• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Charlesa

Poczta Charlesa
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
13.05.2024, 22:40  ✶  
[Obrazek: d214905c3616b793b131e981a15416d9.jpg]
Oda, płomykówka
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
29.05.2024, 12:11  ✶  
Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: SzJSh1S.png]

Więcej informacji tutaj Słodziutki

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
30.05.2024, 18:20  ✶  
List przyniosła nieznajoma sowa, choć sądząc po obrączce na jej nodze - była to jedna z sów na wynajem. Koperta była gruba, wypchana licznymi galeonami.

Londyn, 2 sierpnia 1972

Szanowny Panie Mulciber,

Doszły mnie słuchy o Pańskim świecarskim kunszcie i starannym podejściu do detali podczas rzeźbienia w wosku. Chciałbym zamówić u Pana 50 (słownie: pięćdziesiąt) sztuk fallicznych świec. W różnych kształtach i rozmiarach, jeśli wie Pan, co mam na myśli...

Dołączam zapłatę. Bez żadnych nazwisk. Proszę dostarczyć przesyłkę do Dziurawego Kotła, a jeśli dołączona suma jest niewystarczająca - proszę również o informację tamże.

Mam nadzieję na szybką realizację zamówienia.

Z poważaniem,
Klient

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
22.06.2024, 00:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2024, 00:32 przez Isaac Bagshot.)  

Charles!

Nie martw się - nie napiszę w Proroku o chujoświeczkach, jeśli sobie tego nie życzysz. Chciałem jednak zaproponować Ci wywiad w Czarownicy, w którym opowiesz o swoim nowym produkcie. Możesz podpisać się pod tym własnym imieniem, a nie nazwą rodzinnego biznesu. Co o tym myślisz? Osobeicie uważam, że to będzie naprawdę świetna reklama! : )

P.S to nie jest szantaż. Jeśli nie masz ochoty udzielić wywiadu i rozreklamować swoich świeczek, to nie na żadnego problemu!

Isaac
xxx
Dumbass bisexual
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
22.06.2024, 12:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2024, 12:11 przez Isaac Bagshot.)  

Charlie,

Twój wuj nie wygląda na człowieka, który zaczytywałby się w Czarownicy. Nie jestem jednak w stanie zagwarantować Ci tego na sto procent. Ja na przykład przeczytałem prawie wszystkie numery tego tygodnia, począwszy od 1961 roku. Polecam! W każdym razie, wyjście zawsze jest. Twoje świeczki zrobiły jednak wielką furorę, i na Twoim miejscu szedłby w to.

P.S wspomnę nawet trzy razy, że jest to twój produkt, a nie rodzinny.

Isaac
xxx
Dumbass bisexual

Isaac Bagshot
22.06.2024, 12:40  ✶  

Charlie < 3

zabierz Leo, to pójdziemy się potem napić! Do zobaczenia.

Isaac
xxx
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
30.06.2024, 14:43  ✶  

Charlie,

zawsze wierzyłam w potęgę czekoladowych żab i kart, ale nigdy dotąd nie podejrzewałam, że mogą uratować komuś życie - chyba nie doceniałam ich mocy. Dziękuję bardzo za prezent, chociaż nie musiałeś, rozdawanie żab ludziom w potrzebie to moja święta misja, którą poprzysięgłam kontynuować wiele lat i zobowiązują mnie do tego reguły tajemnego, czekoladowego bractwa.
Trzymam za słowo, że przy następnym spotkaniu nie będziesz się topić.

Pozdrowienia
B.

List wyblakł jakiś czas po przeczytaniu.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
16.07.2024, 11:07  ✶  
Londyn
5.08.1972

Chłopcze!

Muszę przyznać, że twój wywiad w ostatnim numerze Czarownicy był absolutnie genialny! Dawno nie miałam okazji tak się uśmiać. Świeczki w kształcie penisów? Kto by pomyślał! Żyje już 80 lat, a jeszcze nigdy nie widziałam czegoś tak zabawnego!

Czytając artykuł, niemal wylałam herbatę z radości! To naprawdę niesamowite, jak coś tak prostego jak świeczka może stać się tak... wyjątkowe. Zaczęłam się zastanawiać, jakie inne kształty mógłbyś w przyszłości wprowadzić. Może świeczki w kształcie muszelek? Albo smoczych jaj? Możliwości są nieskończone!

Z pozdrowieniami,
Rebbeca
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
16.07.2024, 11:23  ✶  
5.08.1972

Drogi Panie Świeczkowy,
zauroczyłam się w Panu. Jak człowiek z takim talentem może być jeszcze wolny? Co Pan powie na kolację? Obiecuję, że nie będziemy rozmawiać tylko o świeczkach. Może sobota wieczorem? Dam znać, gdzie rezerwuję stolik!

Pozdrawiam serdecznie,
fanka zakochana po uszy

P.S. Czy można prosić o autograf na jednej z Pańskich świeczek?
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością

Bard Beedle
16.07.2024, 11:38  ✶  
Szanowny Panie Mulciber,

sugeruję zwiększyć trwałość i elastyczność wosku oraz dodać do świeczki runę wibracyjną u nasady, a najlepiej trzy o różnym natężeniu.

W razie potrzeby testerek nowych rozwiązań, proszę pytać o Bellę w Fontannie Szczęśliwego Losu. Akceptuję barter i dostęp do prototypów.

Z wyrazami szacunku

Bella LaFontaine
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (8): 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa