• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Floret - Jastrząb Ger

Floret - Jastrząb Ger
Bloody brilliant
Soft idiot, a sappy motherfucker, a sentimental bastard if you will
Wysoki, bo 192 centymetry wzrostu, postawny, dobrze zbudowany mężczyzna. Czarnowłosy. Niebieskooki. Ma częściową heterochromię w lewym oku - plamę brązu u góry tęczówki. Na jego twarzy można dostrzec kilka blizn. Jedna z nich biegnie wzdłuż lewego policzka, lekko zniekształcając jego rysy, co nadaje mu surowy wygląd, mimo to drobne zmarszczki w kącikach oczu zdradzają, że często się uśmiecha lub śmieje. Inna blizna, mniejsza, znajduje się na czole. Ma liczne pieprzyki na całym ciele. Elegancko ubrany. Zadbany. Bardzo dobrze się prezentuje.

Cornelius Lestrange
23.01.2025, 16:08  ✶  
Londyn 06.09.72

Nie musisz się wychylać, pozwól mi Cię wyręczyć.

Całuski,

C.

Do listu dołączono rachunki za 1 rolkę tapety i 6 klepek podłogowych z hebanu.
Bloody brilliant
Wysoki, bo 192 centymetry wzrostu, postawny, dobrze zbudowany mężczyzna. Czarnowłosy. Niebieskooki. Ma częściową heterochromię w lewym oku - plamę brązu u góry tęczówki. Na jego twarzy można dostrzec kilka blizn. Jedna z nich biegnie wzdłuż lewego policzka, lekko zniekształcając jego rysy, co nadaje mu surowy wygląd, mimo to drobne zmarszczki w kącikach oczu zdradzają, że często się uśmiecha lub śmieje. Inna blizna, mniejsza, znajduje się na czole. Ma liczne pieprzyki na całym ciele. Elegancko ubrany. Zadbany. Bardzo dobrze się prezentuje.

Cornelius Lestrange
23.01.2025, 16:15  ✶  
Londyn 07.09.72

Jeszcze to, nie musisz dopytywać.

Całuski,

C.

Do listu dołączono rachunek wystawiony z góry za wymianę tapety: zerwanie starej, przygotowanie ściany, położenie nowej. Rachunek jest wysoki.
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
26.01.2025, 13:23  ✶  
Trzeciego września, wieczorną porą, do domu Yaxleyów dociera sowa z informacją o śmierci Syna, Kuzyna, Przyjaciela, Aurora, Dobrego Człowieka Caina Bletchleya. Pogrzeb miał odbyć się 26 sierpnia. Dlaczego sowa dotarła dopiero teraz? Sądząc po tym, że ma na sobie zeschniętą ślinę i ślady ugryzień, musiała mieć naprawdę dużego pecha. Jest już w stanie latać i dostarczyła list, ale przydałaby jej się pomoc. Sam fakt, że w takim stanie, z ponad tygodniowym opóźnieniem dostarczyła ci pocztę świadczy o olbrzymiej determinacji.

fear is the mind-killer.
Bloody brilliant

Cornelius Lestrange
26.01.2025, 13:26  ✶  
Londyn 07.09.72

Nie pyskuj.

Z przyjemnością. Pomyślę przy tym o Twojej Starej,

C.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
27.01.2025, 16:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.01.2025, 16:11 przez Eutierria.)  
10 siepnia 1972, Szkocja

Córo moja,

nie jestem w stanie Ci w tej chwili pomoc, ale kiedy tylko wrócę do Walii, zajmę się tym o co mnie prosisz. Nie spodziewaj się jednak tej pomocy prędzej niż we wrześniu. Gdyby działo się cokolwiek, z czym nie będziesz mogła sobie poradzić i co będzie zagrażało waszemu bezpieczeństwu, zgłoś to zarządcy naszej posiadłości. Bądź zdrowa, bracia twoi też. Zawsze jestem z Ciebie dumny.

Pozdrowienia ze Szkocji,
Ojciec Twój

there is mystery unfolding
Dama z Lumos
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
15.02.2025, 16:06  ✶  
05.09.72

Geraldine,

będę czekała na Was dziś o dwudziestej. Uprzedziłam skrzata.

Z pozdrowieniami
Florence
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
02.03.2025, 03:22  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2025, 03:23 przez Isaac Bagshot.)  
5.09.1972,
Manchester

Gerry,

spotkajmy się w sklepie Bagshotów dziś wieczorem.

Isaac
Dama z Lumos
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
07.03.2025, 14:27  ✶  

05.09.72

Geraldine,

zakładam, że Tobie i Ambroisowi przyda się znacznie bardziej niż mnie. Odsyłam więc lusterko, które mi pożyczyłaś podczas wyprawy do jaskiń.

Z pozdrowieniami
Florence
Albo Roman
Przygrzewają, odgrzewają
Potem wody dolewają
To zupa Romana
Wysoki - mierzy 193 cm. Elegancki, wyprostowany, z reguły z pogodnym uśmiechem na twarzy, ale często można również spotkać niecne ogniki w jego oczach, szczególnie kiedy przebywa w towarzystwie zaprzyjaźnionych sobie osób. Oczy szaroniebieskie, włosy ciemnobrązowe. Cechuje go nieskazitelnie gładka skóra, bez jakichkolwiek niedoskonałości. Nie uświadczy żadnych blizn. Ubiera się elegancko, zawsze adekwatnie do sytuacji. Bywa, że w jego towarzystwie kręci się biały, puchaty kot.

Romulus Potter
23.03.2025, 22:15  ✶  
Londyn, 8 września 1972 roku

Najdroższa Geraldine,
Widzę, że bawicie się doborowo w swoim towarzystwie. Szkoda, że zostałem przypadkową ofiarą Waszych wygłupów. Nie uważasz, że wyjec jest trochę za ostry jak na grę wstępną?

Bez obecności adwokata do niczego się nie przyznam.

Pozdrawiam,
Romulus

PS. Świetne rękodzieło. Oby tak dalej. Nie rezygnuj z pasji!
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
06.05.2025, 18:50  ✶  
11.09.1972

Geraldine,
Nie wiem jak dokładnie ubrać w słowa to co muszę napisać, dlatego powiem wprost - Florence nie żyje. Została zamordowana podczas ostatnich wydarzeń, które miały miejsce w Anglii. Przepraszam, że piszę dopiero teraz, ale z wszystkim co się działo, zabranie się za korespondencje wcześniej było ciężkie. Pogrzeb odbędzie się 14 września w kaplicy Whitecroft, a po pogrzebie odbędzie się stypa u naszej rodziny w Keswick - jeśli chciałabyś się pojawić, to czuj się zaproszona.

Atreus
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (17): « Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 … 17 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa