Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.
Zastanawiam się, co u Ciebie słychać. Dobra, wcale się nie zastanawiam, nie bij mnie za to, ale głupio tak zaczynać list od prośby. Mam problem, duży problem i potrzebuję pomocy.
Ger
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.
Może być dzisiaj, jeśli nie masz żadnych planów po tym ambitnym zajęciu, którym się zajmujesz. Wieczorem, gdzieś na Nokturnie? Chyba, że wolisz u mnie, chociaż wolałabym gdzieś poza domem, bo od jakiegoś czasu nie mieszkam sama.
Ger
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Cain,
strasznie mnie to przeraziło. Mam nadzieję, że nie ucierpiałeś przez niego.
Na razie nadal zbieram informację. Zapewne skorzystam z Twojej propozycji.
Przepraszam, że Cię to przeze mnie spotkało.
Ger
crow
Comme un vol de corbeaux sur un champ de bataille, le passé, sombre spectre, autour de moi s’étale.
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.
Cain, piątego sierpnia w Oxfordshire odbyło się wesele Perseusa Blacka i Verspery Rookwood. Dowiedziałem się, że to przyjęcie nie wyglądało tak, jak typowe przyjęcie ludzi mających kij w dupie - wysłałem już w tej sprawie list do Brenny, bo martwiłem się o to, że państwo młodzi dopuścili się czegoś, co ściągnie na nich gniew ich krewnych. Brenna sądzi, że ktoś próbował zniszczyć tę ceremonię przez podawanie gościom zaklętych drinków, obawia się też o bezpieczeństwo rodziny Bell, bo z jakiegoś powodu Blackowie i Rookwoodowie zaprosili mugolskich cyrkowców do występowania podczas przyjęcia. Całe wydarzenie wzbudza zainteresowanie różnych ludzi, gdybyś coś usłyszał albo wiedział, daj znać mi, albo od razu wyślij list do Brenny, ona podobno tam wśród tych mugolaków kogoś zna. Nie mam pojęcia czy to wszystko było celowe, czy to jakaś prowokacja, ale ja uważam, że warto zawiesić na tym oko.