Secrets of London
[Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Szpalta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=14)
+---- Dział: Zakończone (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=68)
+----- Dział: Zakończone Wydarzenia Graczy (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+----- Wątek: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger (/showthread.php?tid=3194)

Strony: 1 2 3

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Morpheus Longbottom - 04.10.2024

Zadanie:Brak. Morpheus brał udział w sesji związanej z Doppelgangerem ze względu na kość związaną z runami na plecach Thorana. Wiedząc, że Morpheus jest pracownikiem DT i zna się na runach, Geraldine poprosiła go o pomoc. Morpheus zapoznał się z runami, tym jak wyglądają, w jaki sposób są ułożone od łowczyni, a następnie odszukał infomrację na ten temat w Blbliotece Parkinsonów. Na ten temat rozegrałam sesję z Anthony'm Shafiq'iem, który dzięki matce z Parkinsonów, udostępnił mu nocą księgozbiory oraz użyczył swojego daru tłumaczenia ksiąg. Dzięki temu dowiedzieli się, że to pieczęć zamykająca demony. Po tym odkryciu Morpheus ponownie spotyka się z Geraldine i ujawnia jej wszystkie informacje, jakie zdobył na temat Thorana, przekazuje jej dane poleconej twórczyni pieczęci. Geraldine pokazuje mu fotografię Thorana, a Longbottom informuje ją o tym, że jej brat nosi twarz Samuela z Kniei (McGonnagala), leśniczego w Dolinie Godryka.
Sesje:

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - The Edge - 05.10.2024

1. List wysłany do Geraldine.
2. Spotkanie w Wiwernie.
3. Thoran próbuje złożyć we mnie jaja. (Występuję tutaj w roli specjalisty od kokieterii w przygodzie Geraldine.)
4. Płaczę wycierając łzy w seksowną klatę Caina.
5. Streszczenie zdarzeń dla Geraldine.
6. Kolejny list do Geraldine.

Łącznie dwie pełne sesje, trzy listy i rozmowa przez lusterka. Będę też w sesji prowadzonej przez Dearg Dur dotyczącej walki ze Zjeboranem.

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Vakel Dolohov - 05.10.2024

(04.10.2024, 19:12 )Peregrinus Trelawney napisał(a): Zadanie: link
Sesja: link
Przyszedł (był niemiły), strzelał, ukradł cokolwiek i poszedł. Potem bardzo dużo o tym dumaliśmy z moim wspaniałym przełożonym, Vakelem Dolohovem.

Ja również tu byłem i napisałem 3000 słów.

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Erik Longbottom - 17.10.2024

Erik Longbottom

Zadanie: klik!
Wykonanie: *work in progress*, sesja będzie rozegrana z MG/Bardem

+ udział w polowaniu na Thorana

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Dægberht Flint - 19.10.2024

Tutaj pomagam Victorii wypędzić z mieszkania poltergeista.

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Eutierria - 19.10.2024

Ping-przypominajka: zaktualizujcie swoje posty lub dodajcie je w tym wątku, żebym mogła prześledzić wasze działania. Sesje nie muszą być zakończone. Pwease Nie musicie dodawać wątków prowadzonych przez Dearg Dur. Jeżeli rezygnujecie z zadania i mam na was nie czekać, to też dajcie znać.

Linkujcie wszystko - wątki, listy, rozmowy przez lusterka, ogłoszenia na słupach, cokolwiek przychodzi wam do głowy... nie musieliście mieć przydzielonego zadania. Ważne, że zaangażowaliście się w historię o Doppelgangerze.

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Sauriel Rookwood - 19.10.2024

Za pozwoleniem Viki cytuje (zadania Sauriel nie miał, ale wymiana listów była (i to ambitna) więc wrzucam:
- tu zaczynają się sowy od Stanleya do Sauriela i są też przeplatane sowami od Victorii do Sauriela
- tu zaczynają się sowy od Sauriela do Stanleya
- tu zaczynają się sowy od Sauriela do Victorii

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Ambroise Greengrass-Yaxley - 19.10.2024

Zadanie: brak. Angażuję się rzutem na taśmę. Fabularnie jako były wieloletni partner przyjaciel dobry znajomy człowiek z przeszłości Geraldine w wyniku przypadku wmieszany sprawę Doppelgangera. Zapewniam wsparcie w zakresie pozbycia się bytu zgodnie z obietnicami sprzed lat, tymi nowymi i poczuciem lojalności.

+ wątek z Dearg Dur będący wynikiem sesji poniżej

Sesje:

1. tu się dowiaduję, mam mindfucka na wieść o jakimś bliźniaku, deklaruję wsparcie w wyjaśnieniu sprawy

2. przypominam o sobie, ustalam wstępne założenia zaangażowania i że się nie będę za bardzo wpierdalać w procesy decyzyjne (spoiler alert: wpierdalam się), podbijam ofertę wsparcia

3. dowiaduję się o tym, czym jest Thoran, aprobuję plan pozbycia się go raz a porządnie, czekam na dalsze polecenia

Listy:

1. potwierdzam znajomość miejsca spotkania i udział

2. reaguję na informację, że najpewniej idziemy w pułapkę, podtrzymuję udział

Luźniej powiązane sesje:

1.2. bezpośrednia kontynuacja pierwszego wątku, raczej już bez większego wpływu na sprawę Doppelgangera: domykam frustrujący wieczór, mam mętlik w głowie, tłukę się z Astarothem, żeby dać ujście nerwom

4. prawie wylatuję z akcji, kłócę się o moją rolę i zadania, przerzucam się kreatywnym kogo Doppelganger zabije pierwszy, pyszczę na inne tematy, ostatecznie zostaję w drużynie

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Anthony Shafiq - 19.10.2024

Zadanie:Brak.
O sprawie doppelgangera Anthony dowiedział się, kiedy przyjaciel poprosił go o pomoc w sprawie run. Oparł się pokusie udzielenia fałszywych informacji, pracował z Morpheusem nad ustaleniem właściwości thoranowej runy, a także wziął od niego rysopis, aby ostrzec ciotki przed działalnością złośliwego demona.

Sesje:
Sesja w bibliotece

RE: [Wiosna/Lato 1972] Doppelganger - Samuel McGonagall - 19.10.2024

Zadanie:Złodziej tożsamości ukradł mi moją tożsamość.

Nie rozegrałam sesji z ludźmi w barze ALE grałam sesje z ofiarami Thorana. Pomagałam Laurentowi po psikusach i walczyłam z Leo.

Sesje:
Laurent
walka z Leo, który myślał, że Sam to Thoran