• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
29.08.2023, 18:27  ✶  
Cześć ❤

Czy jest szansa gdzieś w ustawieniach konta/rozwijanym menu w zakładce gracza dodać linka do autosave? http://secretsoflondon.pl/misc.php?action=autosave o tego o. Bo z poziomu forko to trudno to znaleźć, a ułatwiłoby to sprawę na pewno ❤
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
30.08.2023, 15:07  ✶  
Czy klątwę niedokończonego rytuału mogę złamać bez udziału drugiej strony, w tym przypadku Loretty?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
30.08.2023, 15:20  ✶  
Victorio, dodałam link.

Philipie, możesz.
Widmo
krew
genetyka
zawód
178cm, ciemne

Esmé Rowle
02.09.2023, 02:42  ✶  
Hej,

Pytanie z kategorii "jestem nowy" z nutką "prawie nie znam uniwersum". Interesuje mnie rzemiosło, a dokładniej wytwarzanie przedmiotów z materiałów, które pochodzą od magicznych stworzeń. Jest zatem kaletnictwo, jednakże zakłada ono pracę wyłącznie nad skórami takowych istot, zaś mnie interesuje również, dla przykładu, rzeźbienie w kości (i tworzenie z tego chociażby amuletów, fletów, drobnych ostrzy), przetwarzanie zębów i rogów z magicznych zwierząt i tak dalej. Zaznaczam od razu, że zainteresowany jestem stricte tworzeniem z magicznych zwierząt, a nie jedynie wykorzystywaniem materiałów, by nadać dodatkowych i/lub specjalnych umiejętności wytwarzanym przedmiotom. Rozumiem, że to bardzo szeroka dziedzina, ale nie wydaje się wciąż szersza, niż kowalstwo i jubilerstwo, zatem czy mógłbym jako kaletnik znać się również na obróbce innych materiałów, niż skóra?
Jeżeli tak - orgazmicznie.
Jeżeli nie - czy to wymaga osobnych umiejętności? A może jakiejś specjalnej? A może po prostu jest to nieosiągalne? A może jestem głupi (most likely) i czegoś nie rozumiem?

Z góry ślicznie dziękuję za odpowiedź.
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
02.09.2023, 09:21  ✶  
Dementorów nie ma wpisanych w bestiariusz forum, ale się przewijają między słowami. Mam pojęcie dementorów z książek/filmów uniwersum Pottera. Czy więc 1 do 1 są tak na forko postrzegane? Warto by je było dodać w każdym razie.

Apropo też tego tematu, wyniknęła mi rozmowa przez obecność feniksa przy mojej postaci (zgodnie z tym, o co już raz pytałam w kwestii posiadania magicznych stworzeń i zrobienia postaci stricte pod to) - Feniksy na forum są wpisane jako istot o magicznej mocy - robią z nich różdżki, z ich piór, więc rozumiałam, że to odnosi się do tego. Mają wpisane znikanie jako umiejętność, ale ta umiejętność jest wpisana w ogóle przy jakiejś innej istocie, a nie w opisie feniksów. Traktowałam więc to stworzenie tak, jak jest opisane na forum, skoro ma swoje poletko. W filmach i książkach jednak te stworzenia chociażby potrafiły leczyć swoimi łzami. Czy opis jest po prostu niedokładny czy jest zrobiony tak celowo?

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
02.09.2023, 13:08  ✶  
Esmé, rzeźbienie w kościach nie jest w żaden sposób ujęte mechaniką gry. Dla istniejących przewag produkuję różne przepisy, składniki i tak dalej, obejmujące materiały zawarte w opisach. W przypadku szczątków ludzkich i zwierzęcych - są składnikami w alchemii, używa się ich w nekromancji, nie są jednak ujęte w mechanice jako materiał, w którym można rzeźbić. Odpowiedź brzmi więc: nie potrzebujesz absolutnie żadnej przewagi, nawet kaletnictwa, do tego, żeby tworzyć przedmioty, amulety z kości. Po prostu ustaw sobie rzemiosło na więcej niż jedną kropkę i możesz to normalnie odgrywać fabularnie (a jeżeli będziesz chciała nadać swoim wytworom jakieś większe, mechaniczne znaczenie - pomyślimy jak to ugryźć). Uważam jednak, że kaletnictwo idealnie się z tym komponuje i pasuje do takiej postaci, przy okazji da ci to w przyszłości dostęp do tworzenia itemków wykreowanych przez mistrzów gry, a one dadzą twoim klientom faktyczne bonusy do rzutów kością.

Lau, dementorzy działają u nas jak w kanonie. Dodamy ich opis. A co do feniksa - przejrzę to jeszcze i się do ciebie odezwę.
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
03.09.2023, 11:23  ✶  
Pytanie odnośnie odznaki z zostaniem czyimś boginem - czy ta sesja ma po prostu pokazywać, dlaczego ta osoba się tej drugiej boi, czy tu musi pojawić się bogin...?
serpentine
beautiful mayhem
violently happy
krew
genetyka
zawód
Szczupła kobieta mierząca sobie sto sześćdziesiąt osiem centymetrów; przyglądając się jej wąskiej niczym u osy talii trudno nie ukryć zdziwienia, że wydała na świat trójkę dzieci. Twarz owalna, z dużymi bursztynowymi oczami, ciemnymi brwiami wyginającymi się w łagodne łuki, lekko zadartym nosem oraz dołeczkami w policzkach, gdy Imogen się uśmiecha. Sięgające pleców gęste kruczoczarne włosy w świetle mienią się granatowymi refleksami. Niezależnie od okoliczności odziana jest elegancko oraz zgodnie z najnowszą modą, zaś jej fryzura i makijaż pozostają nienaganne.

Imogen Rookwood
03.09.2023, 11:47  ✶  
Czy jak na niektórych postaciach mam same niedokończone sesje, to mogę się nimi rozliczyć mimo wszystko, żeby nie stracić koloru, albo po prostu przy rozliczeniu dać znać, że one żyją, są aktywne, tylko ja trupkuje i odpisuje z zawrotną prędkością pół słowa dziennie?

[Obrazek: 55rG7le.png]
please,  dance with me in the  dark
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
03.09.2023, 12:48  ✶  
Musi pojawić się bogin.

Co do pytania o rozliczenie - musisz mieć 3 pełne sesje lub ich ekwiwalent w pojedynczych postach (4500 słów). Jak tego nie masz, to nie możesz się rozliczyć, ale możesz przekładać sobie rozliczenie tak długo jak potrzebujesz, żeby to uzbierać, więc raczej nie masz się czego bać.

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
03.09.2023, 19:00  ✶  
Dzień dobry, dwa pytania.

Pytanie numero uno - odpowiedzi na "Pociąg do Hogwartu" wrzucamy w tym samym temacie?

Pytanie numero dos - osiągnięcie Otwarty na nowe doznania - "Rozegraj pełne sesje z dwudziestoma różnymi postaciami (łącznie dwadzieścia sesji).". Jak do tego osiągnięcia mają się sesje grupowe? Nie są liczone w ogóle, czy można wybrać, którą osobę z danej grupówki zaliczyć do tego osiągnięcia?

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 54 55 56 57 58 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka