• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Alexander z dworca ZOO

Alexander z dworca ZOO
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
01.08.2024, 13:24  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2024, 09:06 przez Morpheus Longbottom.)  
Paryż, 14 VIII 1972
Drogi Alexandrze,

wyjaw mi proszę, czy nadal jesteś stanu kawalerskiego, czy Twoją żoną jest Loretta Lestrange, czy może jednak Ambrosia, jak wywiązało się podczas rozmowy w Windemere czy ostatecznie Eden Lestrange rozwiodła się ze swoim mężem i nosi trzecie nazwisko, Twoje? Pamiętaj o tranzytującym Plutonie w kwadraturze do Wenus w Twoim kosmogramie. Uważaj, aby nie zachwycić się kimś nowym, ponieważ teraz nie jesteś w stanie dostrzec jej prawdziwych intencji. Złe relacje prawdopodobnie zakończą się w najbliższym czasie.

Niech gwiazdy świecą jasno nad Tobą,

Morpheus Longbottom

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
01.08.2024, 13:44  ✶  

22 VI 1929, Mung, 9:47 rano.

M.

A bird  in your teeth
the end is here
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.

Morpheus Longbottom
03.08.2024, 18:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2024, 09:07 przez Morpheus Longbottom.)  
Bułgaria, 15 VIII 1972
Drogi Alexandrze,

Dobrze więc, trzymaj swoje sekrety.

To najtrudniejsze. Znacznie trudniej jest sądzić siebie niż bliźniego. Jeśli potrafisz dobrze siebie osądzić, będziesz naprawdę mądry.

Jest to fragment cienkiej lekturki, której szczerze nie lubię, ale która mimo swoich truizmów, nosi w sobie specyficzną dla mnie wartość. Z tego też powodu, tytułu Ci nie podam, uznając to za zaproszenie do poszukiwania, wysłane w Twoją stronę, lub zignorowania, przecież jest to dla mnie ostatecznie bez znaczenia.

Dziękuję Ci za prezent, złapał mnie w ostatnim momencie, przed świstoklikiem do Bułgarii, z której piszę; nie odpisuj na tutejszy adres, jutro bowiem będę już na Węgrzech, a pojutrze na powrót w Londynie.

Niechaj planety ułożą się w sprzyjające układy

Morpheus Longbottom

PS
Uważaj na siebie, słyszę w przestrzeni zbyt wiele śpiewów dotyczących dawnych miłości i sercowych bolączek. Coś się zmienia.

A bird  in your teeth
the end is here
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.

Morpheus Longbottom
18.08.2024, 12:29  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.08.2024, 12:43 przez Morpheus Longbottom.)  
Warownia, 29 VIII 1972

Drogi Alexandrze,

kiedy usłyszałem plotkę o śmierci w Twojej rodzinie, byłem niemal przekonany, że to Donald, Twój brat, zakończył swój żywot i przeszedł przez wrota ku łasce Matki.

Dowiedziawszy się jednak, że nagle zmarł Robert Mulciber, na Twoje ręce składam wyrazy żalu wobec głębokiej straty, jaką jest jego śmierć i szczere kondolencje. Niechaj mu Matka łaskawą będzie.

Czy planujecie większy pogrzeb i stypę lub czuwanie przy ciele? Nie chcę zajmować tym tematem głowy wdowy po Robercie.

Niechaj gwiazdy ponownie łaską obdarzą Twoją rodzinę

Morpheus Longbottom

A bird  in your teeth
the end is here
Dama z gramofonem
Lorka, Lorka, pamiętasz lato ze snów,
gdy pisałaś "tak mi źle" ?
Prędzej ją usłyszysz niż dostrzeżesz. Jej przybycie zwiastuje stukot obcasów i szelest ciągnącej się po posadzce szaty. Ma 149 cm wzrostu (już w kilkucentymetrowych szpilkach - bez nich: +/- 144 cm!), ile waży to jej słodka tajemnica. Włosy ciemnobrązowe, po rozpuszczeniu sięgające jej do pasa. Ma trudne do ujarzmienia loki. Oczy w nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Urodę ma bardzo klasyczną, pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu. Nie wygląda jakby ubierała się w sekcji dziecięcej u Madame Malkin. Jej ubrania są dopasowane, pasują zazwyczaj do okazji i miejsca. Jeśli jakimś cudem nosi szaty z krótkim rękawem na wewnętrznej stronie jej lewego ramienia można zobaczyć mały magiczny tatuaż przedstawiający koronę. Zapytana o to macha ręką tłumacząc "ot błędy młodości" Ułożona, kulturalna, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
18.08.2024, 15:22  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.08.2024, 07:21 przez Lorien Mulciber.)  
List dotarł do Alexandra w środku nocy 28.08, przyniesiony jak zwykle przez Paula.
Słowa niewątpliwie pisane ręką Lorien, wydawały się jeszcze bardziej roztrzęsione niż zwykle, przez co część słów była kompletnie nie do rozczytania, część przekreślona parokrotnie, część rozmazana.
Na papeterii widać było kilka ciemniejszych plam, które ktoś nerwowo próbował rozetrzeć. Poza listem w dodatku z koperty wypadł złoty łańcuszek z przywieszką-wagą i  parę czarnych piór.

Londyn, 28.08.1972

Alexandrze,

To nie jest sen. To jest pierdolony koszmar.
Nienawidzę go za to, że mnie zostawił. Że odszedł. Że miał czelność złamać umowę. Że nie wiem co mam robić. Nie powinniśmy nienawidzić zmarłych, prawda? Nie. Nie nienawidzę go.
Ale nie wiem co się dzieje.
Richard jest nieprzydatny jak zwykle. Nie winię go, stracił brata. Nie poprosi o pomoc. Zamknął się w gabinecie i wszystko jest na mojej głowie. Co ja mam teraz zrobić?!
Co to za pieprzona klątwa która każe mi pochować wpierw dziecko, potem męża?! Czy Bogowie nie mają litości?!

Panikuję.
Nie mogę panikować, ale nie dam rady sama. Potrzebuję Cię. Tu. Teraz. W tym momencie.
Pomóż mi.

Z wyrazami miłości,
Lorien M. C.

constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
20.08.2024, 20:00  ✶  
Do okna twojego mieszkania zapukała dziobem dziwaczna sowa. Nie miała przy sobie żadnego liściku - zamiast tego dźwigała dosyć spory pakunek z książką. Kiedy tylko zawinięty w szary papier przedmiot został odebrany, odleciała wydając z siebie cichutkie hu hu haaaa.

Odpakowaną książką okazał się czarodziejski kodeks karny.

fear is the mind-killer.
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
25.08.2024, 19:25  ✶  
Głębina, 28 sierpnia 1972

Odpowiadając na Twoje kwestie:
1. Chuj wie
2. Nie mam pojęcia
3. Mam gdzieś te Wasze wróżbiarskie zagadki. Nie jestem w humorze, aby się chociaż na nie uśmiechnąć
4. Pewnie tak. Nie wiem. Nie mi to oceniać, ale może tak by było prościej?
5. Nie i nie. Nie będę sobie załatwiać żadnych dokumentów i nie potrzebuję niańki. Dam sobie radę

List dotarł koło południa, a następnie spłonął po przeczytaniu. Pismo wskazywało, że napisał go Stanley.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Ogórkowy Baron
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
26.08.2024, 11:43  ✶  

spierdalaj

List anonimowy. Nadawca nie raczył się podpisać, a sama wiadomość dotarła do Alexandra gdzieś na przestrzeni sierpnia.

"Riddikulus!"

Ogórkowy Baron

Stanley Andrew Borgin
26.08.2024, 11:51  ✶  

ja ciebie też pupulku malutki
ty pomidorku słodziutki

"Riddikulus!"

Ogórkowy Baron

Stanley Andrew Borgin
28.08.2024, 00:03  ✶  
sierpień 1972

Ty,
Alex,
a we mi powiedz jedno.
Jak Ty, jako zodiakaro-wróżbita, tak samo jak Rosie, to jak ją poderwałeś?
Bo wydaje mi się, że powiedziałeś jej coś w stylu:
Widzisz te gwiazdy? Przy Tobie to chuj?
czy może
Twój ojciec był złodziejem, bo skradł gwiazdy i umieścił je w Twoich oczach?
albo klasycznie
Bolało jak spadłaś z nieba?
Pytam bez kitu, bo jestem ciekaw

Pozdriowionka,
Stanley

"Riddikulus!"

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (14): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 14 Dalej »