• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Scarlett Mulciber

Poczta Scarlett Mulciber
Leśna powsinoga
Może lew jest silniejszy od wilka, ale wilka nigdy nie widziałem w cyrku.
sława
III
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
Magiłowca
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.

Faye Travers
13.11.2025, 14:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.11.2025, 14:55 przez Faye Travers.)  
9.9.1972

Scarlett, wszystko w porządku? Londyn spłonął, Dolina Goddryka też. Napisz, że jesteś bezpieczna, nie mogę Cię zlokalizować. Jak nie odpiszesz, przetrząsnę całe miasto i wywalę je do góry nogami, żeby Cię znaleźć.

Faye
Leśna powsinoga
sława
III
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
Magiłowca
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.

Faye Travers
05.12.2025, 11:48  ✶  
21.09.1972

Wesołego Mabon, Scar. Ja będę poza Londynem do końca miesiąca, ale jak wrócimy musimy nadrobić ten paskudny wrzesień.

Faye

Do liściku dołączona była butelka domowego wina z cynamonem i goździkami
Leśna powsinoga
sława
III
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
Magiłowca

Faye Travers
08.12.2025, 11:40  ✶  
10.09.1972

Jestem cała. Ale mój dom śmierdzi a piętro tej staruszki dosłownie w całości spłonęło. Trochę boję się tam nocować, tak szczere. Ale dam radę.

Jak posprzątam wszystko, to się złapiemy, co? Muszę upewnić się, że jesteś cała - papier przyjmie wszystko, nawet największe kłamstwo. Nie żebym Ci nie ufała, ale sama rozumiesz że po tym wszystkim co się ostatnio stało, chcę na własne oczy się upewnić, że z Tobą jest ok.

Faye
Leśna powsinoga
sława
III
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
Magiłowca

Faye Travers
06.01.2026, 14:36  ✶  
1.10.1972

Scar,

musimy się w końcu spotkać. Za długo się nie widziałyśmy. Kiedy Ci pasuje?

Faye
Prorok Niecodzienny
Everyone is a monster to someone.
Since you are so convinced that I am yours, I will be it.
sława
V
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny (Komnata Przepowiedni)
Na ten moment dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Sprawiają wrażenie przekrwionych, bo Alexander coraz częściej zapomina o regularnym mruganiu. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
15.02.2026, 13:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2026, 13:16 przez Alexander Mulciber.)  
Odpowiedź na ten list nadeszła 17.09.1972 roku.

Moje ulubione, bo jedyne dziecię, takie niewdzięczne, że odechciewa się mieć ich więcej,

Możesz mówić do mnie wierszem dopiero wtedy, gdy odkryjesz w sobie dar wieszczenia. Co się dzieje, Scarlett? Tylko poproszę objaśnienie bez metafor. Zezwalam na maksymalnie jedną przenośnię na list dziennie, więc wyczerpałaś już swój limit, młoda damo.

Jeżeli ten bies posiada numer PESEL można mu wpierdolić. Jeżeli ten bies należy do świata ludzi, można wystosować względem niego korekcyjną karę cielesną. Gorzej, jeżeli to jaki duch czy inny żywy trup. Wciąż jednak można oskarżyć go przed Wizengamotem o nękanie i wsadzić do aresztu. Myślałem, żeś się tego w kancelarii babki nauczyła. Oczywiście, Ty możesz co najwyżej wystosować oskarżenie, czyli opcję drugą. O opcję pierwszą już się nie martw.

Runy ochronne na wszelkie zło pomagają, owszem, więc jeżeli to spokoju ducha potrzebujesz, nakreśl symbol Eihwaz na swej skórze, symbol drzewa życia, Yggdrasila. Potężny znak, który chroni przed wpływem czarnej magii, lęku i manipulacji, zapewniając ochronę przed czarnoksiężnikami oraz wytrwałość w walce. Jeżeli o inne, bardziej zaawansowane runy chodzi, oczywiście, że wprowadzę Cię w ich arkana. Doprawdy, żałosnym jest, że Durmstrang nie dba o edukację swoich wychowanków zapewniając możliwość studiowania starożytnych pierwocin języka magicznego. A pomyśleć, że narzekałem na rodzimy nasz system hogwarcki.

Alexander

Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny