07.10.2024, 17:29 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.10.2024, 17:47 przez Anthony Shafiq.)
—20/07/72—
Ptolemeusz robił zazwyczaj przytłaczające wrażenie, szczególnie na innych ptakach pocztowych i ptaszarzach, którzy sprawowali nad nimi opiekę. Był gigantycznym masywnym drapieżnikiem, który nie pozostawiał złudzeń co do szans, jakie miałyby inne loty w starciu z nim. Kto wie, może nawet był karmiony sowami? Bardzo usłużnie mimo wszystko oddał wiadomość - elegancki czerpany papier noszący lazurową pieczęć zdobną w symbol trójgłowego smoka. Wewnątrz zaś... zaproszenie.
Little Hangleton, 20.07.72
Szanowny Panie Crouch,
mając w pamięci Pańskie wybitne recitale paryskie, oraz kilka koncertów dla MUZY, chciałbym wnieść zapytanie, czy wciąż Pan gra i koncertuje? Bardzo zależałoby mi na kameralnym, prywatnym koncercie w możliwie bliskim terminie. Zależałoby mi na wieczornym recitalu maksymalnie godzinnym, w którego zwieńczeniu znalazłaby się kompozycja z pewnością panu znana: Preludium Op. 28 nr 15 niejakiego Chopina. Zdaje mi się, że słyszałem ten utwór w Pańskim wykonaniu, w razie potrzeby udostępnię nuty. Resztę repertuaru pozostawiam Pańskiej gestii.
Proszę o udzielenie odpowiedzi możliwie szybko, abym mógł zarezerwować termin u stroiciela i dokonać reszty niezbędnych przygotowań.
Z wyrazami szacunku,
Anthony J. Shafiq