To istota o moralności leniwego urzędnika. Oficjalnie jest to sowa pocztowa. Nieoficjalnie: sabotażysta na usługach chaosu.
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana.
Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty.
W tłumie łatwo może zniknąć.
Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.
pisałam już z Jo, więc wiem, że jesteście mniej więcej cali, chociaż niekoniecznie zdrowi - mam nadzieję, że wszystko z Tobą w porządku. Wspominała mi tez o duchu, który się u Was zagnieździł, i mówiłam jej... znaczy się pisałam... że znam kilku egzorcystów. Chcecie do nich kontakt? A może mam spróbować umówić spotkanie? Jeden może na mnie reagować próbami egzorcyzmowania najpierw mnie, ale to świetny specjalista.
Zaoferowałabym pomoc z ogarnięciem Waszego domu, ale chyba trzeba najpierw ogarnąć tego ducha. Poza tym chętnie bym go przesłuchała. Wiem, że jesteś aurorem, ale wydaje się, że z Tobą nie ma ochoty rozmawiać.
Pozdrowienia
Brenna
Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.