• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Aktualizacje Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować)

Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować)
☽
She just smiled. You know,
that her smile, that means,
you don't know me at all,
you never will.
krew
genetyka
zawód
Sto pięćdziesiąt pięć centymetrów czystego chłodu. Sprawia wrażenie pewnej siebie, ale i zagadkowo niedostępnej. Doskonale potrafi manipulować wzrokiem – duże, niebieskie oczy zdecydowanie jej w tym pomagają. Jest filigranowa, ma długie blond włosy, które zwykle delikatnie falują; zadbaną cerę i niewielkie piegi na twarzy. Niski wzrost nadrabia uniesionym podbródkiem i głośnym, choć nieco wysokim głosem.

Sandie Bell
02.11.2024, 14:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.11.2024, 13:34 przez Morrigan.)  
Poprosiłabym o podmiankę koloru oczu w karcie, po zmianie wizerunku. Mam nadzieję, że to nie będzie problem, bo póki co tylko tutaj o nich wspomniałam. Konkretnie chodzi o ten fragment w cechach szczególnych, żeby zamiast zielonych były niebieskie:
Cytat:Poza tym jest niska i drobna, ma jasne włosy, duże, zielone oczy i niewielkie piegi na twarzy.

adnotacja moderatora
Wysłane PW Serduszko

She sought death on a queen-sized bed and he had said,
darling, your looks can kill, so now you're dead.
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
03.01.2025, 11:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.01.2025, 16:17 przez Morrigan.)  
Zapomniałam o tym zupełnie przy rozliczeniu, a to mam już zaakceptowane - w związku z sumą Złodzieje różdżek, wymuszającą na postaci zmianę różdżki (rozegraną latem), prosiłabym o zmianę w KP z:
Różdżka: zakupiona w zakładzie Gregorovitchów, włos z ogona testrala, głóg, 10 cali
Na:
Berberys, serce smoka, dziewięć cali, średnio giętka.

(wg opisu Sumy powinnam to zgłosić w temacie ze zmianami w KP, nie byłam pewna, czy to ten, czy zmiany pierwszokwartałowe)

adnotacja moderatora
Kontakt na PW Nyan
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
04.03.2025, 16:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2025, 22:12 przez Morrigan.)  
Prosiłabym o zmianę w pochodzeniu (jest tam błąd, którego nie wyłapałam do tej pory).

Jest:
Pochodzenie: Córka Elyn Rove i Magnusa Quirke, oboje są absolwentami Hogwartu. Ojciec pracuje w Ministerstwie Magii, w Departamencie Kontroli Nad Magicznymi Stworzeniami, matka z kolei prowadzi własny sklepik z eliksirami na Pokątnej, niedaleko mieszkania - Pękata Fiolka. Wywodzą się z rodzin czystej krwi, jednak dla Quirków nie ma to większego znaczenia.

Powinno być:
Pochodzenie: Córka Elyn Rove i Magnusa Quirke, oboje są absolwentami Hogwartu. Ojciec pracuje w Ministerstwie Magii, w Departamencie Kontroli Nad Magicznymi Stworzeniami, matka z kolei prowadzi własny sklepik z eliksirami na Pokątnej, nad którym mieszka z całą rodziną - Pękata Fiolka. Wywodzą się z rodzin czystej krwi, jednak dla Quirków nie ma to większego znaczenia.

adnotacja moderatora
Zrobione Serduszko @Olivia Quirke
Bitch boży
The Lightbringer in the streets,
Delightbringer in the sheets
sława
III
krew
mugolak
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
Połykacz ognia, akrobata cyrkowy
Pożoga gorejąca w niebieskich oczach (he's always in heat!!) i figlarne iskierki ognia: te igrające w jego spojrzeniu – zawsze zbyt intensywnym, jak u męczennika przeżywającego ekstazę – i te pośród zmierzwionych wiatrem blond włosów, w których blask pochodni wydobywa rudawe refleksy świetlne. Pod opuszkami wiecznie poparzonych palców czai się obietnica płomieni. Sam jest niczym żyjący płomień, z ruchami, w których tkwi niewymuszona pewność siebie – ale i swego rodzaju nieprzewidywalność. Ogień otula tego postawnego (1,80 m) mężczyznę równie szczelnie, co płaszcz bożej łaski, i tylko woń kościelnych kadzideł potrafi zamaskować towarzyszący mu zawsze swąd dymu i zapach benzyny. Podstawowe wyposażenie Jima obejmuje: uśmiech cherubina z renesansowych obrazów, bardzo charakterystyczny, wyjątkowo głęboki głos, w którym przebrzmiewają nuty irlandzkiego akcentu, starą podręczną biblię, elegancki komplet składający się z białej koszuli, dopasowanych spodni, kamizelki i niewielkiego noża od Flynna (all removable) oraz drewnianego krzyżyka (NOT REMOVABLE), a także chęć zbawienia całego świata (w butonierce).

The Lightbringer
26.06.2025, 06:48  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2025, 16:34 przez Morrigan.)  
Nie zauważyłam, że rozliczając Jima, nie wskoczyła mi w KP dodatkowa kropka do percepcji, którą sobie kupiłam za 100 PD. Powinnam mieć 2 kropeczki w percepcji, a mam 1. Z góry dziękuję za pomoc uwu

adnotacja moderatora
Już poprawiłam Serduszko @The Lightbringer

gniew mój wybuchnie
jak ogień będzie płonął
i nikt nie zdoła go zgasić
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
24.07.2025, 15:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2025, 08:33 przez Morrigan.)  
Dzień dobry, mam babola i mieszkanie w Mieszkanie.

Zamieszkanie: dom w Little Hangleton oraz okazjonalnie mieszkanie w Mieszkanie Londynie (Aleja Horyzontalna)

Powinno być

Zamieszkanie: dom w Little Hangleton oraz okazjonalnie mieszkanie w Londynie (Aleja Horyzontalna)

adnotacja moderatora
Poprawione Słodziutki @Rodolphus Lestrange
broken one
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
klątwołamacz, urzędnik - OMSHM, Ministerstwo Magii
Chudy jak wypłata i długi jak miesiąc (187cm). Eteryczna uroda Lovegoodów rozwodniona mugolską pospolitością. Rude włosy domagające się fryzjera, broda domagająca się brzytwy, której starym zwyczajem nie posiada w domu. Jasnozielone oczy. Ubrany zwykle w proste szaty, czarne, lub w stonowanych barwach, skrojone tak, by nie krępowały ruchów.

Lazarus Lovegood
02.08.2025, 01:28  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.08.2025, 23:09 przez Cliodna.)  
Proszę o poprawienie w KP Lazarusa Zawady "Nerwica natręctw" tak, żeby działało formatowanie. Chyba cudzysłowy są nie takie. Poniżej jest wersja prawdopodobnie poprawna, ale poproszę o sprawdzenie, bo ja trochę nie ogarniam.

Kod:
[Zawada="Nerwica natręctw (I)"]Nie znosi niedokończonych spraw, pytań bez odpowiedzi i bylejakości. Symetria jest elegancka, a pewne liczby są po prostu lepsze od innych. Dzięki temu jest dokładny i precyzyjny, ale zdarza mu się fiksować się na drobiazgach.[/Zawada]

Dziękuję!

adnotacja moderatora
Poprawione Słodziutki
@
Lazarus Lovegood
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
14.10.2025, 13:39  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2025, 18:35 przez Morrigan.)  
hej, po 3 latach zauważyłam, że w doświadczeniu (w kp) mam babola

Nora przez długi czas pracowała u swojej babci z rodziny Abbott w domu Godryka, gdzie nabywała doświadczenia, aby otworzyć swoją własną knajpę.

Nora nie pracowała na prywatne zlecenie u żadnego Godryka XD

powinno być:

Nora przez długi czas pracowała u swojej babci z rodziny Abbott w Dolinie Godryka, gdzie nabywała doświadczenia, aby otworzyć swoją własną knajpę.

adnotacja moderatora
Poprawione! @Nora Figg
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
24.10.2025, 20:21  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.10.2025, 20:37 przez Dearg Dur.)  
Tu poproszę o poprawkę w zdaniu, bo zabrakło jednego słowa (tego pogrubionego nie ma xD) Pwease
O zdolnościach:
(...)
Jej wiedza o świecie zawsze ograniczała się tylko i wyłącznie do czarodziejskiej społeczności, jednak wrodzona ciekawość i głód wiedzy, a także skutki Beltane, sprawiły że stała się nieco bardziej otwarta i zaczęła poszerzać swoją wiedzę na różne tematy, w tym religijne, ale też w małym stopniu mugolskie. (...)

I poprawka literówek w opisie zawady (tu już cały opis poprawny):
Kod:
[Zawada="Bezsenność (II)"] Nabawiła się jej jeszcze w Hogwarcie, kiedy ślęczała nad książkami do późnych godzin, bo inaczej nie byłaby najlepsza. Po szkole wpadła w wir pracy, a to nie pomogło w zadbaniu o siebie. Teraz co jakiś czas musi zażyć eliksirów bądź zapalić kadzidło, by łatwiej zasnąć.[/Zadawa]

adnotacja moderatora
Done! @Victoria Lestrange
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
25.03.2026, 23:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2026, 22:26 przez Morrigan.)  
Zauważyłam u siebie pewną nieścisłość - mam zawadę Brak dokumentów III, nie mam więc aktu urodzenia, a jednak w stanie cywilnym mam wpisane kawaler. Ogjeń Taki zapis nie może istnieć, bo Edge w dokumentach MM nie istnieje. Może w takim razie wpisać tam nazwę zawady albo kreskę?

adnotacja moderatora
Zmienione Serduszko @The Edge

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
31.03.2026, 16:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2026, 22:24 przez Morrigan.)  
W związku z dziś odkrytą moją pomyłką, proszę o zmianę koloru aury Anthony’ego. Obecnie ma niebieską ze srebrem, chciałabym, żeby pozostawione samo srebro.

Dziękuję Serduszko

adnotacja moderatora
Zmienione Serduszko @Anthony Shafiq
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa