• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Ptasia poczta Lorien

Ptasia poczta Lorien
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
12.10.2025, 12:40  ✶  
Odpowiedź na ten list.

Droga Lorien,

Bardzo dziękuje. Nie jestem jednak pewien jednego. Czego mam nie mówić Alexandrowi?

Tobie również dobrego Mabon, a może nawet jeszcze lepszego.

S.

Do listu został załączony słoik ogóreczków, które były sygnowane "czerwiec 1972"

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Ancymon
"Niewierny jest ten, kto żegna się, gdy droga ciemnieje"
Nie jest ani wysoka, ani niska, mierzy dokładnie 168 cm. Włosy w kolorze jasnego blondu, ślepia kocie w odcieniu lodowego błękitu. Oczy duże, nosek mały i nieco zadarty, pełne usta na których często widnieje zaczepny bądź pogardliwy uśmiech. Pachnie słodko, lecz nie mdło, mieszanką wanilii, porzeczki i paczuli.

Scarlett Mulciber
12.10.2025, 16:54  ✶  
17 września 1972 r.

[Obrazek: imgproxy.php?id=G1oeoIV.png]
Harpagan
Śnisz, a ja jestem twoim koszmarem
Długie blond włosy, lekko falowane, zwykle są rozpuszczone. To, co przykuwa uwagę to nienaturalne, srebrne oczy oraz wędrujący srebrny rumień na prawej ręce - objaw srebrzycy. Sylwetka szczupła, zwykle odziana w dobrej jakości ubrania, podkreślające talię i długie nogi. Piegi na nosie i policzkach dodają jej uroku, ale lwia zmarszczka pojawiająca się na czole świadczy o tym, że kobieta często się denerwuje. Ma około 170 cm wzrostu.

Charlotte Mulciber
12.10.2025, 17:19  ✶  
19.09.1972

Kochana Ciociu,

oczywiście że będę. Akurat wczoraj pisałam do Richarda, bo coś mi wspominał o kuzynce (kuzynce? pra-kuzynce? Wybacz, nie orientuję się w tej kwestii aż tak bardzo), Scarlett chyba? Jego córka, nie zdążyłam jej poznać niestety. Wiedziałaś, że zwiał do Norwegii z synami? Pisał mi o tym. Może to i lepiej, skoro nazwisko Mulciber nic nie znaczy. Czemu, zapytasz?

Tego dowiesz się na Mabon, Ciociu, nie będę uprzedzać faktów, ale mogę powiedzieć, że jestem niezadowolona, bo ten kto podpalił Londyn, spalił mi wszystkie kreacje. Wszy-stkie.

Masz może do polecenia kogoś w dobrej cenie, jakąś krawcową, ale nie od Rosierów (z wiadomych przyczyn)?

Charlotte
Harpagan
Śnisz, a ja jestem twoim koszmarem
Długie blond włosy, lekko falowane, zwykle są rozpuszczone. To, co przykuwa uwagę to nienaturalne, srebrne oczy oraz wędrujący srebrny rumień na prawej ręce - objaw srebrzycy. Sylwetka szczupła, zwykle odziana w dobrej jakości ubrania, podkreślające talię i długie nogi. Piegi na nosie i policzkach dodają jej uroku, ale lwia zmarszczka pojawiająca się na czole świadczy o tym, że kobieta często się denerwuje. Ma około 170 cm wzrostu.

Charlotte Mulciber
13.10.2025, 12:36  ✶  
20.09.1972

Ciociu,

bardzo Ci dziękuję, chociaż wycięte metki odrobinę mnie niepokoją.

Wspominał, że kamienica nie nadaje się do zamieszkania, ale powiem Ci w tajemnicy, że tam śmierdzi mugolem i wolałabym chyba wrócić do matki, niż tam zamieszkać. Nie rozumiem co to za pomysł, kamienica wśród mugoli... Ale kim jestem, żeby oceniać, prawda?

Do zobaczenia na Mabon, nie mogę się doczekać!

Lotte
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (8): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa