• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
01.12.2023, 13:53  ✶  
01.08.72
Brenn,

FSJLA1BQSPTJAANOJFAEPAXBTAOBAXFFLFOE?AOJFAVLSZXBN.AAFAOJFTBNPXJDJFANOJFAUPA1BQSPT1FOJFAVDJFT1ZAP?ANZAMJT1.AAFANPHABCZNA1BCSBAA1FATPCAADBNFSPOB'AKFTUAUBLJA1BQSBDPXBOZAXAUZNAT1QJUBMV.AOBAQFXOPADIAUOJFACZAPEFUDIOAA?AOJFADIDAAOBEVAZXBAAXBT1FKAHPADJOOPADJ?

PS. NIESAMOWITE SĄ TE NOWE SZTUCZKI

Heath
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
06.12.2023, 21:40  ✶  
16.07.1972

Brenna,

Nie dostałam nic. Widziałam jakieś kanapki, ale Cain mi usłużnie przyniósł muffinki. Młody się nie sprawdza? W sumie mu się trochę nie dziwię, w MM pracuje trójka moich kuzynów, może nie załapał, że nie próbujesz się podlizać zastępcy Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof? Ciekawe czy to do niego zawędrował list, czy do któregoś innego… No nic, mam nadzieję, że będzie mu smakowało, ktokolwiek dostał tę kanapkę.

List o zapadającej się ziemi, nieumarłych, przejmowaniu władzy… No, no… Czekam w takim razie na pikantne ploteczki na nasz temat. Ciekawe co wymyślą tym razem. W każdym razie za ciasteczko dziękuje. Schrupałam je ze smakiem i przy okazji nakruszyłam jak świnka. Ale dowodów zbrodni już nie ma.

Vika

PS. Ej, a może jestem taka wiesz… męska?

Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
06.12.2023, 21:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2023, 21:42 przez Heather Wood.)  
Londyn 16.07.1972

Mamo,

Gdzie w tym wszystkim mięso, chociaż ser? Co to, takie gołe? Samą zieleninę jedzą zwierzęta, a nie ludzie, jak my, którzy mają pokonywać niebezpiecznych czarnoksiężników.

Córka twoja
a victim of circumstances
the nature of our people
achieves definition in conflict

krew
genetyka
zawód
rozbiegane spojrzenie; niebiesko-szare oczy; blond włosy w odcieniu dojrzewającej pszenicy; zmienne rysy twarzy, które mogą ulegać subtelnym zmianom przez częste transformacje wyglądu przy pomocy metamorfomagii; całkiem słuszny wzrost 183 cm; srebrny łańcuszek z krukiem na szyi; wahadełko hipnotyzerskie z ametystem w kieszeni; czysty głos

Rabastan Lestrange
08.12.2023, 14:17  ✶  
Panno Brenno,

mam nadzieję, że pisze pod właściwy adres. Możliwe, że mnie Pani nie kojarzy, ale ja znam Panią bardzo dobrze. Wprawdzie nie mieliśmy okazji porozmawiać osobiście, jednak moja matka parę razy mi o pani opowiadała. Na imię mi Rabastan Lestrange. Jestem synem Rosalie Potter, kuzynki Pani matki. Chociaż stosunki mej matki zresztą rodu nie są zbyt bliskie, tak jest dosyć dosyć dobrze zorientowana w tym do kogo warto się zwrócić... w przypadku kłopotów.

Longbottomowie słyną z tego, że nie znoszą niesprawiedliwości. Czy dlatego macie tak wielu ludzi w Departamencie Przestrzegania Prawa Czarodziejów? To śmierdzi układami… Ja sam nie lubię się mieszać w sprawy, które mnie nie dotyczą, lecz nawet moje łagodne serce nie może przejść obojętnie obok pewnych wydarzeń. Byłem świadkiem rzeczy… aktów okrucieństwa… ludzkiej podłości… które nie dają mi spokoju.

W tych czasach takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Myślałem, że uda mi się zapomnieć o tym, co widziałem, lecz obawiam się, że to niemożliwe. Trzeba coś z tym zrobić. Zakończyć tę spiralę nienawiści, zanim będzie za późno i ktoś naprawdę ucierpi. To wrażliwa sprawa, dlatego proszę o zachowanie dyskrecji. Więcej informacji podam tylko osobiście. Rozumiem, że to nie jest najbardziej… zwyczajne wezwanie, lecz jako córka rodziny czystej krwi zapewne wie Pani, jak ważny w naszych kręgach jest prestiż i zachowanie odpowiednich pozorów.

Z gorącymi pozdrowieniami,

Rabastan Lestrange

PS. Mateczka prosiła o przekazanie drobnego upominku: do listu dołączona była paczka w której znajdował się mały obraz 30x40cm przedstawiający Londyn nocą widziany z okna rezydencji Lestrenge'ów.
a victim of circumstances
the nature of our people
achieves definition in conflict

krew
genetyka
zawód
rozbiegane spojrzenie; niebiesko-szare oczy; blond włosy w odcieniu dojrzewającej pszenicy; zmienne rysy twarzy, które mogą ulegać subtelnym zmianom przez częste transformacje wyglądu przy pomocy metamorfomagii; całkiem słuszny wzrost 183 cm; srebrny łańcuszek z krukiem na szyi; wahadełko hipnotyzerskie z ametystem w kieszeni; czysty głos

Rabastan Lestrange
08.12.2023, 14:46  ✶  
Brenno,

tak właśnie myślałem, że gdyby nie poświęcenie kilku odważnych czarodziejów i czarownic, to Ministerstwo Magii padłoby na kolana. Możliwe nawet, że nie podniosłoby się zbyt prędko. Mamy ogromne szczęście, że niektórzy są w tych czasach skłonni do poświęceń!

Oczywiście, dostosuję swój kalendarz do twoich możliwości. Chciałbym się spotkać w Little Hangleton, jeśli byłaby taka możliwość. Z chęcią bym cię ugościł z rana w rezydencji, jednak wolałbym uniknąć wścibskich oczu moich sąsiadów z Londynu. Niedaleko cmentarza jest bardzo ładny skwerek. Co ty na to?

Z wyrazami szacunku,
Rabastan Lestrange

PS. Och, zapomniałbym! Jak u ciebie z kwestią transportu? Jeśli jest taka potrzeba, to bardzo chętnie poślę po ciebie jedną z karoc ojca!

PPS. Tak, to dla twojej matki. Oczywiście, jeśli chciałabyś dostać podobny, to wystarczy, że poprosisz i prześlesz jakieś sugestie. Moja mama chyba przeżywa jakiś nowy etap w swojej twórczości... To chyba przez to, że przyszło lato.

odpowiedź na wiadomość

królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
09.12.2023, 00:00  ✶  
06.07.1972, Dolina Godryka

Bren,

dziękuję za informację. Samhain? Niespecjalnie mnie to dziwi, z tego co mi powiedzieli w kowenie, Beltane i Samhain są ze sobą w jakiś sposób połączone. Przynajmniej teraz wiemy, że to prawda…

Czy coś się stało? Będę czekać.

Vika
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
09.12.2023, 07:46  ✶  
07.07.1972

Dobrze wiedzieć, że dowiedziałyście się czegoś, a nie była to wycieczka tylko krajoznawcza.

Klnę się na Matkę, że z przyzwyczajenia już chyba przeczytałem trupów, a nie tropów.

Skontaktuję się z nią, ale możesz mi chociaż nieco przybliżyć to, o jaką teorię chodzi? Przynajmniej będę wiedział o co mam ją pytać.

PS. Nie przejmuj się.
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
09.12.2023, 16:04  ✶  

Promyczku,

nie mówię „nie” animagicznej formie, ale myślisz, że się nie przestraszy i nie weźmie nóg za pas, jak mnie zobaczy? Nawet jeśli założysz mi obróżkę w serduszka i do tego pasująca smycz? Chyba że to „ustronne miejsce” będzie pełne krzaków.
Zresztą. Dobrze wiesz, że i tak pójdę, co do formy, to jeszcze się zastanowimy.

Mav

Odpowiedź na wiadomość

Widmo z Biura
The end
Of the sane world of men
Now I question all that I have seen
Is this is a spectre or a dream
krew
genetyka
zawód
Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.

Leon Bletchley
10.12.2023, 02:43  ✶  
Londyn 06.07.1972

Brenno,

Szeptucha... wiemy, gdzie mieszka. Jesteśmy tam mile widziani. W przeciwieństwie do większości osób, które nierozważnie zapuszczają się w okolice zamieszkiwanego przez nią domostwa. Nasze spotkania z tą wieszczką są... specyficzne. Nie mogę powiedzieć, abym spodziewał się o czym zechce z nami porozmawiać.

Jeśli mogę wiedzieć... czego dotyczą te prywatne poszukiwania i czy mogę jakoś pomóc? Nie wskażę Ci drogi do domu Szeptuchy ani nie zaprowadzę Cię do niej wbrew jej woli, ale może jest coś, co mogę dla Ciebie zrobić?

Leon
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
10.12.2023, 12:56  ✶  
16.07.1972

Żadnych słów – tylko rysunek. Kobieca sylwetka, podejrzanie przypominająca Brennę, z wielgachnym orderem na piersi; ewidentnie nagroda za rysowanie ketchupem. Albo za wspaniałą kanapkę? Albo to i to...

Odpowiedź na wiadomość

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (43): « Wstecz 1 … 18 19 20 21 22 … 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa