• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
21.10.2022, 13:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.10.2022, 22:34 przez Brenna Longbottom.)  
Puchacz Brenny to sowa o imieniu Płotka.
W obrębie domu Longbottomów oraz w ministerstwie Brenna chętnie posyła współdomownikom lub współpracownikom zaczarowane samolociki z wiadomościami. Nie zawsze sensownymi.
[Obrazek: funny-burrowing-owl-athene-cunicularia-t...678487.jpg]

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Widmo
Ma około 182 cm wzorstu, atletycznej sylwetki. Jego włosy są czarne, podkręcane, często zaczesywane do tyłu lub pozostawione same sobie. Twarz ma łagodną, ale opaloną wiatrem. Wyróżnia go przyjemna, oliwkowa cera, wyraźna oprawa równie ciemnych oczu i kilkudniowy zarost. Dłonie, raczej szorstkie, często poranione, lecz ciepłe w dotyku. Pachnie drewnem (świeżo ściętym lub palonym w kominku), skórzanymi wyrobami i czymś gorzkim, może lasem. W zachowaniu, można powiedzieć, dziwny. Bije od niego pewien rodzaj praktyczności i dystans. W postawie pewny siebie, może spięty?

Theseus Fletcher
30.10.2022, 16:59  ✶  
Brenn,

Te krewetki mnie przekonały. Dzięki za zaproszenie.
Daj proszę znać, jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy.

Theseus
prodigal daughter
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down
I just didn't expect them to be
such losers
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.

Eden Lestrange
01.11.2022, 00:52  ✶  
Londyn 12.03.1972

Panno Rockbottom,

nie bawmy się w serdeczności i przyznajmy przed sobą jak dwie dorosłe kobiety, że dostaję to zaproszenie ze względu na mój status majątkowy, a nie dziecięce sentymenty lat młodości. Licytacja nie obędzie się bez pieniędzy przecież, a szczeniaczki-mugolaczki, na które zbieracie, chętnie sowitą wpłatę na konto fundacji przytulą.

Niemniej za zaproszenie dziękuję. Jeśli uda mi się wydobyć Williama z jego piwnicy, przyjdziemy we dwoje. Wbrew wszelkim legendom, za których rozsiewanie również jesteś odpowiedzialna, nie mam serca z kamienia i cele dobroczynne zdarza mi się wesprzeć.

Ucałuj ode mnie Erika.

Pozdrawiam najcieplej,

E. Lestrange

I was never as good as I always thought I was
— but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show

~♦~
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje.

Dora Crawford
01.11.2022, 19:21  ✶  
Brenn,
Od dzisiaj możecie mi mówić Dorothea Crawford, a przynajmniej przy obcych ludziach. Mogę być waszą daleką kuzynką, ale nie wiem jeszcze skąd. Zdrabniając imię nawet nie musielibyście się zastanawiać jak się do mnie zwracać. Fenomenalnie, prawda?

Oprócz tego, oczywiście, pofarbuję włosy, przynajmniej tyle mogę zrobić.

PS. Coraz bardziej skłaniam się ku temu, że drugi zestaw dokumentów, na sytuacje kryzysowe, mógłby być całkiem dobrym pomysłem.

Całuję,
Dora

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
02.11.2022, 23:52  ✶  
Stara!
Oczywiście bardzo chętnie wpadnę. Dobrze jest od czasu do czasu się zabawić. Podrzucić Ci jakąś super, ekstra miotłę na licytację? Myślę, ze papa się ucieszy, że może pomóc.
Postaram się nic nie zalać, aczkolwiek nie obiecuję, bo nigdy nie wiadomo, kto mi na odcisk nadepnie.
Przystojni czarodzieje, to może być całkiem dobry dodatek.
Całuski
Heath
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
02.11.2022, 23:58  ✶  
Najdroższa Brenno,

to żadna fatyga. Mogłabym Ci je sama dostarczyć, ale wiem, że jak się uprzesz... niech Ci będzie. Oby nie zostały uszkodzone w trakcie transportu, mam nadzieję, że przyjdzie po nie ktoś kompetentny.
Dziękuję za instrukcję mamo, myślę, że jakoś sobie poradzę z dotarciem na bal.
Co to znowu za znajomy? Wiesz dobrze, że nie jestem specjalnie pozytywnie nastawiona do takich spotkań. Nie nadaję się do żadnych randek w ciemno i innych podobnych. Oczywiście jednak nie mogę odmówić i zaopiekuję się Twoim znajomym na czysto koleżeńskiej stopie.

Norka
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
13.11.2022, 23:12  ✶  
W odpowiedzi na prezent, Alastor złożył z liścik i posłał go w stronę biurka Brenny. Około południa w jej włosy wbił się papierowy samolocik. Po jego rozwinięciu kobiecie ukazała się krótka wiadomość:

Dzięki. - Al.

fear is the mind-killer.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
13.11.2022, 23:50  ✶  

—16/03/1972—

notatka została dostarczona do biurka Brenny późnym
popołudniem i opadła łagodnie na blat

Hej,

Szybko zaczęłaś poszukiwania, to Ci muszę przyznać. Myślałem, że odczekamy ze znalezieniem specjalisty przynajmniej do kwietnia, żebyśmy mogli odpocząć po najbliższej licytacji, ale nieee... Widzę, że pędzimy do przodu i nie spoglądamy się na za siebie.

To ktoś sprawdzony? Mam wątpliwości, czy uznanie tego przypadku za "fascynujący" to poprawne określenie. Wiesz, ilu ludzi może szukać u nas sensacji, skoro wszędzie krążą informacje o balu?

25 marca? Będziemy mieli czas, żeby ogarnąć dom po tym całym bajzlu, który czeka nas w sobotę. A ja będę mógł się przygotować na to mentalnie. Aż strach pomyśleć, jakie będą wyniki tego badania...

Dzięki za pączka. Dobra robota z naleśnikiem naszyjnikiem znaczy się.

Do zobaczenia w domu,

Erik

PS. Dora pichciła rano jakieś słodkości! Poszedłem się przywitać i kuchnia nie spłonęła. Mały sukces?

odpowiedź na wiadomość

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
14.11.2022, 00:16  ✶  

—16/03/1972—

wiadomość została dostarczone bezpośrednio do biurka brenny,
kartka z listem była lekko wygnieciona

Wychowałaś sobie nieprzyzwoitego brata, to takiego musisz teraz znosić. A uwierz, dało się trafić gorzej.

A, tak. Kojarzę. Trzymałaś się z nim dosyć blisko w Hogwarcie, nie? Pamiętam, że po pewnym incydencie na stadionie poleciałem z nim do szpitala. Myślałem, że umiera, a to był tylko mały lot na miotle. Aż miałem wyrzuty sumienia przez kilka godzin.

Co prawda, to prawda, ludzi u nas nie brakuje.

W takim razie ustalone. Postaram się nie zaspać.

Erik

PS. Napisałem tylko, że nic nie spłonęło. Garnki trochę pohałasowały, a patelnia i szczotka wyraziły niezadowolenie, że chciałem pomóc Dorze. Jak na poprzednie incydenty, to powiedziałbym, że widać postęp.

PPS. Gdyby nie to, jak dobrze jestem wychowany, to wyszedłbym wcześniej z pracy, tylko po to, żeby spróbować coś ugotować. Czy specjalnie cię prowokuję? Zgadnij...

odpowiedź na wiadomość

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞

Ashling Greyback
14.11.2022, 02:17  ✶  
Następnego dnia na biurku Brenny leżał bardzo elegancki segregator oprawiony w ciemną skórę.

Londyn 16.03.72

Droga Brenno,

dziękuję za zostawienie na moim biurku tego drobnego prezentu. Z pozoru myślałam, że to jakiś dziwny żart, dlatego miło mi było, gdy dostrzegłam notatkę. Nie wiem, jak mam podziękować, dlatego postanowiłam podarować najlepszy segregator który mam na swoim wyposażeniu, mając nadzieję, że dobrze się będzie sprawiał.

Z wyrazami szacunku,

Ashling Greyback
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (40): 1 2 3 4 5 … 40 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa