• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
07.02.2024, 19:05  ✶  
Przez całe lato na biurku Brenny regularnie pojawiały się karteczki samoprzylepne z narysowanymi na nich serduszkami. Kto był jej tajemniczym adoratorem? Niby nie wiadomo, ale śledztwo doprowadzało na dosyć oczywisty trop... pojawiania się ich dokładnie w dni, w które przynosiła Moody'emu jedzenie.

fear is the mind-killer.
constant vigilance
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
07.02.2024, 19:15  ✶  
Odpowiedź na list.

Ta, mieszka gdzieś tam w gęstwinie, Effimery chyba nawet ma jej adres, mnie to jakoś nigdy nie zajmowało. Jakbym miał strzelać czy coś wie, to powiedziałbym, że tak. Oczywiście nigdy ci tego nie przekaże, tylko będzie mówiła swoje durne wierszyki. Jeżeli jesteście masochistkami, to wybierzcie się na jakiś sabat, pewnie opowie wam wszystko w najmniejszych detalach, ale oczywiście w taki sposób, że cała zagadka rozwiąże się w momencie, w którym i tak rozwiązałaby się bez jej pomocy.

Znowu jestem strasznie negatywny?

Alastor

fear is the mind-killer.
constant vigilance

Alastor Moody
07.02.2024, 19:46  ✶  
W czerwcu do twoich pleców została przyklejona karteczka z pstrągiem.

fear is the mind-killer.
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
11.02.2024, 00:30  ✶  

Brenna!

To najlepszy prezent, jaki mogłam sobie wymarzyć. Mówiłam Ci już kiedyś, że Cię uwielbiam?!

Całusy

Ruda
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
11.02.2024, 23:10  ✶  
01.08.1972

Brenna!

Tak, jak mi doradziłaś zapytałam Camerona o to wszystko. Pisze mi, że gazety piszą, że jesteśmy narzeczeństwem, a skoro gazety to piszą, to znaczy, że to jest prawda. Czy to znaczy, że faktycznie, oficjalnie, stałam się jego narzeczoną?!

Całusy,

Ruda
Nieoceniony Stażysta
god gives his silliest battles to his most tragic of clowns
zdezorientowane spojrzenie; ciemnobrązowe oczy; ciemnobrązowe włosy w wiecznym nieładzie; cienkie usta; przeciętny wzrost 174 cm; dobrze zbudowany, jednak wynika to raczej z diety i ciągłego latania z jednego zakątka szpitala św. Munga w drugi niźli intensywnym ćwiczeniom fizycznym; wada wymowy (jąkanie się) objawiające się w sytuacjach stresowych

Cameron Lupin
11.02.2024, 23:23  ✶  

—01/08/1972—

...

Z całym szacunkiem, Brenno, ale czy wy przypadkiem nie macie bardzo poważnej pracy, której powinnyście *obie* poświęcić sporo uwagi, zamiast wypisywać do mnie w trakcie dyżuru? Twoja sowa praktycznie wleciała na salę operacyjną. Prawie mi wytrąciła narzędzia z ręki!

I tak już dostałem zjebę od swojej szefowej, więc odpowiem ci na te pytania:

1. Według Proroka Codziennego jestem zaręczony z Heather, jednak narrację tę burzy nieco fakt, że Czarownica i pomniejsze magazyny plotkarskie teoretyzują, że jesteśmy już po ślubie. Jak się zapewne domyślasz, można się w tym nieźle pogubić bez przewodnika. Poza tym, Heather i tak mnie i Charliego już nazywa swoim narzeczonym od 7. klasy Hogwartu, więc naprawdę nie widzę potrzeby, aby to zmieniać. Nie sądzisz, że jest to dosyć logiczne??

2. A czy mój starszy brat miał problem z pierścionkiem?

Cameron
Nieoceniony Stażysta
god gives his silliest battles to his most tragic of clowns
zdezorientowane spojrzenie; ciemnobrązowe oczy; ciemnobrązowe włosy w wiecznym nieładzie; cienkie usta; przeciętny wzrost 174 cm; dobrze zbudowany, jednak wynika to raczej z diety i ciągłego latania z jednego zakątka szpitala św. Munga w drugi niźli intensywnym ćwiczeniom fizycznym; wada wymowy (jąkanie się) objawiające się w sytuacjach stresowych

Cameron Lupin
11.02.2024, 23:30  ✶  

—01/08/1972—

No to już chyba dostałaś wszystkie informacje, jakich potrzebujesz.

Aha: jeszcze jedno.

Byłbym szalenie wdzięczny, gdybyś trzymała moją narzeczoną z dala od kłopotów, bo inaczej napuszczę na ciebie moje rodzeństwo.

Cameron

PS. Heather ci wszystko o niej opowie.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
12.02.2024, 10:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2024, 10:32 przez Nora Figg.)  
Pączek przyniósł ze sobą niewielki pakunek, w którym znajdowały się malutkie, kolorowe bezy
26/07/72

Skarbie,

Sądzę, że lukier będzie mdły, ale oczywiście zorganizuję coś lepszego, będą się błyszczeć jak te na niebie, albo nawet bardziej!

Norka
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
12.02.2024, 11:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2024, 11:19 przez Samuel McGonagall.)  
Płotka, która dostarczyła wiadomość, dostała od razu zwrotkę napisaną na innym, bardzo białym i czystym papierze (co zaskakujące, bo najczęściej Sam jednak odpowiadał jej na rewersie listów, które mu okazjonalnie przysyłała. Tylko jego pismo się nie zmieniło, dalej były to wyskrobane stalówką małe i wąskie litery o ostrych kantach.

Zrobiłbym dla Ciebie Bee i bez zapłaty.
Wiem o tej imprezie, bo zostałem na nią już zaproszony i przyjąłem to zaproszenie.
Potrzebuję dobrze się ubrać.
Potrzebuję porady.
Nie tylko w sprawie ubioru.
Znajdziesz dla mnie czas?

...i tak, coś musiało być na rzeczy, skoro nawet zapomniał się podpisać.
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
12.02.2024, 11:31  ✶  
Powiedz gdzie i będę.
Podobają Ci się meble w domku ogrodnika?
Jak nie widziałaś, to sprawdź.
Eric zdawał się zadowolony, nie wiem, czy

Wiadomość urywała się nagle, tak treścią jak i oderwaną bardzo celowo kartką. Nierówno postrzępiony dół wskazywał wyraźnie, że coś tam jeszcze kotłowało się w niedźwiedziej głowie, a może ptasim móżdżku? A może to właśnie ludzka forma przysparzała Samowi za dużo myśli i uczuć, z którymi nie umiał sobie poradzić. Jutro mogło się okazać, choć młodzieniec nigdy nie był skory do zwierzeń, być może przekroczył moment, w którym dałby radę dłużej w sobie gnieść rzeczy.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (40): « Wstecz 1 … 21 22 23 24 25 … 40 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa