• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone Zakończone Wydarzenia Graczy [Sierpień 72] Potańcówka w Dolinie Godryka

[Sierpień 72] Potańcówka w Dolinie Godryka
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
07.02.2024, 00:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.02.2024, 11:04 przez Brenna Longbottom.)  
Cześć, kochani!
Pasku zażyczyła sobie mini eventu z potańcówką, ja uznałam, że fajnie, żebym zrobiła zakonnikom nie tylko śmierć i pożogę. Najpierw miałam zrobić dla krewnych i znajomych królika grupówkę w tym The Loft , ale potem uznałam, że po co się ograniczać do mugolskich klubów, gdzie trzeba przestrzegać zasad tajności i po co robić sesję całkiem zamkniętą...
...więc robimy coś a la mini event w magicznej knajpce w Dolinie Godryka.

W programie

• tańce w magicznej scenerii
  • rzucanie na drinki kością i dostanie do nich efektów według rozpiski, która ukaże się w poście barda
  • po wstępnych rundach – możliwe, że ktoś rozpyli halucynogeny, i każdy, kto nie napisze, że sobie nie życzy, dostanie od barda halucynacje. Zobaczymy, jak będzie szedł event, jeśli wszyscy będą chcieli się skupić na zabawie tanecznej, to podarujemy, ale uprzedzam, że może się pojawić Serduszko
  • tłum chce konkurs tańca, jeśli wola w narodzie się utrzyma, też będzie

Dla kogo event?

Zrobiłam go na życzenie, z myślą o ZF – ale nie chcę całkiem zamykać dla innych, choć nie chciałabym też by urósł tak, że go nie udźwignę. Przede wszystkim więc wybierają się więc tam całą grupą ludzie z domu Longbottomów i z Zakonu, bo tak się umówili oraz osoby, które ci bezpośrednio zaproszą - czyli przyjaciele (kochani zakonnicy, rozsyłajcie więc zaproszenia śmiało, proszę wyłącznie o odrobinę rozwagi fabularnej + no żeby nie doszło mi do bójki w pierwszych turach, bardzo bym chciała, żebyście chociaż zdążyli pokostkować). Nie zamykam jednak też możliwości wejścia innym: jeśli ktoś mieszka na stałe w DG albo fabularnie mu pasuje, by się tu znalazł, serdecznie zapraszamy!
Prośba jednak o:
  • wchodzenie dwoma postaciami (kwestia, że ja po prostu mogę nie udźwignąć bardzo dużego eventu + pamiętajcie, że to nie ogromny sabat czy bal, a impreza w DG). Trzema, jeśli mega pasuje fabularnie, ale plis, to tylko jeśli faktycznie fabuła tak popycha Serduszko
  • uwzględnienie, że to nie jest elegancki klub czy impreza dla czystokrwistych, a zabawa zorganizowana w Dolinie Godryka przez grupę znajomych w wynajętym miejscu - jak ktoś bardzo ma alergię na mieszane towarzystwo, to wie z góry, że tu takie będzie. Wiadomo także, że można spodziewać się glin
  • pamiętanie, że to nie jest oficjalny event MG, a tylko zabawa ku uciesze graczy, jedna z rzeczy, jakie organizuję by Bren dla Zakonu (i ich przyjaciół przy okazji) w związku z tym, że ma integrować ludzi. Nie ma odznak, nie ma nagród, więc jeśli ktoś nie bardzo lubi to, co organizuję i zasady mu nie grają, może swobodnie wykorzystać pomysł i moje kości (bierzcie je, jeśli tak się wam widzi!) na osobnym wątku, zamiast wchodzić tutaj.

Skąd możesz dowiedzieć się o imprezie? Osoby mieszkające w DG mogą spokojnie uznać, że usłyszały od właścicieli i ich ci nawet zaprosili. Jeśli znasz kogoś z Zakonu, ta osoba może cię wziąć za rączkę i przyprowadzić na miejsce. A jeżeli te dwie opcje odpadają, a chcesz wejść postacią, odezwij się i omówimy sprawę!

Krótkie zasady i dodatkowe informacje

• fabularnie imprezę proponuję 4 sierpnia, bo wtedy chyba wszyscy powinni mieć jeszcze w miarę wolne
  • start prawdopodobnie w przyszłym tygodniu (koło 15 lutego)
  • będę animować tło i otoczenie (albo z konta postaci, albo z barda, albo z obu, zależy jak tam się złoży)
  • w sesji grupowej mój główny odpis z barda będzie pojawiał się co cztery dni. Mogą pojawiać się w międzyczasie dodatkowe, pojedyncze, krótsze odpisy, dedykowane pojedynczym osobom
  • można pisać we własnym tempie, jeśli nie wchodzicie w interakcje z bardem (czyli pomijać rundę albo napisać np. dwie tury na jeden odpis barda). Nie trzymajcie się kolejki, jeżeli czyjś odpis nie jest wam niezbędny
  • nie trzeba pisać w każdej turze i można wejść i wyjść w dowolnym momencie
  • poza wątkiem grupowym można sobie zakładać indywidualne wątki podczas imprezy
  • na ten dzień zatrudniono ochronę, która pilnuje knajpy i jej okolic
  • jeśli ktoś wchodzi sam i będzie czuł się samotny, niech do mnie uderza na dc, coś wymyślimy.

Kto wie, że na pewno wchodzi, będę wdzięczna, jeśli da znać w tym temacie i wpisze, jakimi postaciami. Nie jest to obowiązkowe, ale pomoże mi się zorganizować Serduszko

Zadeklarowany udział:
1. Brenna
2. Nora
3. Erik
4. Dora
5. Vincent
6. Avelina (zaproszona przez Bren)
7. Morpheus
8. Samuel M.
9. Atreus (zaproszony przez Erika)
10. Alastor
11. Perseus (zaproszony przez Erika)
12. Samuel C. (zaproszony przez właścicieli)
13. Ula (zaproszona przez Samuela C.)
14. Neil (zaproszony przez Morpheusa)
15. Septima (zaproszona przez Morpheusa)
16. Patrick

Dołączyli w trakcie:
17. Florence
18. Effie (zaproszona przez Alastora)
19. Elliott (zaproszony przez Erika)
20. Charles/Julien
21. Sebastian (zaproszony przez Patricka)

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
07.02.2024, 00:14  ✶  
Nora Figg xD
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje.

Dora Crawford
07.02.2024, 00:18  ✶  
Dora idzie

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
07.02.2024, 00:20  ✶  
Erik Longbottom

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
07.02.2024, 00:36  ✶  
Vincent Prewett
Avelina Paxton
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
07.02.2024, 08:51  ✶  
Morpheus :angel:

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
07.02.2024, 09:23  ✶  
Samuel Zmieszanieleepy:
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
07.02.2024, 20:58  ✶  
Atreusek Chytrusek
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
07.02.2024, 20:59  ✶  
Jak mi się będzie ok pisało posty, to chętnie przyjdę (jak mnie chcecie), ale jak jednak będą mi szły jak krew z nosa to hehe dam znać

fear is the mind-killer.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
07.02.2024, 21:03  ✶  
@Alastor Moody oczywiście, że cię chcemy, a poza tym wszyscy zakonnicy są zaproszeni na instancie Szeroki uśmiech

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Podsumowanie aktywności: Brenna Longbottom (1341), Nora Figg (3), Dora Crawford (2), Erik Longbottom (2), Avelina Paxton (4), Morpheus Longbottom (2), Samuel McGonagall (6), Atreus Bulstrode (2), Alastor Moody (35), Perseus Black (26), Samuel Carrow (13), Neil Enfer (10), Septima Ollivander (4), Morrigan (113)

Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa