• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Floret - Jastrząb Ger

Floret - Jastrząb Ger
Profesor G
Kilku panów w jednym ciele.
175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.

Giovanni Urquart
09.05.2024, 11:09  ✶  
List pisany na szybko. Przy każdym imieniu Thorana widać, że było poprawiane, przed nim coś skreślane, jakby Gio je za każdym razem mylił.

Droga Gerry,

Również w moje ręce trafiła kopia tego dziwactwa i muszę przyznać, że trzymam to w rękach po raz pierwszy w życiu.
Nie wiem, komu chciało się przerabiać inną moją książkę i wydawać pod moim nazwiskiem. I czemu o Thoranie? Chcieli mnie skłócić z Tobą? Rozumiem atak na mnie, ale na Twoją rodzinę?
Nie rozumiem też, czemu ludzie wierzą, że to ja napisałem tą książkę. Czemu miałbym pisać o Thoranie? Jego osoba nie leży w kręgu moich zainteresowań zawodowych. Chociaż jak o tym myślę, to ciężko mi stwierdzić, dlaczego nie i dlaczego ewentualnie by mogła. Wstyd przyznać, ale nie potrafię sobie przypomnieć, czym Twój brat się zajmuje. Nie widziałem go tak długo, że nawet nie pamiętam, jak wygląda.

Postaram się wyjaśnić tą sprawę jak najszybciej. Zaraz zredaguję sprostowanie i wyślę je do Proroka. Napisałem też list do Thorana, ale z jakiegoś powodu moja sowa nie chce go wysłać. Chyba też zapomniałem, gdzie on mieszka. Najpierw powiedziałem jej, by leciała do Twojego domu rodzinnego, potem do Ciebie... Wtedy się poddałem. Przesyłam Ci ten list, proszę, przekaż mu.

Pozdrawiam,
Gio

Dołączono list z wyjaśnieniami i przeprosinami do Thorana. Dość formalny, jakby Gio ledwo co go znał, a przecież chyba nie mógł być tak zdystansowany wobec bliźniaka swojej najlepszej przyjaciółki?
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
13.05.2024, 14:14  ✶  

Droga Gerry,

jak dobrze wiesz, jestem na każde Twoje zawołanie. Kiedy i gdzie chcesz się spotkać? Spakować ognistą?

Isaac
Keeper of Secrets
I am not actually tired, but numb and heavy, and can't find the right words.
Mierzący 182cm wzrostu Cain jest przeciętnej budowy osoby, która coś tam ćwiczy - nie chudy, nie wielce umięśniony. Ma ciemnobrązowe włosy i oczy barwy burzowych chmur, tak ciemne, że z daleka mogą wydawać się czarne. Jego zainteresowane otoczeniem spojrzenie podkreślone jest wiecznymi worami pod oczami.

Cain Bletchley
13.05.2024, 14:27  ✶  
15.06.1972, Londyn

Ja Ciebie też, bo głupio zaczynać od zaakceptowania prośby.

Jakakolwiek by ona nie była.

Skończę wystawiać paragony na źle zaparkowane miotły i możemy się spotkać, gdzie i kiedy?

Cain

• • •
Sarkazm (rzeczownik) - środek przeciw idiotom. Dostępny bez recepty.
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
13.05.2024, 14:33  ✶  

Gerry,

będę na czas! Nie miałem kaca, jestem wytrenowany przez Polaków. Wezmę ognistą, najwyżej zmenelujemy się gdzieś po bibliotece.

Isaac
Keeper of Secrets
I am not actually tired, but numb and heavy, and can't find the right words.
Mierzący 182cm wzrostu Cain jest przeciętnej budowy osoby, która coś tam ćwiczy - nie chudy, nie wielce umięśniony. Ma ciemnobrązowe włosy i oczy barwy burzowych chmur, tak ciemne, że z daleka mogą wydawać się czarne. Jego zainteresowane otoczeniem spojrzenie podkreślone jest wiecznymi worami pod oczami.

Cain Bletchley
13.05.2024, 15:19  ✶  
List z 15.06.1972
Będę.
[tutaj znajduje się adres miejsca spotkania z godziną 22:00 jako czas spotkania]

• • •
Sarkazm (rzeczownik) - środek przeciw idiotom. Dostępny bez recepty.
Crow
If you catch me trying to find my way into your heart, scratch me out, baby. As fast as you can. My pretty mouth will frame the phrases that will disprove your faith in man.
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
13.05.2024, 16:59  ✶  
22.06, 19 w Wiwernie

Crow

Notatkę zapisano tak krzywo, że to musiał być Crow. Niepotrzebnie się podpisywał.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
14.05.2024, 12:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.05.2024, 09:23 przez Morpheus Longbottom.)  
Little Hangleton, 20 VII 1972
Najmilsza Geraldine,

Jestem mile zaskoczony Twoją wiadomością oraz zaniepokojony. Oczywiście, że z chęcią Ci pomogę, a jeśli nie znajdę odpowiedzi na dręczące Cię pytania, poszukam osoby, która zrobi to z odpowiednią wrażliwością.

Czy 24 VII wieczorem będzie dla Ciebie odpowiedni? Wybierz miejsce, a o ewentualnym barterze porozmawiamy już na miejscu.

Niechaj gwiazdy lśnią jasno nad Tobą
[Obrazek: acWcAUw.png]

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
14.05.2024, 13:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.05.2024, 09:23 przez Morpheus Longbottom.)  
Dolina Godryka, 22 VII 1972
Najmilsza Geraldine,

Wróciłem kilka dni temu z Italii. Rzeczywiście, mam wiele spraw do nadgonienia, nie zamierzam jednak odmówić Ci w potrzebie, zwłaszcza brzmiącej jak coś ważnego i delikatnego.

Jestem przekonany, że jeśli wpadnę w kłopoty, zostaniesz moją Afrodytą Areią i obronisz mojego honoru. Niechaj będzie więc Wiwerna, nie mam nic naprzeciwko.

Niechaj gwiazdy lśnią jasno nad Tobą
[Obrazek: acWcAUw.png]

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
14.05.2024, 20:55  ✶  
Tym razem w końcu list został dostarczony przez kruka czarnego jak noc, o wdzięcznym imieniu To-Be.

8.08
No i jestem w Windermere. Nie wierzę, żę to powiem, ale kurwa rzeczywiście lepiej czuje się tutaj niż w mieście. Londyn... wydaje mi się jakoś wykurwiście głośny, a tu? Jezioro, drzewa, mgła... kręci się trochę naszych, jest kilku znajomych choć głównie to siedzę i szkicuje na pomoście. Jebane dłonie, nie wychodzą mi cały czas. Wolę twarze, tylko te czasami na mnie zbyt intensywnie patrzą z kartki i to mnie stresuje. Pojebane. Jeśli kiedyś będziesz się źle czuć na mózg, nie daj się zamknąć w Lecznicy Dusz ani żadnym innym wariatkowie. Mam wrażenie, że wyszłam stamtąd jeszcze bardziej pojebana, niż zanim mnie zamknęli. Nie chce mi się brać tych leków, ale pilnują mnie. Ktoś tu zdechł ostatnio. Śmiesznie jest.

Kupiłabyś mój obraz jakby Ci siadł? Coraz częściej zastanawiam się czy wiesz... nie spróbować. Kilka osób mówi mi że mam talent, jebie mnie to, że może wiesz srają się że prawie umarłam i teraz chcą być dla mnie mili. Coraz częściej o tym myślę. W sumie i tak nie potrafię przestać, pomaga mi to wiesz, lepiej niż te trutki co dostałam z lecznicy.

Thunder.

ps. super było poszaleć na Lamas. Super mieć impreze gdzie nie obrywasz w łeb klątwą czy innym czarnojebcowym gównem. oby częściej.
Badacz wróżbiarstwa
Hiding alone,
a prison is home
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
14.05.2024, 21:03  ✶  
13.07.1972
Geraldine,
piszę, aby zapytać, czy jest Ci może znany niejaki Thoran Yaxley, krewniak jak wnioskuję po zbieżności nazwisk. Zjawił się wczoraj w Prawach Czasu, lecz wyszedł, nim zdążyłem zapytać o adres do korespondencji. Pozostawił pewne niedomknięte interesy, które wymagają sprostowania, dlatego szukam kogoś, kto mógłby mnie z nim skontaktować.
Jeśli tylko wiesz, gdzie go znaleźć, będę wdzięczny za informację.

Z pozdrowieniami
Peregrinus Trelawney

źródło?
objawiono mi to we śnie
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (17): « Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 17 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny