• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,131
13.06.2024, 17:33  ✶  
A czy wiecie już jak są rozplanowane święta na jesieni? Bo chcę wiedzieć czy na początku września może już coś jest zaplanowane XDD Bo obecnie na końcówce sierpnia postać wyjechała do wyimaginowanych rodziców na jakiś czas i nie chcę potem słyszeć, że źle rozplanowałam sesje bo wiadomo było, że święto będzie na początku września. Czy może pominęłam gdzieś jakiś kalendarz, bo w kalendarium w szpatli nic nie ma póki co. Czy na razie null?
Widmo
Wit Beyond Measure Is Man's Greatest Treasure.
krew
genetyka
zawód
Czarownica czystej krwi; jedna z czworga legendarnych założycieli Hogwartu. Posiadaczka słynnego diademu, obdarzającego niezwykłą mądrością.

Rowena Ravenclaw
#1,132
13.06.2024, 17:44  ✶  
Kalendarz na jesień pojawi się jak skończy się kwartał letni i pojawi się w tym temacie.  Z kolei czarodziejskie święta opisane są tutaj wraz z datami.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,133
13.06.2024, 17:57  ✶  
Cool beans dzięki. Czyli jak się pojawią inne eventy niż te opisane w kowenie, to to będą wydarzenia graczy tylko dla wybranych, co nie?
Widmo
Wit Beyond Measure Is Man's Greatest Treasure.
krew
genetyka
zawód
Czarownica czystej krwi; jedna z czworga legendarnych założycieli Hogwartu. Posiadaczka słynnego diademu, obdarzającego niezwykłą mądrością.

Rowena Ravenclaw
#1,134
13.06.2024, 18:18  ✶  
Przejrzyj proszę jeszcze raz podesłany przeze mnie kalendarz. Znajdują się tam dwa różne podrozdziały - wydarzenia graczy i wydarzenia z mistrzami gry. Te pierwsze mogą, ale nie muszą być kierowane do określonej grupy postaci. To oczywiste, że na przykład na potańcówkę dla Zakonu Feniksa nie są zaproszeni Śmierciożercy, albo na prywatne urodziny tylko bliscy solenizanta. Jeśli jednak wydarzenie ma charakter bardziej otwarty, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś skontaktowała się z organizatorem takiego wydarzenia i zapytała czy oraz w jaki sposób twoja postać również może przyjść.

Na wydarzenia z MG może zapisać się każdy, a ewentualne limity określa prowadzący je MG (np. ograniczona liczba postaci, czy związanie z konkretną organizacją, miejscem, albo statusem materialnym - weźmy pierwszy z brzegu rejs Crouchów, który był tylko dla bogatych postaci, czy prawdziwe przeznaczenie Stonehenge, gdzie pierwszeństwo przy zapisach mieli gracze, których multikonta nie brały udziału w innym evencie prowadzonym z okazji Lithy).

Informacje o organizowanych wydarzeniach umieszczane są w szpalcie (na samym dole + prywatne wydarzenia graczy są tutaj), w ogłoszeniach oraz na solowym discordzie w kanałach "stolik nauczycieli" oraz "zapiski na stole".
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,135
13.06.2024, 18:21  ✶  
Ta, wiem jak działają imprezki robione przez graczy. XD

Dobra, czyli najbliższy potencjalny event to dopiero 22 wrześnie. Cool, dziemks. Nyan
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
#1,136
13.06.2024, 18:48  ✶  
Nikt nie wie kiedy na jesień pojawi się pierwszy event, ponieważ nie omówiliśmy tego w gronie mistrzów gry.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
#1,137
13.06.2024, 19:46  ✶  
Otóż poczyniłam opis!

○ • ○
his voice could calm the oceans.
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
#1,138
14.06.2024, 10:25  ✶  
Ja tu z garścią pytań — trochę momentami oczywistych, ale wolę mieć pewność — do tego, co chciałam robić przy okazji zakonnego scenariusza pierwszych ataków. Pomysł jest taki, aby przejąć jakiś ładunek, który sprowadzili sobie zza granicy śmierciożercy. I już to urodziło pierwsze pytanie:
1) Czy żeby nie wymyślać cuda na kiju, możemy założyć, że Dumbledore nie powiedział naszym postaciom, co jest w środku?
2) Czy istnieje jakaś służba, która wychwytuje na kontrolę losowe magiczne transporty, np. karoce, wkraczające w brytyjską strefę powietrzną? Jakaś taka kontrola graniczna, żebyśmy mogli się pod nią podszyć i sprowadzić ich na ziemię metodą na policjanta.
3) Żadne z nas nie lata. Możemy po prostu założyć, że wzięliśmy ze sobą na zadanie NPC, który poprowadzi przejętą karocę?
4) To pewnie super oczywiste, ale nigdy się wcześniej nie interesowałam: jak no-name-NPC śmierciożerca chce w nas cisnąć zaklęciem, to z jakiejś konkretnej kropki mu to rzucać?

I pytanie bonusowe poza konkursem: gdybym kiedyś chciała drogą handlu nielegalnego nabyć Woody’emu latający motocykl, jego prowadzenie obsługuje przewaga latanie na miotle czy jakoś inaczej to działa?

piw0 to moje paliwo
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
#1,139
14.06.2024, 11:12  ✶  
Być może w końcu zadamy pytanie we właściwym temacie

Ponieważ urodziło się nas już czterech pracowników Organu Międzynarodowych Standardów Handlu Magicznego (a kto wie, może urodzi się więcej), chciałabym poprosić o zweryfikowanie kilku pomysłów dotyczących kształtu biura:

1. Ilu jest urzędników w całym biurze?

Myślałam tak +/- 30 (5-6 inspektorów podpisujących się pod raportami, 3-4 stażystów oraz reszta urzędnicy), plus ewentualny zespół dedykowany do standardów handlu wewnątrz europejskiego sojuszu?

2. Jaka jest przestrzeń biura? (nie chodzi mi o metraż bo wiadomo że może być różnie)

Open space dla urzędników i małe kanciapki pokoiki dla inspektorów, plus jeden większy gabinet dla szefa i zastępcy?

3. W jakim wieku urzędnik przechodzi na emeryturę? (bo najwcześniej może pracować od 18 roku po owutemach?) Czy jest ustalony oddzielny wiek emerytalny dla mugolaków, a oddzielny dla czarodziei bo mają różny lifespawn?

4. Czy jest jakiś wewnętrzny system przekazywania notatek służbowych w ministerstwie? (wiadomości w tubach, latające liściki origami motylki inne?)
miss goodman
rage, maybe rage would lift me up, make me stand, make me walk—
krew
genetyka
zawód
Wysoka (177 centymetrów) i niekształtna; wąska talia, niemalże płaska klatka piersiowa, szerokie ramiona oraz krzywe, bocianowate nogi zaskarbiły jej w szkolnych latach niechlubne przezwisko - oset. Jej miodowe włosy, jeśli nie potargane, upięte są w niedbały kok, zaś spojrzenie błękitnych oczu kryje w sobie zmęczenie. Poza tym nosi się elegancko, choć mało kobieco, lubując się w idealnie skrojonych garniturach.

Severine Crouch
#1,140
15.06.2024, 00:39  ✶  
Mając przewagę z podrabianiem dokumentów, na jaką statystykę mam rzucać kostką, aby stworzyć takowy na fabule?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 112 113 114 115 116 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa