling amazing,
I'm fucking amazing;
I'm high as a kite,
I'm sat here picturing you naked

Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
04.01.2024, 19:46  ✶  
Skąd masz moje zdjęcie z dzieciństwa?

Żartuję. Dziękuję ci ślicznie, że o mnie pomyślałaś. Będę o nie dbać.

Twoja muza,
Mewa

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
04.01.2024, 22:11  ✶  
Londyn 06.72
Kochana Lorrie,

Myślałam dzisiaj o tobie i postanowiłam troszkę tylko ci powróżyć. Ucieszy cię więc pewnie, że czeka cię pewien sukces artystyczny. Mały czy duży, pamiętaj tylko, żeby dobrze się bawić i nie dać się przy tym zbałamucić jakiemuś oblechowi. (Obie wiemy, że ty sobie takich typów to na mały paluszek zawijasz, ale wiesz co ja myślę o niektórych osobnikach w twoim życiu)
Całuski,
Rosie

[wróżba]
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
18.03.2024, 01:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.08.2024, 10:05 przez Atreus Bulstrode.)  
lipiec, Londyn

Kochana Lorraine,
Nawet nie wiesz jak napracowałem się nad tym, żeby wybrali jego najbardziej korzystne zdjęcie. I co? Nikt nie docenia, że ze Stanleya taki przystojniak na tych listach gończych. Nawet sobie jeden zachowałem.

Ale trochę nie rozumiem co ja mam niby do tego, że mój drogi przyjaciel Borgin nie przemyślał pewnych logistycznycj kwestii swoich działań i wkurwił Harper.

I proszę cię, nie obrażaj mnie w ten sposób. Są pewne granice.

Twój ulubiony,
Atreus
hold me like a grudge
and what an ugly thing
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
18.03.2024, 18:31  ✶  
lipiec, Londyn

Droga Lorraine,

Kiedy dwie moje byłe dziewczyny są ze sobą w związku, niewiele jest na świecie rzeczy, które uraziłoby moje uczucia. Chociaż... może masz trochę racji?

Nie mogę myśleć za wszystkich, Księżniczko, bo ja się poprostu nie wyrobię z tym wszystkim, albo co gorsza - na mnie mi jeszcze nie starczy. Ale postaram się.

Nie, nie lubię. Uwielbiam. Ale wiesz, o lojalności do kolegów to jednak ostrożnie.

Atreus
hold me like a grudge
and what an ugly thing

Atreus Bulstrode
18.03.2024, 20:20  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.03.2024, 20:21 przez Atreus Bulstrode.)  
"Wchodzę Ci na ambicję tylko dlatego, że wiem, że dasz radę."

Mam ci zacząć mówić Mamo?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (12): 1 2 3 4 5 … 12 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa