• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Urszula Brzęczyszczykiewicz

Urszula Brzęczyszczykiewicz
Poparzona
Nie prowadzę kursów wypowiadania mojego nazwiska.
krew
genetyka
zawód
Na pierwszy rzut oka — blizny po oparzeniach na twarzy. Na drugi — potężna niezręczność. Dopiero później możesz podziwiać nietypowy styl ubierania inspirowany mugolskim schyłkiem lat 60. 173cm || chuda, trochę mięśni || jasny blond || piwne

Ula Brzęczyszczykiewicz
26.11.2022, 16:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2024, 15:49 przez Ula Brzęczyszczykiewicz.)  

[Obrazek: ?width=335&version=2130029]

Krzysztofik - zbrodniarz wojenny

moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
26.03.2023, 21:54  ✶  

Zaproszenie

[Obrazek: image.png]

Więcej informacji tutaj.

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
09.09.2023, 19:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2023, 14:41 przez Lyssa Dolohov.)  
02.06.1972,
Londyn

Droga Ulo,
Przepraszam, że tyle zajęło mi skreślenie tych paru słów. Wciąż jeszcze próbuję objąć rozumem to, co stało się na Beltane, ale im bardziej próbuję, tym bardziej wydaje się to niemożliwe, szczególnie biorąc pod uwagę wciąż napływające rewelacje odnośnie zniszczeń, motywów czy zaginięć.
Mam nadzieję, że dom w którym mieszkasz nie ucierpiał zbytnio podczas wichury, a wszyscy domownicy, łącznie z kaczką, są cali i zdrowi - łącznie z tobą. Bo jesteś, cała i zdrowa, prawda?

Londyn ma się dobrze. Kamienice stoją jak stały i mam wrażenie, że wichura w ogóle tutaj nie dotarła, a przynajmniej nie zauważyłam żadnych przesłanek ku temu, żeby było inaczej.

Przyznam ci się też szczerze, że nie miałam okazji zajrzeć na twoje stoisko podczas święta. Może przypadkiem je ominęłam, albo nie zauważyłam w tłumie jaki panował na polanie, za co szczerze przepraszam, chętnie bym jednak obejrzała twoje prace, jeśli tylko byś mi na to pozwoliła, bo przyznam się, że sama jestem w głębi duszy artystką. Co prawda bliżej mi do malarstwa, ale ta dziedzina i rysunek to praktycznie bliźniaczki.

Ariel? Jaki Ariel. Nigdy nie słyszałam o kimś podobny. Widzisz? Już zapomniałam. Niemniej jednak spotkam się z tobą z rozkoszą, najchętniej w Dolinie Godryka. Londyn zbrzydł mi nieco, a chętnie zobaczyłabym jak wygląda twoje miasto, kiedy nie trwają akurat jakieś święta.

Za rysunek dziękuję ci z całego serca. Zajmie honorowe miejsce na ścianie nad moim biurkiem, żebym mogła na niego spoglądać jak najczęściej.

Lyssa M.

la douleur exquise
Or was he fated from the start
to live for just one fleeting instant,
within the purlieus of your heart.
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
27.09.2023, 16:30  ✶  
Londyn, 28.05.1972

Szanowna Pani Brzęczyszczykiewicz,

Nadany przez Panią list okazał się dla mnie zaskoczeniem. Niniejszym dziękuję za przypomnienie Pani tożsamości i okoliczności naszego spotkania. Wykonany przez Panią portret uważałem za bardzo udany i to bardzo szkoda, że został zniszczony. Jestem jednak zdania, że Pani nie odpowiada bezpośrednio za zniszczenie tego portretu, biorąc pod uwagę to, co miało miejsce podczas Beltane.

To bardzo miłe z Pani strony, że zobowiązała się Pani do wykonania takiego rysunku w ramach rekompensaty. Chętnie skorzystam z takiej możliwości. Czy wykonałaby Pani obraz przedstawiający... nie wiem, czy się dobrze wyrażę, potężne czarownice? Widziałem podobne dzieła na prowadzonym przez Panią stoisku i przykuły moją uwagę jako wspaniała sztuka nowoczesna.

Z wyrazami szacunku

Philip Nott
Trickster
Come with me now,
I'm gonna take you down.
krew
genetyka
zawód
Samuel mierzy jakieś 185 centymetrów wzrostu. Jest bardzo wysportowany, lubi wszelkie aktywności fizyczne. Włosy ma jasne, zawsze czesane wiatrem, często zbyt długie i roztrzepane, pojedyncze kosmyki nachodzą mu na jasnoniebieskie oczy. Na jego twarzy zazwyczaj maluje się beztroski uśmiech. Pachnie smarem i tytoniem.

Samuel Carrow
11.02.2024, 13:35  ✶  
Dolina Godryka, 02.08.1972

Panno Ulu, najdroższa sąsiadko,

Doszły do mnie słuchy, że niedługo odbędzie się w naszej Dolinie Godryka potańcówka. Bardzo miło wspominam nasze ostatnie spotkanie, może zechciałaby mi panienka towarzyszyć podczas tego wydarzenia? Na pewno pewniej się poczuję, jeśli przy swoim ramieniu będę miał taką piękną niewiastę.

Pozdrawiam serdecznie

Samuel Carrow - sąsiad (ten od traktora)
Trickster
Come with me now,
I'm gonna take you down.
krew
genetyka
zawód
Samuel mierzy jakieś 185 centymetrów wzrostu. Jest bardzo wysportowany, lubi wszelkie aktywności fizyczne. Włosy ma jasne, zawsze czesane wiatrem, często zbyt długie i roztrzepane, pojedyncze kosmyki nachodzą mu na jasnoniebieskie oczy. Na jego twarzy zazwyczaj maluje się beztroski uśmiech. Pachnie smarem i tytoniem.

Samuel Carrow
11.02.2024, 22:33  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.02.2024, 22:33 przez Samuel Carrow.)  
Dolina Godryka, 04.08.1972

Panno Ulu,

Pojawię się u panienki o 19.00. Niesamowicie się cieszę, że zgodziła się panna towarzyszyć mi podczas tego wydarzenia.

Pozdrawiam serdecznie

Samuel Carrow - sąsiad (ten od traktora)
Trickster
Come with me now,
I'm gonna take you down.
krew
genetyka
zawód

Samuel Carrow
19.03.2024, 21:26  ✶  
Dolina Godryka, 06.08.1972

Szanowna Ulu,

Naprawdę nie masz za co dziękować, ja również bardzo dobrze się bawiłem. Nie mogłem sobie wymarzyć lepszego towarzystwa.

Och, faktycznie, całkiem nieźle nam poszło w tym konkursie. Nie sądziłem, że wygramy nagrodę.
Też nigdy jeszcze nie byłem w takim miejscu, więc to będzie dla naszej dwójki nowość.
Jak najbardziej odpowiada mi niedziela, którą wolisz, tą najbliższą, czy następną?

Pozdrawiam serdecznie

Samuel
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
18.04.2024, 13:49  ✶  
Warownia, 9 VIII 1978 rok

Szanowna Pani Urszulo Brzęczyszczykiewicz!

Chciałbym pogratulować Pani wygranej w konkursie tańca kilka dni temu. Chociaż nie miałem okazji, aby porozmawiać z Panią, widziałem wspaniały taneczny pokaz w wykonaniu Pani i Pani partnera.

Nie będę udawał, że zapis Pani imienia całkowicie zbił mnie z tropu, bowiem brzmienie jego sugerowało mi zupełnie coś innego. Rad jestem jednak poznać jego pełną formę, chociaż podobnie jak z językiem walijskim czy irlandzkim, wydaje się całkowicie abstrakcyjny. Zupełnie, jak lustrzane odbicie greki, gdzie obce znaki oznaczają znane dźwięki. Na szczęście wysypka prędko zniknęła i nie nastręczała mi kłopotów, proszę się nie lękać.

W kwestii, w której Pani do mnie pisze, nie jestem zaskoczony, że w ciągu Pani edukacji nie znalazło się miejsce na Tarota. Formy dywinacji są traktowane po macoszemu podle innych magicznych technik. Dziękuję za zarysowanie sytuacji. Potrzebuję jeszcze informacji na temat okresu, jaki miałby obejmować rozkład kart oraz konkretne pytanie w formie otwartej, na przykład "Jakie przeszkody stoją na mojej drodze do małżeństwa?". Moja odpowiedź przyjdzie w formie kartki obrazującej rozkład oraz wyjca, w którym opisuję, jakie karty ułożyłem i co oznaczają w danym układzie.

Nie przyjmuję opłat za wróżby.

Z wyrazami szacunku
[Obrazek: pde6aMt.png]

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
22.05.2024, 22:18  ✶  
Wiadomość z 15.08 dostarczona rano do domu Lysandra przez wynajętą sowę.

Jak tam cydr? Po kichnięciu wywiało mnie do Londynu, przepraszam, że daje znać dopiero teraz. Nie wiem co to za magia, ale jestem teraz w mieście i nie wiem kiedy wrócę. Dziękuję Ci za wczoraj, Twoje słowa bardzo mi pomogły. Chyba zostanę w Dolinie na stałe. Bardzo dużo rzeczy się podziało, opowiem Wam jak wrocę. Uważajcie na siebie.
Sam
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
13.06.2024, 13:20  ✶  
Warownia, 16 VIII 1972 rok

Szanowna Pani Urszulo Brzęczyszczykiewicz!

Rozłożyłem dla Pani karty, konkretnie do pytania: W jaki sposób rozwinę swoją karierę artystyczną? Poniżej opisuję je dokładnie. W kontekście zapłaty kupuję posiadłość w Little Hangleton, wymagającą całkowitej renowacji, łącznie z ogrodem, więc z chęcią zatrudnię kogoś z artystycznym podejściem, kto uporządkuje przestrzeń dookoła i zaprojektuje roślinność. Jest to wiele pracy, więc powiedzmy, dziesięć procent zniżki za rozkład?

Rozkład wygląda następująco:

1. Obecna Sytuacja — Sześć Mieczy
  2. Przeszkody — Dziewięć Buław
  3. Korzenie Problemu —  Sześć Kielichów
  4. Przeszłość, która wpływa na przyszłość — Umiarkowanie
  5. Najlepszy obrót spraw — Dziesięć Kielichów
  6. Nadchodzące wpływy — Dwie Buławy
  7. Jak postrzegasz siebie w problemie —  Paź Buław
  8. Jak postrzegają cię inni — Cztery Kielichy
  9. Nadzieje i obawy, porady — Rycerz Kielichów
  10. Ostateczny wynik i rozwój — Paź Mieczy

[a]Buławy są energią ognia, kielichy, energią wody. A w Twoim układzie jest mnóstwo przelewającej się wody; również Umiarkowanie ją dzierży. Jest to sprawa wypełniona emocjami, brakiem gotowości duchowej, lecz ostatecznie z dobrym werdyktem, zwłaszcza w koronie, z dziesięcioma Kielichami. Dziesiątki to pełnia. Układ rozpoczyna i kończy się mieczami, rozumem. Rozpocznijmy więc właśnie od miecza.

Szóstka mieczy to wysiłek i czas prowadzący do sukcesu. Dotyka Cię teraz czas pełen problemów i przeszkód. Powinieneś uciec od sytuacji i pozwolić, aby rozwiązała się sama z czasem. Zmiana jest powolna, a Ty możesz czuć się zmęczona. Bez entuzjazmu dla swojej pracy, a dystans od tego, co kochasz, pogłębia problem.  Możesz czuć się zmęczony i chcieć odpocząć, aby się wyleczyć. Możesz podróżować na wieś lub za granicę, co może być podróżą służbową lub wakacyjną. Możesz brakować entuzjazmu do robienia czegokolwiek w tym czasie i pozwolić rzeczom iść swoim torem. Będziesz w stanie zaakceptować zmiany. W finansach, jeśli miałeś problemy finansowe, mają tendencję do poprawy na plus. W miłości, możesz właśnie zakończyć związek lub będziesz musiał podróżować, co spowoduje dystans między tobą a twoją miłością na jakiś czas.

Dziewiątka Buław oznacza niekompletność, ponieważ potrzebuje dodania jedynki, aby być dziesiątką. Tak więc karta oznacza problem i przeszkody. Musisz być odważna i stała w walce, niezależnie od tego, jak bardzo jesteś zmęczona. Koresponduje to bezpośrednio z poprzednią kartą. Nie powinnaś być porywcza i postawić raczej na spokój, kontrolować emocje.

Szóstka Kielichów to karta reminiscencji przeszłości i jej upiększania. Zatrzymuje Cię w przeszłości, która wydaje się perfekcyjna w stosunku do tego, co dzieje się teraz. Musisz połączyć energię z tamtego czasu i przynieść ją do czasu obecnego, zamiast żyć w czasie swojego dzieciństwa. Kiedy marzenia mogły się spełniać, Twoje marzenia o sztuce.

W opozycji, w koronie pytania mamy Dziesiątkę Kielichów. Pełnię. Oznacza spełnienie nadziei, stworzenie silnych relacji międzyludzkich, nadejdą sukcesy w Twoim życiu, również w kontekście Twojej pracy. To bardzo szczęśliwa karta. Skupia się jednak na rodzinie, nie rzemiośle. Nie pozwól, aby nadmierna radość z interakcji społecznych odwróciła Twoje spojrzenie, rozproszyła Twoją uwagę od sztuki. Niechaj bliscy dopełniają Cię w działaniach, nie od nich odciągają.

Przeszłość, która odchodzi, to Umiarkowanie. Jedyne Wielkie Arkanum w całym rozkładzie, oznaczające Ważne przemiany, najbardziej drastyczne. Umiarkowanie wzywa do cierpliwości i spokoju. Może to oznaczać, że oczekiwanie, aż sytuacja się rozwikła, zamiast działać impulsywnie. To także przypomnienie, aby nie spieszyć się i nie podejmować pochopnych decyzji. Karta wskazuje, że powinnaś być otwarta na nowe doświadczenia i gotowa do adaptacji. Jednak należy do energii odchodzących. Musisz przestać zasłaniać się oczekiwaniem i dopasowywaniem do rzeczywistości, to rzeczywistość musi  zacząć dopasowywać się do Ciebie.

Umiarkowanie odchodzi, a przychodzi działanie pod postacią Dwójki Buław. Wskazuje na to, że otrzymasz wsparcie w pracy, nadarzy się dobra okazja, może jakieś interesujące oferty. Zabawne jest to, że nie jesteś z Anglii, a ta karta wspomina o kontaktach z obcokrajowcami. Ponadto będziesz mieć okazję do awansu zawodowego, choć musisz być bardzo cierpliwa.

Paź Buław sugeruje, że widzisz siebie jako mało doświadczoną, mało skoncentrowaną na swoim celu. Chcesz działać zachowawczo, być ostrożną. Ciągniesz do tego, co było, do nadmiernej ostrożności Umiarkowania.

Czwórka Kielichów często ukazuje osobę, która jest zamknięta w swoich myślach, ignorując to, co oferuje jej otoczenie. Twoje otoczenie, najbliżsi, mogą myśleć, że nie doceniasz siebie i nie korzystasz z możliwości, jakie podkłada Ci los. 

W Twoich wewnętrznych myślach i nadziejach wojuje Rycerz Kielichów. Ma on wiele wspólnego z zakochaniem się i sztuką, więc widać, gdzie wyraźnie położone są Twoje cele. Masz je odpowiednio umiejscowione.

I kończymy w Paziu Mieczy. Jeżeli zgubisz swój cel w koronie, w Dziesiątce Kielichów, będziesz przeoczać drobne problemy, one urosnąć, a Ty zawiesisz na dłuższy czas to, co kochasz. W pozytywnym aspekcie jednak karta ta symbolizuje młodzieńczą energię, entuzjazm i odwagę. Może to wskazywać na to, że jesteś gotowa na nowe wyzwania, nie boisz się stawić czoła trudnym sytuacjom. W sferze zawodowej karta ta może oznaczać, że powinieneś zbierać informacje i być czujnym w pracy. Może to być czas, kiedy musisz dokładnie analizować sytuacje i podejmować świadome decyzje. Paź Mieczy może również wskazywać na nowy projekt, który wymaga twojej uwagi i analitycznego myślenia.

Podsumowując, bądź odważna, działaj. Nie zostawaj w przeszłości.

Z wyrazami szacunku
[Obrazek: pde6aMt.png]

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka