• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[25.08.72, plaża w Devon] Dance with me

[25.08.72, plaża w Devon] Dance with me
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
31.07.2024, 15:35  ✶  
Idę tańczyć z Bertiem
Stosunek Florence do tego typu zabaw był zgoła ambiwalentny - nie należała do najbardziej rozrywkowych osób na świecie, a gdyby rozejrzeć się po tej plaży, to pewnie znalazłyby się zaledwie pojedyncze jednostki mniej rozrywkowe od niej. Nie była może absolutną przeciwniczką dobrej zabawy i doceniała taniec, ale rzadko robiła to w takich okolicznościach jak tutaj. Jednocześnie jednak, gdzieś głęboko pod tym chłodnym spojrzeniem Bulstrodów i niewzruszoną miną, z jaką pewnie niegdyś Rowena Ravenclaw patrzyła na tych niegrzecznych uczniów, kryła się odrobina pociągu do wszelkich gier losowych, płynąca w prewettowskiej krwi. Między innymi dlatego ostatecznie wrzuciła tę kartkę.
Imię Bertie nic jej nie mówiło, ale gdy dojrzała mężczyznę rozglądającego się w tłumie, nazwisko Bott samo się nasunęło. Oczywiście, że Florence kojarzyła Bertiego Botta, nawet jeżeli osobiście go nie znała. I nawet nie dlatego, że czytywała Czarownicę (zaglądała do niej okazyjnie, głównie gdy pisali o jej znajomych i krewnych), i nie dlatego, że uwielbiała jego fasolki (nie była największą wielbicielką, Florence nie przepadała za słodyczami). Po prostu pracowała w szpitalu i słyszała już przynajmniej o kilku przypadkach ostrej reakcji alergicznej po zjedzeniu fasolki – ludzie dzięki nim dowiadywali się, że mają alergię na przykład na rzepę, brudne skarpetki (właściwie każdy miał alergię na brudne skarpetki, jeśli je zjadł) albo szkodzi im zjedzenie dwudziestu różnych fasolek na raz, gdy kilka smakowały jak mydło.
Bertie Bott był w jej oczach złym geniuszem chaosu.
– Dobry wieczór. Florence Bulstrode – przedstawiła się jednak uprzejmie, nawet jeżeli kusiło ją przez chwilę, by spytać, czy jego działania to część jakiejś większej, okrutnej strategii, mającej na celu zdezorganizowanie działania angielskiego społeczeństwa. Powiedziała sobie, że to przyjaciel Patricka (trochę mylnie zakładała, że wszyscy tutaj to jego bliżsi lub dalsi przyjaciele), i że powinna przynajmniej spróbować być grzeczna. – Dziękuję, ale na razie nie mam ochoty na drinki. Mam po niedawnym przyjęciu… lekki uraz do magicznych trunków – powiedziała, marszcząc na moment brwi, bo dostrzegła za plecami Botta Camerona Lupina.
Z ręką na temblaku.
Czy on nie miał mieć dyżuru jutrzejszej nocy?
Zastygła na moment, wbijając spojrzenie w Lupina, ale odetchnęła i podała rękę Bertiemu, by ruszyć z nim za innymi parami, postanawiając, że tym problemem zajmie się później.

Alexander Bell
And I can't let go when you still need saving.
krew
genetyka
zawód
Spokojny, uprzejmy, pomocny. Wysoki mężczyzna o atletycznej sylwetce, zazwyczaj ubrany w luźne, wielobarwne, bawełniane koszule. Miewa zarost na twarzy, zależny od stopnia zapracowania. Kiedy trzeba, potrafi zniewolić uśmiechem. Oczy i włosy brązowe.

The Overseer
31.07.2024, 19:49  ✶  
Przy ognisku, a potem podchodzę do baru, gdzie jest Isaac i Erik...?

Serdeczność była u mnie na wysokim poziomie. Zadowolony, zaszczycony, nawet dumny stałem w tym gronie, które właściwie powoli się rozchodziło. Zaciekawione losami. Myślę, że trochę pomogłem Brenie w tym przedsięwzięciu, bo nawet i Eden wkręcili w tańce, choć zdawało mi się, że miała ku temu opory. Obstawiałem, że to działanie Millie, choć bym się nie zdziwił też, że to Bertie zrobił. Oboje mieli ku temu predyspozycje.
Sam stałem chwilę, dojadając kiełbasę i patrząc jak się wszyscy dobierają w pary. Szczególnie próbowałem odszukać w tłumie nowopoznane osoby, przy okazji powtarzając sobie w myślach ich imiona, żeby zapamiętać na przyszłość. Alastora tam nie było. Najwyraźniej poszedł przejść się po plaży, w osamotnieniu. Czasami dobrze było się wyciszyć.
Kiedy muzyka zaczęła grać i fantowe tańce się rozpoczęły, okrężną drogą poszedłem w kierunku baru. Skończył mi się drink, więc dla rozruszania kości trzeba było jeszcze co nieco wypić, choć i tak zaskakiwałem sam siebie. Nie byłem ospały i właściwie odnosiłem wrażenie, że pora była jeszcze wczesna, że wszystko jeszcze przed nami, więc... postukałem w blat i poprosiłem  barmana o kolejnego drinka.
Zdawało się, że nie byłem jedyną osobą, która uniknęła tańców na rzecz drinka...?
- Cześć! - przywitałem się, bo tych twarzy chyba nie kojarzyłem, chociaż obie wydawały mi się znajome. Tylko skąd? - Alex...ander - przedstawiłem się, podając im dłonie, a potem poprawiając nieco swoją koszulę w biało-błękitne chmurki. Czekałem na drinka, ale kiedy tylko go otrzymałem, z chęcią wziąłem łyka czy nawet dwa.

!drinkzniespodzianką
Czarodziejska legenda
Przeciwności losu powodują, że jedni się załamują, a inni łamią rekordy.
krew
genetyka
zawód
Los musi się dopełnić, nie można go zmienić ani uniknąć, choćby prowadził w przepaść. Los objawia nam swoje życzenia, ale na swój sposób. Los to spełnione urojenie. Los staje się sprawą ludzką i określaną przez ludzi.

Pan Losu
31.07.2024, 19:49  ✶  
Czy to amortencja...? Nie, na całe szczęście nie i nie zakochujesz się w pierwszej osobie, na którą spojrzysz. Ale po drinku o posmaku czekolady po prostu wpadasz w odrobinę flirciarski nastrój.
Kwintesencja kobiecości
wpisano zdradę w pocałunek
w czułe spojrzenia, w szlachetny trunek
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
właścicielka antykwariatu
Co widzi się jako pierwsze po zauważeniu Tessy na ulicy? Na pewno to, że jest dosyć wysoka — ma w końcu 178 centymetrów wzrostu — a całe wrażenie potęgują buty na małym, ale wciąż!, obcasie. Po drugie, przenikliwe spojrzenie, które zdaje się równocześnie spoglądać prosto w duszę za twoimi oczami, a także patrzeć prosto przez ciebie. Jakby jednocześnie widziała wszystko i nic. Po trzecie, przy wizytach w mugolskim Londynie ubiera się dosyć stonowanie; świetnie skrojony komplet lub zwyczajna koszula, wciśnięta w dopasowane spodnie garniturowe. Kiedy, jednak, jest w zaciszu własnego domu lub wybiera się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, pozwala wyjść na wierzch swojej nieco bardziej kolorowej, czarodziejskiej stronie. Po czwarte, a także, nareszcie, ostatnie, Tessa zawsze trzyma w ręku długą, staromodną lufkę z papierosem, nawet jeśli nie ma w intencji go odpalać.

Quintessa Longbottom
31.07.2024, 21:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.07.2024, 22:05 przez Quintessa Longbottom.)  

Tańczę z moim cudownym szwagrem.

Nie chciała psuć zabawy, dlatego została lekko z tyłu. Machnęła zaraz na Isaaca, który pomógł jej jakoś doczłapać do stołu i praktycznie od razu odłączyła się od rozmowy. Zrobiło się trochę tłoczno, a tłum był ostatnią rzeczą jakiej teraz potrzebowała.
Chciała odetchnąć. Chciała móc oddychać.
Zatem, nim zbiorowisko przy czysto prowizorycznym namiotowym barze zrobiło się zbyt gęste, zgarnęła z blatu swoje sandały — bo tańczyła z młodym Bagshotem na boso — a do drugiej ręki złapała cokolwiek, co tylko przypominało alkohol. Tuż po tym przeprosiła niemalże każdego z osobna, aby wycofać się na jedną z pufek. Była ułożona w naprawdę idealnym miejscu, bo z tego kąta dało się obserwować praktycznie każdego.
Każdego, ale ona dyskretnie śledziła spojrzeniem Clemensa. Przynajmniej miała nadzieję, że nie robi wrażenia nawiedzonej (chociaż to już stara śpiewka), kiedy wodziła głową tam i nazad, starając się nie spuścić go z oczu.
Cholerny staruch, myślała za każdym razem, gdy odtwarzała w głowie całą tę sytuację sprzed chwili. Nie ma co, starzy Longbottomowie znowu muszą zrobić scenę na całe spotkanie, bo, nie daj Merlinie, spojrzeli na siebie w tej samej chwili i drugie ma czelność oddychać tym samym powietrzem! Zaiste, okropieństwo, skandal i czysta potwarz, że rozwodnicy, obracający się tak naprawdę ciągle w tym samym towarzystwie, ciągle na siebie wpadali. Tessa jednak nie mogła wyzbyć się tego dziwnego, drapiącego uczucia, które nieprzyjemnie łechtało ją w żołądek. Bo kiedy Clemens, wraz ze swoim zmienionym pyskiem, a zatem w przebraniu idealnym, zbliżył się do niej wtedy — kompletnie go nie poznała. I naprawdę nienawidziła siebie za to, że w tamtej chwili jej pierwszym odruchem była chęć odnalezienia go w tłumie.
Może początkowo zakpiłaby z tego nieznajomego faceta, wykręciłaby się kłamstwem, że jest mężatką, a jej facet łamał nie tylko różdżki, ale też kości. Może okręciłaby go sobie dookoła palca, aby tylko zobaczyć reakcję tego starego idioty. Ale podświadomie czuła, że ostatecznie wzięłaby wtedy Dorę pod rękę i…
— Och, Morpheus! — wyrwało się jej trochę za głośno, więc jakby machinalnie zakryła usta dłonią, lekko pąsowiejąc. Zaraz jednak opanowała się i rumieniec zniknął z jej twarzy. — Myślę, że patrząc na mój obecny stan, to prawie jakbym była u siebie w domu.
Zaraz po rzuceniu komentarza zagestykulowała na kieliszek białego, słodkiego wina w prawej dłoni, a potem machnęła przed twarzą lewą, ukazując w niej prawie dopaloną cynamonową cygaretkę. Wygasiła papierosa w porcelanowej, popękanej popielniczce i, odłożywszy czarkę z alkoholem, przyjęła dłoń szwagra.
— Wybacz, jestem jakoś… wczorajsza, myślę — podzieliła się od razu, kiedy tylko powoli wtoczyli się na parkiet. Nie było tutaj żadnej petardy, zbyt wielu obrotów, a dwójka po prostu kołysała się na boki, czasami przechadzając się parę kroków w bok albo do przodu. Przynajmniej na razie, bo Tessa czuła, że chce się komuś wyspowiadać. A Morpheus Longbottom zdawał się do tej roli jak najbardziej odpowiedni.
— Twój brat jest idiotą — rzuciła w końcu. — ale ty chyba już o tym wiesz. Chcę powiedzieć, że… Że nie wiem, co robić. Kiedy chcę zostawić go w spokoju, to ten sukinsyn sam pcha mi się na koc. Kiedy sama myślę nad… przeprosinami, on jest oziębły, jak pieprzona bryła lodu. Patrzy się wtedy na mnie tymi swoimi głupimi, niebieskimi oczami i czuję się, jak skończona kretynka. Bo nie wiem, co mu powiedzieć. Bo on wygląda, jakby już zapomniał o tym wszystkim, co nas łączyło i—
Merlinie. Nie, nie, nie chciała powiedzieć aż tyle.
Zrobiło się jej najpierw ciepło, a potem wyjątkowo zimno.
— Przepraszam. — Zacisnęła palce na jego ramionach, uśmiechnęła się słabo. — Nie rozmawialiśmy tyle czasu, a ja pierwsze, co robię to paplam ci o Clemensie, jakbyś w ogóle chciał o tym słuchać. Czy zaakceptujesz gałązkę oliwną w postaci prostego: Co u ciebie?

It's such an ancient pitch
But one I wouldn't switch
'Cause there's no nicer witch than you
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
31.07.2024, 22:22  ✶  
Los zdecydował. Panowie i panie. Tak zostało zapisane. Musiała się pogodzić z faktem, że rzeczywistość w której przyszło jej żyć właśnie tak wygląda, a nie inaczej.

Chciała wypić drinka, jakoś alkoholem zmyć gorycz z ust, alkoholem przyciszyć pogoń myśli, która coraz mocniej zaciskała się na niej, polując na ostatnie chwile spokoju.

Wiedziała, że była bliska płaczu, wiedziała, że zaraz pęknie, nagle to wszystko co przysłaniała tęczowa kołdra zaczęło domagać się uwolnienia. Szalony koktajl emocjonalny, który nie mógł zdecydować się, czy przynieść ulgę krzykiem, płaczem, czy przemianą w kamień. Z pomocą zupełnie nieświadomie przybył jej Thomas, jej udawany narzeczony sprzed kilku dni, dając jej to czego pragnęła najbardziej - niewidzialności w płynie.

Nie była świadoma Atrusa, który po dwóch tygodniach od ostatniego spotkania ponownie postanowił zajrzeć w jej koloryt. Czyż mógł znaleźć lepszy moment? Od razu zobaczył, że Millie nie jest już pod wpływem przepisanych eliksirów korygujących jej samopoczucie. Z trudem też mógł dostrzec charakterystyczną dla niej czerwień, która była ledwie widoczna pod grubą i ciężką stalową przygniatającą ją chmurą.

Millie miała wrażenie, że przez jej gardło przechodzi płynny lód. Wzdrygnęła się i zdała sobie sprawę z tego, że zniknęła. Towarzyszący jej przyjaciel mógł czuć jednak jak wsuwa dłonie w jego dłonie, jak porusza się z nim w rytm muzyki, zupełnie tak, jakby tańczył z wiatrem. Wystarczyło tylko zamknąć oczy i Moody była obok. Nawet przypadkiem nadepnęła mu na stopę, próbując dotrzymać mu kroku.

– No jasne, kto by chciał umierać? – prychnęła niewidzialna, z niewidzialną twarzą, która pewnie zdecydowanie łatwiej dałaby odkryć przed kimś kto ją znał, że całkiem możliwe, że właśnie ona by chciała. – Z kim przyszedłeś? Spóźniłam się i no, zagadałam się przy ognisku he, dobrze, że ta atrakcja mnie nie ominęła. – podjęła lekko, jak przystało na tańczącą nad przepaścią wariatkę.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
31.07.2024, 22:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.08.2024, 00:06 przez Erik Longbottom.)  
Siedzę za barem i rozmawiam z Isaaciem i Alexandrem.

Walczył ze spojrzeniem siostry, próbując dać jej w ten sposób do zrozumienia, że wszystko jest w porządku. Miał świadomość tego, że mogła się o niego... martwić. Bądź co bądź, końcówka lipca nie była dla niego jakoś wyjątkowo łaskawa pod względem intensywnych przeżyć, a niedługo później odbyła się potańcówka w Dolinie Godryka. Podczas przygotowań też go nagabywała, widząc, że coś jest nie tak.

Wówczas miał jednak nieporównywalnie większy mętlik w głowie niż obecnie. Teraz po prostu nie czuł się zbytnio na siłach, aby zmuszać się do rozrywek wbrew swej woli. Nawet jeśli tą walką o zachowanie własnej niezależności na przyjęciu musiał sprawić nieprzyjemność paru kobietom spragnionych znalezienia sobie partnera na parkiecie. Pomachał krótko siostrze, gdy ta ruszyła wrzucić swój los do skrzynki. Niech, chociaż ona ma chwilę zabawy, skoro już się tak napracowała.

Czy zorientował się, że Jonathan próbował na nim skorzystać ze swojej specjalnej magii? Nie, oczywiście, że nie. Był zbyt zajęty chowaniem się za barem i udawaniem, że faktycznie pomaga Teddy'emu. A co właściwie mógł zobaczyć u niego Selwyn? Błyszczącą, może odrobinę przytłumioną zieloną aurę i... co najwyżej przyjacielskie nici powiązań, sięgające osób z którymi łączyło go coś więcej niż bycie wspólnym znajomym z innym gościem imprezy. Ze świecą tutaj było szukać jakichkolwiek oznak romantycznych więzi.

— Bez doświadczenia? Obawiam się, że przy braku szkolenia puściłbym każdy biznes z torbami w ciągu kilku dni. Tygodni, gdyby poszło dobrze — skomentował słowa Bagshota, przecierając niespiesznie ścierką blat baru. — Poza tym, nie można mieć wszystkiego. Będą musiały się zachwycać zdjęciami w mundurze w Proroku Codziennym, a nie widokiem mnie robiącego drinki w jakiejś londyńskiej spelunce.

Już dawno pogodził się z tym, że kariera pracownika Brygady Uderzeniowej została mu zaszczepiona jeszcze w łonie matki, toteż niezbyt chętnie zerkał w stronę... alternatywnych ścieżek rozwoju. Zawsze mógł zostać celebrytą na cały etat, aby odciągnąć uwagę mediów od innych członków rodziny, jednak to wiązałoby się ze znaczną utratą prywatności.

A i tak już odnosił wrażenie, że za dużo jej nie miał przez te wszystkie artykuły i plotki krążące po Londynie na jego temat. Firma ochroniarska? To już brzmiało nieco lepiej, chociaż w ostatecznym rozrachunku niezbyt by się różniło od jego obecnych obowiązków służbowych. Już chyba lepiej było zostać na miejscu i cieszyć się z ciepłej posadki w Ministerstwie Magii.

— A więc... Twoim ukrytym marzeniem jest to, żeby sobie rzygnąć w pobliskich krzakach albo do morza? — Uniósł wysoko brwi, wpatrując się w Isaaca z wyraźnym powątpiewaniem. — Może po prostu postawię przed tobą butelkę wódki, whisky i wina, a ty sobie je wyzerujesz? To powinno przyspieszyć cały proces i...

Urwał, gdy do baru zbliżył się nieznany mężczyzna. A przynajmniej tak mu się wydawało. Zerknął kontrolnie na Isaaca, jednak równie szybko wrócił spojrzeniem do gościa imprezy, uśmiechając się serdecznie, gdy ten próbował się przedstawić. Uścisnął mocno jego dłoń.

— Erik. Brat gospodyni — rzucił, darując sobie przedstawienie się z nazwiska i tytułu nadanego mu przez Proroka Codziennego przed paroma miesiącami. — A to jest Isaac. — Wskazał na kolegę. — Chcesz... Chcesz coś do picia? Barman chwilowo zajmuje się tańcami, ale mogę spróbować coś hmmm polać.

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
31.07.2024, 22:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.07.2024, 22:41 przez Brenna Longbottom.)  
Tańczę

– Musiałabym być cholernie potężną wiedźmą, skoro te klątwy działają tak dobrze.
Na przykład teleportują na ścieżki albo psują świstokliki. Ale nie próbowała nawet się z nim spierać, bo dlaczego by miała? Po pierwsze, raczej żartował, a nie oskarżał ją, że nagięła magię Beltane w całej Anglii, specjalnie dlatego, że wpadł jej w oko gdzieś na korytarzach Ministerstwa, po drugie nawet nie zamierzała się wykłócać, że nie, absolutnie, w ogóle go nie lubi – mogli udawać głupich, a nawet być głupi, ale doskonale wiedzieli, co robili. Ona powiedziała mu, że może przyjść, a on przyszedł.
I ponieważ dzisiejsza zabawa była zorganizowana trochę, by zintegrować ze sobą ludzi z Zakonu i dać się im spotkać nie w biegu ani nie podczas planowania kolejnych akcji, a trochę po to, by wszyscy mogli przynajmniej spróbować zapomnieć o zmartwieniach (chociaż na Morpheusa czy Millie działało to chyba słabo), to nie chciała nawet się zastanawiać, czy to na pewno nie resztki po rytuale, ani nad tym, jak bardzo głupio postępuje.
Wszyscy mówili, ewentualnie myśleli i te myśli mieli wypisane niemalże na czołach, żeby przestała się przejmować i sama zaczęła się bawić, więc proszę bardzo, robiła dokładnie to, co chciała. Może zresztą ta czerwona muszla, robiąca z Gryfonki jeszcze większą Gryfonkę, też miała w tym jakiś tam udział.
– Ale chyba jakbym miała rzucać klątwy, to wybrałabym takie, przez które nie padałoby na mnie z dziury z dachu, więc albo oboje jesteśmy przeklęci, albo twój kuzyn ma rację i sama jestem klątwą – powiedziała, a kąciki ust powędrowały w górę, trochę po prostu w szczerym uśmiechu, a trochę z rozbawienia na to naruszanie delikatnej równowagi wszechświata poprawieniem relacji. Nie było trudno odgadnąć, że nie każdy tutaj lubił Atreusa Bulstrode, i że Atreus nie lubił każdego – odstawał trochę od części towarzystwa, a ona naprawdę zawsze sądziła, że gdyby w ogóle kiedykolwiek kogoś polubiła, to byłby jakiś miły chłopiec, pokroju jednego z Tomków. Na całe szczęście, póki nie dochodziło do rękoczynów, nie zamierzała się przejmować, a na pewno nie teraz. – Chciałam zmusić ludzi, żeby trochę się na chwilę przemieszali, inaczej Bertie na krok nie opuściły pewnie Alka, Heather Camerona, i tak dalej, ale totalnie nie narzekam, że tak wypadło. Nie tylko dlatego, że jeszcze pozabijalibyście się z Heather albo znowu pobiłyśmy się z kimś o Millie czy coś takiego. A z Gerry to pewnie urządzilibyście tu konkurs, kto z was lepiej tańczy.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Obserwator