17.08.2024, 22:11 ✶
06.08.72, Aleja Horyzontalna
Morpheusie,
po rozważeniu sytuacji, zdecydowałam się napisać do Ciebie, jako jasnowidza i przedstawiciela Departamentu Tajemnic. Podczas Lammas, odprawiając rytuał ku czci Matki Księżyca, nawiedziła mnie dziwna wizja. Dotyczyła, jak sądzę, jesieni, i była pełna ognia i śmierci.
Po przemyśleniach doszłam do wniosku, że nie był to zapewne zwykły sen i aż nazbyt przypominał wizję, jakiej doznałam przed Beltane, a która wtedy zwiastowała anomalię teleportacyjną i zakłócenia sieci Fiuu. Nie była to nawet zwykła wizja: zdawała się zesłana przez coś lub kogoś, kto do pewnego stopnia się komunikował i oczekiwał działań. Niestety, nie okazał mi na tyle uprzejmości, aby zechciał pozostawić co do tego dokładniejsze instrukcje.
Być może jest Ci wiadome coś więcej o podobnych przypadkach?
Pozwolę sobie prosić o pewną dyskrecję. Zdaję sobie sprawę z tego, że Departament Tajemnic jest zainteresowany wszystkimi proroctwami, ale w tym konkretnym pojawiali się śmierciożercy. Nie chciałabym zwrócić na siebie w związku z tym uwagi kogoś, kto może po cichu wspierać ich działania.
Z pozdrowieniami
Florence Bulstrode