• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
28.07.2023, 20:42  ✶  
(28.07.2023, 20:28 )Eutierria napisał(a): Przeszkadza ci sama szerokość forum czy rozmiar tekstu też? Czy ktoś jeszcze z takim monitorem mógłby przedstawić swoją opinię co do tego, o ile powiększyć co, żeby było git? Chyba @Victoria Lestrange taki ma?
Skłaniam się ku temu, że to szerokość i rozmiar tekstu, bo obecnie powiększam całość lewym ctrl + do 125% i to wystarcza bym mógł korzystać z forum w komfortowych warunkach. Na wycinku nie wygląda to tak źle, jak w rzeczywistości... choć dobrze widać tę różnicę jak się patrzy na podręczne menu zakładek.
[Obrazek: nQNJpn0.png]
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
28.07.2023, 20:51  ✶  
(28.07.2023, 20:42 )Philip Nott napisał(a):
(28.07.2023, 20:28 )Eutierria napisał(a): Przeszkadza ci sama szerokość forum czy rozmiar tekstu też? Czy ktoś jeszcze z takim monitorem mógłby przedstawić swoją opinię co do tego, o ile powiększyć co, żeby było git? Chyba @Victoria Lestrange taki ma?
Skłaniam się ku temu, że to szerokość i rozmiar tekstu, bo obecnie powiększam całość lewym ctrl + do 125% i to wystarcza bym mógł korzystać z forum w komfortowych warunkach. Na wycinku nie wygląda to tak źle, jak w rzeczywistości... choć dobrze widać tę różnicę jak się patrzy na podręczne menu zakładek.
[Obrazek: nQNJpn0.png]

Mam tak samo, ale mi to akurat nie przeszkadza. Dla mnie sama czcionka mogłaby być o rozmiar większa a ten pasek z kolejką nie jest aż tak tragiczny, ale może dlatego że się przyzwyczaiłam.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
28.07.2023, 21:01  ✶  
Oki. Jak coś to sobie to dopisałam do rzeczy, co trzeba w tym wyglądzie wyklepać. Jak ktoś jeszcze chce coś dodać to śmiało.
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
28.07.2023, 21:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.07.2023, 21:20 przez Victoria Lestrange.)  

Ja mam jeszcze większy monitor bo 27", 2560x1440px, ale mi odpowiada wielkość czcionki. Można ewentualnie nieco poszerzyć pole forum żeby po bokach nie było tak pusto, ale to wtedy pewnie rypnie cały szablon jaki jest zrobiony. Mi osobiście nie przeszkadza tak jak jest teraz.
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
29.07.2023, 23:23  ✶  
Czy scenariusz Stanie Zoi jest jeszcze dostępny? Bo wylosowałem go na nowej postaci.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
29.07.2023, 23:32  ✶  
Tak, jest.

Tancred Trelawney
30.07.2023, 11:40  ✶  
Hejka naklejka, przybywam z pytaniem o cechę rodową Limbo. Pozwala ona zobaczyć zaświaty i komunikować się z nimi, okej, to rozumiem. Nie do końca natomiast rozumiem na jakiej zasadzie to wygląda.

"O momentach kontaktu decyduje mistrz gry." - tyczy się to jedynie sesji w teraźniejszości, czy też przeszłości? Jeśli chce napisać w poście, że kiedyś zmarły powiedział mi to czy to, to muszę to najpierw odegrać w retrospekcji z MG? Ustalić to z MG na poczcie? Jak samo wydarzenie wygląda? Idę sobie idę i nagle przed oczami pojawia mi się np. matka Tancreda, która przyszła powiedzieć cześć? Nie widzę ich, tylko słyszę głosy? Widzę ich cały czas, jak w tym klasyku? O czym są mi w stanie powiedzieć umarli? O wydarzeniach z teraźniejszości, przeszłości, czy też z przyszłości? Jak taki kontakt odbiera moja postać, a ja osoba, która obecnie ze mną jest?

Więcej pytań nie pamiętam, chociaż też nie do końca wiem, czy to wszystkie Hmm
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
30.07.2023, 12:21  ✶  
"O momentach kontaktu decyduje mistrz gry." - tyczy się to jedynie sesji w teraźniejszości, czy też przeszłości?
Teraźniejszości, ale warto żebyś skonsultował sobie takie rzeczy z przeszłości jeżeli masz jakieś wątpliwości.

Jeśli chce napisać w poście, że kiedyś zmarły powiedział mi to czy to, to muszę to najpierw odegrać w retrospekcji z MG?
Generalnie to tak, bo kontakt z Limbem to niekoniecznie kontakt z duchami, Limbo to dziwaczne i zagadkowe odbicie naszego świata. Nie napiszę ci więcej, bo wokół odkrycia tego co to dokładnie jest kręci się nasza fabuła. Zachęcam cię do odwiedzenia zamkniętego już eventu w ogniu widzieli koniec i rzucenia okiem na to co się tam działo żebyś miał wyraźniejszy obraz tego co cię czeka. Ta sprawa będzie poruszana w dalszych eventach.

Ustalić to z MG na poczcie?
W tej samej kategorii masz dział mistrzów gry. Masz tam temat na ogólne konsultacje. Pisz najlepiej tam, bo mistrzów mamy sporo, szybciej ci odpiszemy jak zapytasz ogół mistrzów niż konkretną osobę.

Jak samo wydarzenie wygląda? Idę sobie idę i nagle przed oczami pojawia mi się np. matka Tancreda, która przyszła powiedzieć cześć?
Nie. Idziesz, idziesz i widzisz, że świat który cię otacza stał się wypaczony. Doświadczasz wizji odbitego świata. Widziałeś lub czytałeś kiedyś Koralinę? Jest jeszcze dziwniejszy.

O czym są mi w stanie powiedzieć umarli?
Głównie o tym, żebyś nie bał się śmierci. To tylko powrót do cyklu, więc złap ich za rękę i idź z nimi, co złego może się stać? Czasem wymknie im się coś jeszcze. Jakieś wspomnienie, wskazówka. Ale to tylko odbicie tego, kim byli kiedyś.

O wydarzeniach z teraźniejszości, przeszłości, czy też z przyszłości?
Duchy które wywołują wywoływacze duchów, te byty z Limba i wszystko inne co nie istnieje w naszym świecie pamięta tylko i wyłącznie to, co spotkało ich za życia. Jeżeli pojawi się od tego wyjątek, będzie to sprawa fabularna do rozważenia przez twoją postać - dlaczego tak się dzieje?

Jak taki kontakt odbiera moja postać, a ja osoba, która obecnie ze mną jest?
Limbo widzisz tylko ty, innym wydaje się, że patrzysz się na „prawdziwy” świat.

with all due respect, which is none
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
30.07.2023, 14:06  ✶  
Drobne pytanie o stan zwłok Derwina (http://secretsoflondon.pl/showthread.php...0#pid16090).
Czy potwory, które tak urządziły jego ciało, są czymś, czego absolutnie nikt nie rozpozna (czyli możemy zakładać, że jakaś "nowość", coś nie sklasyfikowanego, może wylazło z limbo, może Voldemort cos wymyślił i nauczył śmierćków nowej magii, która tak go urządziła, i inne dzikie teorie, więc postacie powinny mieć teraz myśl, że w lesie są jakieś potwory albo walczą z nowym rodzajem czarnej magii), czy ktoś np. z IV nekromancji albo patolog będzie w stanie coś orzec?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
30.07.2023, 14:14  ✶  
Te potwory nie są powszechnie znane ani sklasyfikowane, nie wiecie, co to jest na podstawie tego co zostało opisane w dostępnych wam książkach, ale możecie się domyślać i tę wiedzę porządkować, porównywać do innych istot, które wasze postacie znają. Każda z grup otrzymała różne informacje, które zbierają się w większą całość. Jeżeli podejmiecie jakiekolwiek fabularne próby dowiedzenia się czegoś więcej, możecie zgłaszać się w moim temacie konsultacji.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 49 50 51 52 53 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa