• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sauron (albo Sauriel)

Sauron (albo Sauriel)
Sleeping Beauty
let it burn
Bellatrix jest kobietą niewielkiego wzrostu, mierzy bowiem jakoś 157 centymetrów. Jest szczupła. Włosy ma ciemne, niemalże czarne, kręcone. Cerę jasną, praktycznie białą. Oczy duże, widać w nich pewne szaleństwo, koloru niebieskiego. Ubiera się głównie w czerń, dba o to, jak wygląda. Używa perfum o zapachu liczi i czerwonej porzeczki z nutą róży, wanilii i wetywerii.

Bellatrix Black
21.07.2024, 10:46  ✶  
Londyn, 01.07.1972
Książę Ciemności,
Chyba przydałoby się zrobić co nieco zamieszania, mam nawet ku temu odpowiednie środki, słyszałam, że mamy się tym zająć razem, znajdziesz dla mnie chwilę, abyśmy mogli obgadać szczegóły?

Trixie

List spłonął po tym, jak Sauriel go przeczytał.
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
30.07.2024, 22:01  ✶  

Sauriel,
Ty mój Ananasku.
Wytłumacz mi jedno.
W KTÓRYM MOMENCIE ŻYCIA VICTORIA SIĘ ZRADYKALIZOWAŁA?

Bo gdybym chciał, aby mi ktoś groził, to nie wiem, poszedłbym usiąść naprzeciwko Brenny w Ministerstwie.

Stanley

PS.
Gratuluję pociech. Jeden z nich to wykapany ojciec, ale drugie też chowaj jak swoje

List dotarł do Sauriela w kilka godzin bo wizycie Stanleya u Victorii.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Ogórkowy Baron
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
13.08.2024, 21:19  ✶  

No prawdę Ci głoszę. Groziła mi. Czułem, że za moment dojdzie do rękoczynów. Mały włos brakowało, a naprawdę byłoby gorąco. Wtedy nie byłoby przebacz i w ruch by poszło wszystko, co było pod ręką. To była bardzo niebezpieczna sprawa na dłuższą metę i lepiej dla wszystkich, że tak się skończyła, ponieważ nie chciałbym, aby zrobiła mi krzywdę.....

Bo rozumiesz, że chciała wymusić na mnie wykorzystanie jakichś zielarski pomazi na tych zębach!? D R A M A T

Stanisław

PS.
WYMUSIŁA

"Riddikulus!"

Ogórkowy Baron

Stanley Andrew Borgin
25.08.2024, 19:32  ✶  

Nic? Grzecznie się stosowałem do jej poleceń, a ona zaczęła mi grozić. Tak o, po prostu. Bez większej przyczyny.

A 26 niedługo, dziękuję że pytasz. To bardzo miłe z Twojej strony :-))

W ramach sprostowania to ja przyszedłem, bo Victoria już tam była przecież. No chyba, że nie wiem, teleportowała się tam na 8 sekund przed moim przybyciem? Kto wie

Stanley

PS.
Odmlśnie tego gorąca... Cóż, może tak, może nie. Nie jestem osobą uprzywilejowaną, aby dawać takie osądy. Wierzę Ci jednak na słowo.

PS2.
Wymyśliłem pomysł na milion galeonów. Walki w formacie Mieszanych Sztuk Walk, takie a'la Nokturn MMA. Daj znać co sądzisz, nadawałbyś się na walkę wieczoru

"Riddikulus!"

Sleeping Beauty
let it burn
Bellatrix jest kobietą niewielkiego wzrostu, mierzy bowiem jakoś 157 centymetrów. Jest szczupła. Włosy ma ciemne, niemalże czarne, kręcone. Cerę jasną, praktycznie białą. Oczy duże, widać w nich pewne szaleństwo, koloru niebieskiego. Ubiera się głównie w czerń, dba o to, jak wygląda. Używa perfum o zapachu liczi i czerwonej porzeczki z nutą róży, wanilii i wetywerii.

Bellatrix Black
30.08.2024, 12:07  ✶  
Londyn, 02.07.1972
Spotkajmy się jutro, to znaczy trzeciego lipca, musiałam jeszcze kogoś zaprosić na tę schadzkę.
Trixie

List spłonął po tym, jak Sauriel go przeczytał.
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
02.09.2024, 16:21  ✶  
03.08.1972

Kocie,

nawet nie wiesz jak mi tym umiliłeś dzień. Siedzę dzisiaj nad raportami i już mam trochę dość.

Wyobrażam sobie te piski, jak chciała skoczyć i nie umiała. Chciała tam wejść do Kwiatuszka? Czy może zostawiłeś tam szyneczkę i patrzyłeś co zrobi?

Urocza jest. Bawcie się grzecznie!

Buziaki,
Victoria
Królowa Nocy
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
10.09.2024, 23:24  ✶  
List przyszedł przed południem

06.08.1972, Londyn

Kocie,

próbowałam cię złapać na lusterku, ale się nie udało, co chyba oznacza, że jesteś u siebie w domu. Trochę szkoda, bo może udało by ci się usłyszeć to dzieło sztuki jakie właśnie tworzy mój u k o c h a n y sąsiad. Przysięgam Ci, że w końcu mi się cierpliwość skończy i ten dzień dziecka też się skończy…

Jak się czujesz po wczoraj? Mnie jeszcze trochę bolą nogi i pospałam tylko chwilę tak w zasadzie, ale chciałam Ci podziękować za tę noc, bo bawiłam się naprawdę dobrze. Mam nadzieję, że Ty też.

Przyszło mi też do głowy coś w związku z moim eksperymentalnym projektem wytwórczym. Na ile znasz rodzinę Yaxley? Jakiś czas temu skontaktowano mnie z jednym z nich, który… no cóż… miał tego pecha, że z łowcy sam stał się zwierzyną i skończyła się jego przygoda ze słońcem. Chłopak został przemieniony pół roku temu, a jego stwórca zostawił go samego sobie, w życiu nie widziałam kogoś bardziej zagubionego od niego. I pomyślałam sobie… Może byś się z nim spotkał? Pogadał? Nie wiem, nauczył nad sobą panować, czy cokolwiek? Bo chyba to mu najbardziej doskwiera. Jak się z nim umówiłam to wręcz prosił mnie, żeby zrobić to tak, żeby w razie czego został spacyfikowany, więc miałam w pogotowiu Strzałkę. Nic nie zrobił, jakby co, ale… A co ja Ci będę pisać, sam zresztą wiesz. Co myślisz?

Dziękuję Ci jeszcze raz! ♡

Buziaki,
Vika
Królowa Nocy

Victoria Lestrange
11.09.2024, 14:43  ✶  
Wiadomość przyszła w środku nocy 6/7.08
Kociaku,

dziękuję, ale nie ma takiej potrzeby. Moja cierpliwość się dzisiaj skończyła i już sobie poradziłam z tym problemem.

To nie jest mój koleżka, widziałam go na oczy ledwo raz, to po pierwsze. Po drugie nie mam zielonego pojęcia ile płaci, ale to Yaxley, na biednego nie trafiło, nie będę za to mówić za niego, nie jestem jego sekretarką. Po trzecie nazywa się Astaroth i wątpię żeby miał jakoś bardzo zajęte te noce, napiszę do niego. Jesteście dużymi chłopcami, dogadacie się sami, bez mojego udziału. Dziękuję.

I tak, uważam, że jesteś mistrzem kontroli. Widziałam to na własne oczy, nie umniejszaj sobie.

Tak, truskawki były najlepsze.

Victoria
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
My pleasure is their pain
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.

Astaroth Yaxley
11.09.2024, 19:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.09.2024, 17:46 przez Astaroth Yaxley.)  
14.08.1972, Londyn

Szanowny Panie Rookwood,

Otrzymałem wiadomość od Victorii Lestrange, że wyraził Pan zgodę na spotkanie. Wiem, że posiada Pan wiedzę i doświadczenie, które mogą mi pomóc w kwestii, która nie daje mi spokoju.

Nie będę ukrywał, że przechodzę przez trudny okres, a moje możliwości utrzymania kontroli są ograniczone. Potrzebuję wsparcia i rozmowy z kimś, kto rozumie sytuację, w której się znalazłem, bo sam zaczynam wątpić we własne siły.

Jeśli znajdzie Pan chwilę, proszę o propozycję miejsca i czasu spotkania. Mam nadzieję, że rozmowa z Panem pozwoli mi znaleźć choć odrobinę ulgi.

Z poważaniem,
Astaroth Yaxley
femininomenon
I'm feeling amazing,
I'm fucking amazing;
I'm high as a kite,
I'm sat here picturing you naked

Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
12.09.2024, 00:09  ✶  
10/08/72

Gościu/Gościówo,

śpię z twoją starą, ale jeśli mnie do czegoś potrzebujesz, to mogę z niej zejść

Mewa

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (11): « Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 11 Dalej »