• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Perseusa

Kruk Perseusa
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
15.07.2023, 18:03  ✶  
Perseusie,

doszły mnie słuchy o tym, że ty i Eunice się rozstaliście?! Ale ty... Nie mówiłeś mi o tym nic, nic a nic! Nie wiem co się między wami wydarzyło i nie chcę nic zakładać. Pamiętaj po prostu, że drzwi kowenu są dla ciebie otwarte, gdybyś potrzebował wsparcia.

Sarah

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Herald of Darkness
It seems that all that was good has died
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
26.08.2023, 19:23  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2023, 19:24 przez Chester Rookwood.)  
Little Hangleton, 08.06.1972

Szanowny Panie Black,

Z racji, że prosi Pan o spotkanie w sprawie mojej jedynej córki to jak najbardziej. Proszę przyjść o godzinie ósmej wieczorem i się nie spóźnić.

Z poważaniem,

Chester Rookwood
Czarna Wdowa
— Get on your knees —
Beg me to stop
krew
genetyka
zawód
Vespera jest drobną kobietą, chudą i zgrabną. Ma metr sześćdziesiąt centymetrów, a waży zaledwie pięćdziesiąt dwa kilo. Wygląda na osobę, która przy pierwszym podmuchu wiatru poleci razem z nim i zniknie na wieki. Ma duże, tajemnicze, brązowe oczy, które patrzą na rozmówcę pewnie oraz zagadkowo. Usta są pełne, a kąciki lekko uniesione w zadziornym, flirtującym uśmiechu. Twarz jest mała i owalna. Włosy ciemne, ścięte na boba okalające drobną twarz w uroczy sposób. Kobieta ubiera się modnie i kobieco. Często swoim ubiorem przyciąga wzrok mężczyzn, co jest celowym zabiegiem, ponieważ Vespera dobrze czuje się jak ludzie na nią patrzą.

Vespera Rookwood
09.12.2023, 22:33  ✶  
Czy to tym razem pies zamieniony w kurę?
Czarna Wdowa
— Get on your knees —
Beg me to stop
krew
genetyka
zawód
Vespera jest drobną kobietą, chudą i zgrabną. Ma metr sześćdziesiąt centymetrów, a waży zaledwie pięćdziesiąt dwa kilo. Wygląda na osobę, która przy pierwszym podmuchu wiatru poleci razem z nim i zniknie na wieki. Ma duże, tajemnicze, brązowe oczy, które patrzą na rozmówcę pewnie oraz zagadkowo. Usta są pełne, a kąciki lekko uniesione w zadziornym, flirtującym uśmiechu. Twarz jest mała i owalna. Włosy ciemne, ścięte na boba okalające drobną twarz w uroczy sposób. Kobieta ubiera się modnie i kobieco. Często swoim ubiorem przyciąga wzrok mężczyzn, co jest celowym zabiegiem, ponieważ Vespera dobrze czuje się jak ludzie na nią patrzą.

Vespera Rookwood
09.12.2023, 22:40  ✶  
Psa może kiedyś... ale nie przynoś mi do domu kury, błagam... Dziękuję, ty również wyglądałeś nieziemsko, nie mogę się doczekać, aż wrócisz.
Buziak dla ciebie

Na kartce był odcisk szminki w kształcie ust Vespery,
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
07.02.2024, 18:32  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.02.2024, 18:33 przez Erik Longbottom.)  

—26/07/1972—

Perseuszu,

na początku sierpnia moja siostra wyprawia małe przyjęcie w jednym z lokali w Dolinie Godryka. Zdaje sobie sprawę, że termin może być dla ciebie mało fortunny z uwagi na inne zobowiązania, jednak pomyślałem, że uda ci się wygospodarować nawet te dwie godziny, aby z nami świętować.

To nic ekstrawaganckiego; po prostu mała potańcówka w gronie rodziny i znajomych. Spotykamy się w takim jednym klubie. Domyślam się, że wystawne przyjęcia mogą do ciebie nieco bardziej pasować, jednak... Ile już pracujesz w Lecznicy? Trzy lata? Dwa?

Po takim czasie wnika się poniekąd w lokalne środowisko. Poniekąd stałeś się więc częścią naszej społeczności. Zaufaj mi, to wyjście może ci wyjść tylko na dobre! Jeśli o mnie chodzi, możesz wpaść od razu po dyżurze, nikt tutaj nie wymaga smokingu czy przyjścia pod krawatem. Komfort przede wszystkim.

Pozdrawiam,
Erik

PS. Chcę wierzyć, że jest to oczywiste, ale byłbym bardzo wdzięczny, gdybyś wstrzymał się od opowiadania o naszym ostatnim wspólnym wypadzie. Ja też będę milczał jak grób.

PPS. Czy Vesperze spodobała się nagroda pocieszenia, jaką wtedy dostaliśmy?

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Bitch boży
The Lightbringer in the streets,
Delightbringer in the sheets
sława
III
krew
mugolak
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
Połykacz ognia, akrobata cyrkowy
Pożoga gorejąca w niebieskich oczach (he's always in heat!!) i figlarne iskierki ognia: te igrające w jego spojrzeniu – zawsze zbyt intensywnym, jak u męczennika przeżywającego ekstazę – i te pośród zmierzwionych wiatrem blond włosów, w których blask pochodni wydobywa rudawe refleksy świetlne. Pod opuszkami wiecznie poparzonych palców czai się obietnica płomieni. Sam jest niczym żyjący płomień, z ruchami, w których tkwi niewymuszona pewność siebie – ale i swego rodzaju nieprzewidywalność. Ogień otula tego postawnego (1,80 m) mężczyznę równie szczelnie, co płaszcz bożej łaski, i tylko woń kościelnych kadzideł potrafi zamaskować towarzyszący mu zawsze swąd dymu i zapach benzyny. Podstawowe wyposażenie Jima obejmuje: uśmiech cherubina z renesansowych obrazów, bardzo charakterystyczny, wyjątkowo głęboki głos, w którym przebrzmiewają nuty irlandzkiego akcentu, starą podręczną biblię, elegancki komplet składający się z białej koszuli, dopasowanych spodni, kamizelki i niewielkiego noża od Flynna (all removable) oraz drewnianego krzyżyka (NOT REMOVABLE), a także chęć zbawienia całego świata (w butonierce).

The Lightbringer
08.02.2024, 20:58  ✶  
Tajemniczy pamflet trafił także i na biurko Perseusa...

[Obrazek: 46c2262f8988ddd98bcd0a617b128f814adc4a8d.jpg]

gniew mój wybuchnie
jak ogień będzie płonął
i nikt nie zdoła go zgasić
Słońce swojego ojca
*Biedna Sophie*
krew
genetyka
zawód
Sophie ma brązowo-zielone oczy, rude włosy i mnóstwo piegów! Jest dość wysoka, ponieważ mierzy sobie 170 cm. Ubiera się w sukienki, które zakrywają to, co każda szanująca się panna czystej krwi powinna zakrywać. Pachnie cytrusami.

Sophie Mulciber
27.03.2024, 02:03  ✶  
Szanowny Panie Black,

Widziałam ogłoszenie, że szuka Pan asystentki do swojej lecznicy. Czy to nadal aktualne?
Z wyrazami szacunku,
Sophie Mulciber
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
05.04.2024, 20:20  ✶  
List z 31 lipca.

Blue bird by Charles Bukowski

There's a bluebird in my heart that
Wants to get out but I'm too tough for him
I say, stay in there, I'm not going
To let anybody see you
Wants to get out
But I pour whiskey on him and inhale
Cigarette smoke
And the whores and the bartenders
And the grocery clerks never know that
He's in there
Wants to get out but I'm too tough for him
I say, Stay down, do you want to mess
Me up? You want to screw up the
Works? You want to blow my book sales in
Europe? There's a bluebird in my heart that
Wants to get out
But I'm too clever, I only let him out
At night sometimes when everybody's asleep
I say, I know that you're there
So don't be sad
Then I put him back
But he's singing a little
In there, I haven't quite let him die
And we sleep together like that
With our secret pact
And it's nice enough to make a man
Weep, but I don't weep, do
You?

Lukrecja

[+]Spoiler
[Obrazek: y9A1OEH.png]

○ • ○
his voice could calm the oceans.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
20.05.2024, 18:39  ✶  

Gigantyczna królewska harpia przybyła do Perseusza w godzinach wieczornych. Czerpany pergamin zawierał znajomym pismem zanotowanego adresata, złocisty lak zabezpieczający korespondencję nosił w sobie pieczęć trójgłowego smoka

Kto Ci odda Twoje zapatrzenie
i Twój cień, co za nią odszedł?
Ach, te dni jak zwierzęta mrucząc,
jak rośliny – są coraz młodsze.

I niedługo już – tacy maleńcy,
na łupinie z orzecha stojąc,
popłyniecie porom na opak
jak na przekór wodnym słojom.

Czerwień krwi dziecinnie się wyśni
jako wzdęte policzki wiśni.

Metal burz się wywiedzie na nowo
zapienioną dmuchawca głową.

A łez grzmot jak lawina kamieni
w małe żuki zielone się zmieni

i tak w wodę się chyląc na przemian
popłyniecie nieostrożnie w zapomnienie,
tylko płakać będą na ziemi
zostawione przez Was Wasze cienie.

Drogi Perseuszu,

z wielką radością przyjąłem wieści o zbliżającym się wydarzeniu i oczywiście spieszę potwierdzić swoją obecność zarówno na uroczystości jak i planowanym po niej przyjęciu. Czy macie preferencje wobec prezentów? Istnieje zwyczaj przynoszenia na ślub wina zamiast kwiatów. Jeśli takie jest Twoje życzenie, mógłbym zapewnić wino dla wszystkich Waszych gości. Daj mi proszę znać, abym mógł zaaranżować transport najlepszych swoich roczników, we wskazane przez Ciebie miejsce.

Wypatruję dnia w którym będę mógł świętować Twoje szczęście.

Z najlepszymi życzeniami,

Anthony J. Shafiq

odpowiedź na wiadomość

ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
20.05.2024, 18:55  ✶  
List dotarł do Perseusa na formalnej papeterii Departamentu Tajemnic i był oznakowany jej pieczęcią, wysłany ministerialną sową.

Departament Tajemnic, 10 VII 1972

Szanowny Doktorze Black

Z radością słyszę o Pana zaślubinach z Panią Rookwood. Mam nadzieję, że szczęśliwa gwiazda zalśni nad Waszym małżeństwem i z radością oczekuję tej radosnej celebracji.

Pragnę potwierdzić moja obecność zarówno w Kaplicy, jak i podczas przyjęcia, wraz z osobą towarzyszącą.

Z wyrazami szacunku
[Obrazek: pde6aMt.png]

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (7): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka