• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
17.10.2023, 23:00  ✶  
06.1972

Bren,

Nie wiedziałam o Idzie, cholera, strasznie mi przykro. Wiadomo co jej jest? I jasne – mi nie przeszkadza spotkać się we trójkę. Może nawet będzie mniej niezręcznie. Cynka na pewno da się wyciągnąć i to bez pretekstu. A jak coś to mi nie odmówi.

Niemożliwe, Ty nie znasz czyjegoś nazwiska? Kłamiesz mnie tu. No i przyznaj się, nie chcesz go aresztować, żeby móc sobie jeszcze popatrzeć.

Viki
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
17.10.2023, 23:23  ✶  
06.1972

Bren,

Wiesz co, może i wiedzą, ale ja pierwsze dni po Beltane to siedziałam przymusowo w domu, a potem przewalałam papierkową robotę. Jestem pewna, że dużo mnie ominęło, skoro było takie zamieszanie i mało kto w ogóle siedział w Biurze, a wszystkich wysyłali w teren. Nie mam więc zielonego pojęcia czy taka informacja gdzieś krąży i czy jest tajna. W porządku, będę milczeć, spokojnie. Umiem dochować tajemnicy. Jeśli będziesz się z nią widziała, to proszę życz jej ode mnie dużo zdrowia.

No dobrze, zanotowałam, nie lecisz na tatuśków. Ale skoro biega nago, to może tym razem by Ci odpowiedział, może mu się coś przestawiło. Obawiam się, że to może być ostatnia szansa, idę o zakład, że to ostatni raz jak go widzisz.

Tori
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
18.10.2023, 10:28  ✶  
01.06.72
Bren,

Wspaniały jest. Możesz mi zdradzić, kto stworzył takie cudo? Chętnie bym uzupełniła swój zbiór o nowy nabytek, a widać, że ten sztylet jest doskonały.

Gerry
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
19.10.2023, 12:56  ✶  
Do listu był dołączony kartonik, niewielki, w środku znajdowało się 10 drobnych bez w kształcie kwiatów

19.06.72
Słońce,

Nie musisz się martwić o to, że krzyczę na Erika. Tak to już jest, że czasem muszę mu przemówić do rozsądku. Martwiłam się strasznie tym wszystkim. Myślałam, że coś mu się przydażyło w pracy, albo w tej drugiej pracy, co jeszcze bardziej mnie martwiło. Kamień spadł mi z serca, kiedy zobaczyłam, że jest cały i zdrowy.

Może faktycznie powinniśmy to przerwać, bo nie wytrzymam tak dłużej. Nie potrafię myśleć o niczym innym niż o jego bezpieczeństwie.

PS. Dziękuję za imbryczek, jest przepiękny.

Norka
Asystent Królowej Balu
Tony papieru, tony analiz
Genialne myśli, tłumy na sali
krew
genetyka
zawód
Ma 165 cm wzrostu. Chuderlawy, blady, często z rumieńcami na policzkach (ma z tym problem). Przygarbiony, z reguły niepewny siebie, choć czasami ma przebłyski bohatera. Niebieskie oczy, brązowe włosy. Bywa w towarzystwie roślin albo zapalczywie chroni roślin.

Frank Longbottom
19.10.2023, 20:25  ✶  
D.G., 1 lipca 1972

Ciociu Brenno,

Ja to bym chciał pójść wszędzie z Tobą. Mogę nawet pomóc Tobie i cioci Mav w podróży. Napisz tylko magiczne słowo, a będę spakowany stał na progu!!!

Żądny wakacyjnych przygód,

Frank
Widmo
Nie mam nic do ludzi.
Nawet szacunku.
krew
genetyka
zawód
Co się rzuca w oczy, gdy do pomieszczenia wchodzi ON? Jego wzrost (197 cm). Jest gigantem, umięśniony, dba o to, aby być silnym fizycznie. Jest to jego atut. Ma na ciele sporo blizn ze spotkań z niebezpiecznymi stworzeniami. Zwykle ma zarost na twarzy, kręcone włosy i ciemne jak otchłań piekła oczy, które patrzą na ludzi z nienawiścią, a na zwierzęta z obsesyjną miłością. Jeśli pracuje, nie spodziewa się gości ubiera się niedbale, byle jak, bez patrzenia na modę. Jeśli idzie do ludzi, brata, rodziny to ubiera się w skrojone na jego miarę garnitury, koszule, kamizelki (ale za tym nie przepada).

Vincent Prewett
19.10.2023, 22:42  ✶  
Londyn 20.06.72

Kurwa, Paskudo co za zjebany dzień.

Po pierwsze: jesteś pojebana, że wstajesz o 7 na 9.

Po drugie: może i jestem chamem, ale dzięki, że mi pomogłaś. Masz, opraw w ramkę, postaw na biurku. No i nie zrobiłbym ci siary przed rodzeństwem. Może twojemu bratu wspomniałem, że na mnie lecisz, ale to szczegół. W końcu to oczywiste.

Po trzecie: Szedłem załatwić jedną sprawę przez te uliczki tam, bo było szybciej, ale nagle poczułem smród jakichś kadzideł, zignorowałem, poszedłem dalej i nagle zaczęła się dziać inba. Alejki zaczęły się zwężać, no ogólnie widziałaś mój stan.

I po czwarte: nie zajmuj sobie tej pięknej główki tam, sam się tym zajmę. Ale jak wpadniesz na jakiś trop i nie dasz załatwić tego po Brennowemu to daj znać. Zrobię to po mojemu. Postaram się być grzeczny i przyprowadzić ci odpowiedzialnego za to heh.

Jak coś zmyłem się bez śniadania. Jak będziesz chciała się ze mną spotkać daj znać, mogę ci to opowiedzieć osobiście. Na razie masz list. Powinno wystarczyć. Jeśli potrzebujesz zeznania bez mojej osobowości dla ciebie napiszę to jeszcze raz.

Twój koszmar z lasu,

Vincent
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
20.10.2023, 14:57  ✶  
Londyn 20.06.72

Kochanie,

Moi dziadkowie was polubili, a oni są świadomi tego, że wokół nas będą się dziać dziwne rzeczy. Ignorują je. Nie mów Erikowi, ale oni się pytali, czy jest wolny i kiedy mi się oświadczy. Co za obciach! Myślałam, że spłonę z zawstydzenia, gdy mnie o to pytali.

Avelina
Wścibska dziennikarka
Granica między fantazją, a rzeczywistością była u mnie zawsze beznadziejnie zamazana.
I
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Daisy to ładna dziewczyna o rozmarzonych, zielonych oczach. Kiedy na kogoś patrzy, tej osobie może się wydawać, że nagle stała się całym światem dla młodziutkiej dziennikarki. Na tle innych czarownic wyróżnia się gęstymi, kręcącymi się rudo-brązowymi włosami. Chętnie nosi je zaplecione w kucyk. Nie jest ani przesadnie wysoka (mierzy ok. 165 cm wzrostu), ani krzepko zbudowana. Choć lubi ładnie wyglądać, ceni sobie wygodę. Zazwyczaj można ją spotkać albo z aparatem fotograficznym u szyi, albo z notatnikiem i piórem w ręku. Pojawia się na większości istotnych, publicznych uroczystości w Ministerstwie Magii.

Daisy Lockhart
05.11.2023, 22:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.11.2023, 22:46 przez Daisy Lockhart.)  
Odpowiedź nadeszła tego samego dnia. Daisy miała zamaszyste, pełne ozdobników pismo. Dołączyła do niego kilka dodatkowych zdjęć oraz mapę, którą przesłałaś jej wcześniej.
20.05.1972
Szanowna Pani Psujo Brenno Longbottom,
Odsyłam mapę. Zaznaczyłam tam miejsce, gdzie natknęłam się z bratem na spłoszone zwierzęta. Oznaczyłam tam też kierunek, w którym biegły. Niestety, nie mam pojęcia co je spłoszyło.
Czyżby były to dokładnie te same stworzenia przez które wejście do Kniei Godryka jest obecnie zakazane? Może jakiś drobny komentarz dla prasy?
D. Lockhart
PS: Przesyłam też zdjęcia, które wykonałam tamtego dnia w Kniei Godryka.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
07.11.2023, 13:51  ✶  
13.06.72
Brenn,

Pałętałam się po lesie i trafiłam na dziwaczny posąg dziewczyny, który znajdował się tak naprawdę nigdzie. Nie wiem skąd się tam wziął. Udało nam się go odczarować, kobieta zdecydowanie się czegoś bała i przed czymś uciekała, tyle, że po chwili znowu wróciła do kamienistej formy. Myślę, że może Cię to zainteresować. Nie ruszałam tej rzeźby, została w lesie. Tutaj drobnym drukiem dopisane był dokładne współrzędne.

Gerry
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
07.11.2023, 21:37  ✶  
Londyn, 27.06.1972

Brenno,

poinformowałem Twojego szefa o pomocy, którą udzieliłaś w Departamencie Tajemnic. Przyjmij ten skromny dar w ramach podziękowań. Niedługo nadarzy się okazja, byś ją założyła.

Rodolphus Lestrange

Do liściku dołączony był jedwabny woreczek, w którym Brenna znalazła srebrną bransoletkę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (43): « Wstecz 1 … 16 17 18 19 20 … 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa