• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
13.06.2024, 16:36  ✶  

Brenno,

Są doskonałe. Oprawię je sobie w ramkę i będę trzymać na biurku w Departamencie Tajemnic. Chociaż może lepiej nie, po namyśle. Zostawię je w albumie. Uwielbiam je. Koniecznie wyślij odbitki doktorowi Prewettowi.

[Obrazek: acWcAUw.png]

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
18.06.2024, 09:51  ✶  
02.08.72
Droga Brenno,
powiedz tylko gdzie, kiedy, co mam na siebie założyć i jak bardzo się opalić.

Jonathan
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
18.06.2024, 11:06  ✶  
Departament Tajemnic 2 VIII 1972 rok

Brenno,

Zaczynając od środka, oczywiście, że będę wyglądać przepięknie w tiarze, dobiorę ją oczywiście do odpowiedniego miesiąca, nie ma sensu zakładać łanów zboża do zimowej sesji. Kusi mnie zaklepać sobie październik, ale pewnie już masz pełen pomysł. Możesz na mnie liczyć, bez względu na to, jak bardzo chcesz (chcecie z Erikiem?) nas rozebrać.

Z mojej strony zaproponuję Jonathana Selwyna, Anthony'ego Shafiqa, może Philip Nott się zgodzi? Na pewno gwiazda Quidditcha podniesie sprzedaż. O kim jeszcze myśli Erik? Obawiałbym się nieco o Thomasa, nie chciałbym, aby znów pojawił się celownik na jego czole, więc nie wiem, czy to dobry pomysł. Bardzo też wątpię, aby przyjął zaproszenie, ale może Dolohov? To również dobre nazwisko.

A Owen Vesper powinien zostać pewniakiem, Erik nie musi wiedzieć.

A bird  in your teeth
the end is here
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
19.06.2024, 12:45  ✶  
Pączek przyniósł ze sobą spory kartonik, w którym były 4 fiolki eliksiru na bezsenność, do tego zestaw kadzieł i pięć pączków, każdy o innym smaku.
Londyn 17.07.72

Brenn,

Podesłałam Ci kilka fiołek eliksiru na bezsenność, zaczęłam kolejną produkcję, żeby mieć zapas, gdybyś potrzebowała więcej. Dorzuciłam też kadzidełka, które powinny pomóc.

Buziaki,

Norka
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
19.06.2024, 12:50  ✶  
Pączek przyniósł Brennie pięć fiolek eliksiru na skupienie.
Londyn 18.0.72

Brenn,

Przepraszam Cię Słońce, ale czytałam to w biegu. Dosłałam to, czego potrzebowałaś. Powinno pomóc.

Buziaki,

Norka
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
krew
genetyka
zawód
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
30.06.2024, 14:20  ✶  
Droga Brenno,
Uratowałaś mi życie już dwa razy. Jestem Ci za to coś winien i mam nadzieję, że spodoba Ci się ten drobny gest.
Obiecuję, że gdy spotkamy się po raz kolejny, nie będę potrzebował ratowania i będziemy w końcu mogli spokojnie porozmawiać. Może nawet poznać się bliżej?

Smacznego!
Charlie Mulciber, niedoszły topielec
Do listu dołączony jest bukiet. Choć na pierwszy rzut oka wydaje się być złożony z normalnych kwiatów, szybko można dostrzec, że w całości składa się ze słodyczy ukształtowanych w tulipany. Cukrowe płatki skrywały paczuszki owocowych drażetek, zaś łodyżki i listki stworzone były z różnych rodzajów czekolady
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
01.07.2024, 21:38  ✶  
06.08.72
Brenn,
ważne. Nie trafiła do magazynu w Ministerstwie pewna różdżka skonfiskowana z kradzieży? Charakterystyki następujące:
szpon hipogryfa, 12  cali, sztywna, cedr, moja!!
Jak nie, zapytaj jakoś dyskretnie mojej starej jędzy, czy ktoś jej nie próbował podobnej wcisnąć do tego jej, pożal się Merlinie, sklepiku z badziewiem.
Nie rejestruj jako skradzionej, sam sobie dam radę.
WT

piw0 to moje paliwo
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
01.07.2024, 22:08  ✶  
Szkoda Twojego czasu na młodociane chuligaństwo. Na razie uruchamiam kontakty. Jak Matkę kocham, smarkacze nie sprzedadzą jej w całym śmierdzącym Londynie tak, żebym się nie dowiedział.
Dziękuję za troskę i pisz od razu, jeśli kiedyś coś by Ci się w temacie obiło o uszy.
WT

piw0 to moje paliwo
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny

Morpheus Longbottom
03.07.2024, 13:54  ✶  
Powiedz mi trochę więcej! I od razu go wykreśl. Zupełnie zapomniałem o Incydencie Świeczkowym, ale rzeczywiście, lepiej z niego zrezygnować. Jego notowania spadają, nie ma co, sam był zaczarował cały nakład, żeby jego miesiąc wyglądał jak strona reklamująca penisoświeczki Mulciberów. Bawi.

A bird  in your teeth
the end is here
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny

Morpheus Longbottom
03.07.2024, 14:39  ✶  
Mulciberowie mają takie, a nie inne poglądy, oboje to wiemy, ale można dać dzieciakowi szansę. Aż tak bardzo nie wpłynie to na nic, świeczki i tak zyskały już popularność, a przynajmniej będziesz mogła wybadać co nieco, co sobą przedstawia jako człowiek. Nie żebym wierzył w dobro na świecie i aniołki pierdzące tęczą, ale nie zaszkodzi, dodatkowo, niezły kamuflaż. To tylko kalendarz.

A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (43): « Wstecz 1 … 25 26 27 28 29 … 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa