07.02.2024, 00:13 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.02.2024, 11:04 przez Brenna Longbottom.)
Cześć, kochani!
Pasku zażyczyła sobie mini eventu z potańcówką, ja uznałam, że fajnie, żebym zrobiła zakonnikom nie tylko śmierć i pożogę. Najpierw miałam zrobić dla krewnych i znajomych królika grupówkę w tym The Loft , ale potem uznałam, że po co się ograniczać do mugolskich klubów, gdzie trzeba przestrzegać zasad tajności i po co robić sesję całkiem zamkniętą...
...więc robimy coś a la mini event w magicznej knajpce w Dolinie Godryka.
Zrobiłam go na życzenie, z myślą o ZF – ale nie chcę całkiem zamykać dla innych, choć nie chciałabym też by urósł tak, że go nie udźwignę. Przede wszystkim więc wybierają się więc tam całą grupą ludzie z domu Longbottomów i z Zakonu, bo tak się umówili oraz osoby, które ci bezpośrednio zaproszą - czyli przyjaciele (kochani zakonnicy, rozsyłajcie więc zaproszenia śmiało, proszę wyłącznie o odrobinę rozwagi fabularnej + no żeby nie doszło mi do bójki w pierwszych turach, bardzo bym chciała, żebyście chociaż zdążyli pokostkować). Nie zamykam jednak też możliwości wejścia innym: jeśli ktoś mieszka na stałe w DG albo fabularnie mu pasuje, by się tu znalazł, serdecznie zapraszamy!
Prośba jednak o:
Skąd możesz dowiedzieć się o imprezie? Osoby mieszkające w DG mogą spokojnie uznać, że usłyszały od właścicieli i ich ci nawet zaprosili. Jeśli znasz kogoś z Zakonu, ta osoba może cię wziąć za rączkę i przyprowadzić na miejsce. A jeżeli te dwie opcje odpadają, a chcesz wejść postacią, odezwij się i omówimy sprawę!
Kto wie, że na pewno wchodzi, będę wdzięczna, jeśli da znać w tym temacie i wpisze, jakimi postaciami. Nie jest to obowiązkowe, ale pomoże mi się zorganizować
Zadeklarowany udział:
1. Brenna
2. Nora
3. Erik
4. Dora
5. Vincent
6. Avelina (zaproszona przez Bren)
7. Morpheus
8. Samuel M.
9. Atreus (zaproszony przez Erika)
10. Alastor
11. Perseus (zaproszony przez Erika)
12. Samuel C. (zaproszony przez właścicieli)
13. Ula (zaproszona przez Samuela C.)
14. Neil (zaproszony przez Morpheusa)
15. Septima (zaproszona przez Morpheusa)
16. Patrick
Dołączyli w trakcie:
17. Florence
18. Effie (zaproszona przez Alastora)
19. Elliott (zaproszony przez Erika)
20. Charles/Julien
21. Sebastian (zaproszony przez Patricka)
Pasku zażyczyła sobie mini eventu z potańcówką, ja uznałam, że fajnie, żebym zrobiła zakonnikom nie tylko śmierć i pożogę. Najpierw miałam zrobić dla krewnych i znajomych królika grupówkę w tym The Loft , ale potem uznałam, że po co się ograniczać do mugolskich klubów, gdzie trzeba przestrzegać zasad tajności i po co robić sesję całkiem zamkniętą...
...więc robimy coś a la mini event w magicznej knajpce w Dolinie Godryka.
W programie
- tańce w magicznej scenerii
- rzucanie na drinki kością i dostanie do nich efektów według rozpiski, która ukaże się w poście barda
- po wstępnych rundach – możliwe, że ktoś rozpyli halucynogeny, i każdy, kto nie napisze, że sobie nie życzy, dostanie od barda halucynacje. Zobaczymy, jak będzie szedł event, jeśli wszyscy będą chcieli się skupić na zabawie tanecznej, to podarujemy, ale uprzedzam, że może się pojawić
- tłum chce konkurs tańca, jeśli wola w narodzie się utrzyma, też będzie
Dla kogo event?
Zrobiłam go na życzenie, z myślą o ZF – ale nie chcę całkiem zamykać dla innych, choć nie chciałabym też by urósł tak, że go nie udźwignę. Przede wszystkim więc wybierają się więc tam całą grupą ludzie z domu Longbottomów i z Zakonu, bo tak się umówili oraz osoby, które ci bezpośrednio zaproszą - czyli przyjaciele (kochani zakonnicy, rozsyłajcie więc zaproszenia śmiało, proszę wyłącznie o odrobinę rozwagi fabularnej + no żeby nie doszło mi do bójki w pierwszych turach, bardzo bym chciała, żebyście chociaż zdążyli pokostkować). Nie zamykam jednak też możliwości wejścia innym: jeśli ktoś mieszka na stałe w DG albo fabularnie mu pasuje, by się tu znalazł, serdecznie zapraszamy!
Prośba jednak o:
- wchodzenie dwoma postaciami (kwestia, że ja po prostu mogę nie udźwignąć bardzo dużego eventu + pamiętajcie, że to nie ogromny sabat czy bal, a impreza w DG). Trzema, jeśli mega pasuje fabularnie, ale plis, to tylko jeśli faktycznie fabuła tak popycha
- uwzględnienie, że to nie jest elegancki klub czy impreza dla czystokrwistych, a zabawa zorganizowana w Dolinie Godryka przez grupę znajomych w wynajętym miejscu - jak ktoś bardzo ma alergię na mieszane towarzystwo, to wie z góry, że tu takie będzie. Wiadomo także, że można spodziewać się glin
- pamiętanie, że to nie jest oficjalny event MG, a tylko zabawa ku uciesze graczy, jedna z rzeczy, jakie organizuję by Bren dla Zakonu (i ich przyjaciół przy okazji) w związku z tym, że ma integrować ludzi. Nie ma odznak, nie ma nagród, więc jeśli ktoś nie bardzo lubi to, co organizuję i zasady mu nie grają, może swobodnie wykorzystać pomysł i moje kości (bierzcie je, jeśli tak się wam widzi!) na osobnym wątku, zamiast wchodzić tutaj.
Skąd możesz dowiedzieć się o imprezie? Osoby mieszkające w DG mogą spokojnie uznać, że usłyszały od właścicieli i ich ci nawet zaprosili. Jeśli znasz kogoś z Zakonu, ta osoba może cię wziąć za rączkę i przyprowadzić na miejsce. A jeżeli te dwie opcje odpadają, a chcesz wejść postacią, odezwij się i omówimy sprawę!
Krótkie zasady i dodatkowe informacje
- fabularnie imprezę proponuję 4 sierpnia, bo wtedy chyba wszyscy powinni mieć jeszcze w miarę wolne
- start prawdopodobnie w przyszłym tygodniu (koło 15 lutego)
- będę animować tło i otoczenie (albo z konta postaci, albo z barda, albo z obu, zależy jak tam się złoży)
- w sesji grupowej mój główny odpis z barda będzie pojawiał się co cztery dni. Mogą pojawiać się w międzyczasie dodatkowe, pojedyncze, krótsze odpisy, dedykowane pojedynczym osobom
- można pisać we własnym tempie, jeśli nie wchodzicie w interakcje z bardem (czyli pomijać rundę albo napisać np. dwie tury na jeden odpis barda). Nie trzymajcie się kolejki, jeżeli czyjś odpis nie jest wam niezbędny
- nie trzeba pisać w każdej turze i można wejść i wyjść w dowolnym momencie
- poza wątkiem grupowym można sobie zakładać indywidualne wątki podczas imprezy
- na ten dzień zatrudniono ochronę, która pilnuje knajpy i jej okolic
- jeśli ktoś wchodzi sam i będzie czuł się samotny, niech do mnie uderza na dc, coś wymyślimy.
Kto wie, że na pewno wchodzi, będę wdzięczna, jeśli da znać w tym temacie i wpisze, jakimi postaciami. Nie jest to obowiązkowe, ale pomoże mi się zorganizować

Zadeklarowany udział:
1. Brenna
2. Nora
3. Erik
4. Dora
5. Vincent
6. Avelina (zaproszona przez Bren)
7. Morpheus
8. Samuel M.
9. Atreus (zaproszony przez Erika)
10. Alastor
11. Perseus (zaproszony przez Erika)
12. Samuel C. (zaproszony przez właścicieli)
13. Ula (zaproszona przez Samuela C.)
14. Neil (zaproszony przez Morpheusa)
15. Septima (zaproszona przez Morpheusa)
16. Patrick
Dołączyli w trakcie:
17. Florence
18. Effie (zaproszona przez Alastora)
19. Elliott (zaproszony przez Erika)
20. Charles/Julien
21. Sebastian (zaproszony przez Patricka)
Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.