• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Ulyssesa Rookwooda

Sowa Ulyssesa Rookwooda
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
10.04.2023, 00:23  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2023, 00:24 przez Cathal Shafiq.)  
20.05.71
Ulyssesie,

miałeś rację, trójkąt był doskonałym pomysłem. Nigdy nie wpadłby na takie rozwiązanie. Dzięki tobie wreszcie to zrobiliśmy. Żałuję, że nie miałeś okazji się do nas przyłączyć, ale rozumiem, że twoja rodzina stoi na przeszkodzie. Tym razem nawet udało się nam uniknąć opętania. (Nie wspominałem o tym, ale kilka miesięcy temu jeden z członków ekipy nieoczekiwanie zaczął mówić w staroegipskim i padać na kolana przed Letą.) Załączam szkice, może podpowiesz kilka pozycji?
W Egipcie poza tym, jak zwykle, gorąco jak w piekle. Ostatnio podłoga w magicznej części grobowca postanowiła nam także porwać uzdrowicielkę, a potem zostaliśmy uwięzieni w komnacie z sarkofagiem pewnego kapłana. Pobiliśmy wszelki rekord uruchomionych pułapek, bo Jamil Anwar zdołał także jakimś sposobem zrzucić nam na głowę jakieś wiadro skorpionów. Po części dzięki temu udało się nam jednak dostać do pomieszczenia, w którym starożytnymi runami opisano kilka rytuałów. Obecnie są raczej bezużyteczne – różdżki pozwalają uzyskać taki efekt znacznie wygodniej – ale gdybyś chciał na to zerknąć, załączam ci jako ciekawostkę zdjęcia inskrypcji oraz moją propozycję tłumaczenia. (Wciąż nie jestem tylko pewien, czy w ofierze naprawdę kazali składać nosorożca. Zastanawiam się, czy jednak te runy nie miały kiedyś innego znaczenia.)

Cathal

Do listu załączono zdjęcia inskrypcji, tłumaczenie opisu rytuału, ale szkice "pozycji" zgubiła sowa.
Widmo
krew
genetyka
zawód

Leta Crouch
10.04.2023, 00:43  ✶  
1971
Ulyssesie,

te propozycje pozycji były genialne! Cal tego nie chce przyznać, ale sprawdziły się ponad wszelkie przewidywania! Jamil jeszcze trochę się dąsa, ale na pewno niedługo mu przejdzie.

Leta

PS. Szkoda, że nie widziałeś jak wtedy błyszczały oczy Calowi!
PS2. Mam nadzieję, że następnym razem się do nas przyłączysz.
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
10.04.2023, 00:44  ✶  
maj, 1971

Rookwood

wiem, że to ty namówiłeś Cala na ten trójkąt!!!
Masz pojęcie, ile było z tym kłopotów?! Minęło pół dnia, zanim zajęłam się nimi na tyle, żeby znowu byli na chodzie!!! Jak podpowiesz im coś takiego jeszcze raz, prześlę ci stado skorpionów w pudełku!
Następnym razem sam się z nim w coś takiego baw!!!
Nie sugeruj mu takich rzeczy. Poważnie. Nie masz pełnego oglądu sytuacji, a on na pewno ich spróbuje, bo uzna, że co się może stać, skoro Ulysses tak robi, to my też możemy, może u nas też się to sprawdzi. To nie Anglia. (Chociaż nie pamiętam, żeby moi znajomi w Anglii rzucali TAKIE sugestie.)

Nell Bagshot
(albo Twój największy koszmar, jeśli znowu narobisz takiego zamieszania)
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
krew
genetyka
zawód
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
10.04.2023, 01:56  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2023, 02:00 przez Danielle Longbottom.)  
31.07.1970
Ulli!

1. Majeranek.
2. Zasłony
3. DANCE. W sensie, że mnie....

Godryku, te zagadki nie brzmiały tak żałośnie, gdy pisałam je po raz pierwszy. Naprawdę sądziłam, że są zabawniejsze. Przepraszam. Następne będą lepsze.

Żadna część twojego listu nie była niegrzeczna,  ale za czekoladę dziękuję, nigdy jej nie odmawiam. Skąd wiedziałeś, że lubię właśnie taką?
Zarówno kurs gotowania jak i tańca brzmią wspaniale. Wolisz być świadkiem moich rewolucji kuchennych, czy próbować dotrzymać mi kroku na parkiecie? W przypadku drugiej opcji, obiecuję dać Ci fory.

Buziaki
Dani

Wiadomość przyszła niecałą godzinę po twoim liście

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
10.04.2023, 15:23  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2023, 15:25 przez Brenna Longbottom.)  
Styczeń 1972

Ulyssesie,

naprawdę bardzo, bardzo przepraszam. Nie miałam zielonego - ani żadnego innego - pojęcia, że będzie ich aż pięć. (Bo pięć? Poważnie? Na raz? Nie sądziłam, że to w ogóle możliwie. Jaka jest na to statystycznie szansa? Nie obliczaj tego, liczę, że dobrze zamazałam pytanie...) Mam nadzieję, że to nie było dla Ciebie zbyt trudne doświadczenie. I jeszcze ta kaczka. Cholera, pewnie będzie śniła mi się po nocach.
Obiecuję, że następnym razem dwa razy się zastanowię, zanim wciągnę Cię w coś takiego. Nie chcę komplikować Twojej sytuacji.

Brenna Longbottom

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
the kind one
krew
genetyka
zawód
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
10.04.2023, 16:53  ✶  
31.07.1970
Ulek

Gdybym wolała pójść z kimś innym, nie pytałbym o to ciebie. Czy kurs wykupiony jest na konkretną datę, czy ta pozostaje kwestią do uzgodnienia? Nie widzę nigdzie tej informacji. Masz jakieś plany na następną sobotę? Jeżeli nie, to chętnie Cię porwę. Chyba, że w tygodniu? Nie, racja, Ty byś nie wziął wolnego w tygodniu z takiego błahego powodu. Zajmę się dogadaniem z organizatorem, daj mi tylko znać na kiedy wszystko ustalić.
Oczywiście, mam nadzieję, że jesteś świadomy, że istnieje ryzyko, że będę bardzo dobrze się bawić, prawda? Jeżeli zacznę przesadzać, masz zgodę na pacnięcie mnie w głowę. To jest niepowtarzalna okazja!

P. S Na pewno trafi się jeszcze niejedna okazja, żebyś się o tym przekonał. Ewentualnie sama taką stworzę.

P.S 2 Mam nadzieję, że paczka dołączona do listu przetrwała podróż. Drobna degustacja dobroci z naszego ogródka Ci nie zaszkodzi. Liczę, że po kursie będziemy mieli odpowiednie umiejętności, żeby samodzielnie przygotować owoce w czekoladzie. Smacznego!

Buziaki
Dani

Do listu dołączona niewielka paczka ze świeżo zebranymi malinami, truskawkami i agrestem

beauty and terror
just keep going
no feeling is final
the kind one
krew
genetyka
zawód

Danielle Longbottom
14.06.2023, 02:39  ✶  
15.04.1970
Skąd wiedziałeś, że to mój ulubiony rodzaj? I to w dodatku w najlepszym kolorze!
Dziękuję.

Dani

15.04.1971
Ulek
Z całego serca dziękuję za życzenia. Jeżeli spełnią się nawet w niewielkiej części, będę najszczęśliwsza na świecie.

P.S Niestety, nie miałam takiej okazji i cieszę się, że ta w końcu się nadarzyła. Lubisz kuchnię włoską? Znam bardzo przyjemną knajpkę, do której możemy później pójść, jest dosłownie kilka minut drogi od kina.

PS2: Nie ma takiej opcji. Rookie otrzymał honorowe miejsce na biurku, z którego ma perfekcyjny widok na wszystko. Wiesz, że próbował szczekać na mojego tatę, gdy ten próbował zajrzeć mi przez ramię, żeby zerknąć co piszę? Kto by pomyślał, że beagle to psy obronne...
Ściskam
Dani

15.04.1972
Ulek! Masz plany na tą niedzielę? Pomyślałam, że moż...
Dziękuję za pamięć i za prezent. Jak zawsze, strzał w dziesiątkę.

Czasami mam wrażenie, że znasz mnie na wylot
D.E.Longbottom

beauty and terror
just keep going
no feeling is final
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
18.06.2023, 14:49  ✶  
Sowa przyleciała o świcie po Beltane 72. List nie był podpisany, ale charakter pisma i sam ptak - znajome.

Daj znać, czy żyjesz.
Jeśli nie odpiszesz w najbliższym czasie, idę do Rookwoodów cię szukać.
the kind one
krew
genetyka
zawód

Danielle Longbottom
22.06.2023, 22:40  ✶  
Nic Ci nie jest? Żyjesz? Zdążyłeś uciec?

Lakoniczna wiadomość o znajomym charakterze pisma, na pergaminie można dostrzec rozmazany ślad krwi.

beauty and terror
just keep going
no feeling is final
the kind one
krew
genetyka
zawód

Danielle Longbottom
23.06.2023, 00:36  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.06.2023, 01:24 przez Danielle Longbottom.)  
Tam, gdzie wcześniej. Nie wiem czy dam radę się stąd wydostać

beauty and terror
just keep going
no feeling is final
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka