• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
#1,511
18.11.2024, 22:05  ✶  
Czy można wgrać na forum tę czcionkę?

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

The Nocturn's Delight
When I grow up,
I wanna be a heretic.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
malarz i aktor
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
#1,512
20.11.2024, 10:50  ✶  
Przepraszam czy w związku ze zbliżającym się nieubłaganie końcem miesiąca, osoby które czekają na rozpatrzenie zmian pierwszokwartałowych powinny się wstrzymać z uzupełnieniem rozliczenia?
Pytam konkretnie o zmiany nie dotyczące umiejętności, przesuwania kropek, przewag i zawad jak np. u mnie: [link]
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,513
20.11.2024, 11:04  ✶  
@Atreus Bulstrode

Mistrzowie gry ocenili rezerwat jako miejsce znane i porównali koszt tego co można uzyskać w małych miejscowościach bez przewagi bogacz. Jeżeli masz inną opinię na ten temat to oczywiście jest to sprawa otwarta - zaproponuj inną cenę.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,514
20.11.2024, 11:06  ✶  
@Perseus Black

Aktualnie nie planuję dodawać nowych czcionek. Jeżeli będę poszerzała ich ilość to wezmę ją pod uwagę.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,515
20.11.2024, 11:26  ✶  
@Baldwin Malfoy

Sposób postępowania jest następujący:
1. Dodawajcie zmiany pierwszokwartalne.
2. Wypełnijcie rozliczenie tak jakby zostały przyjęte.
3. Wrzućcie rozliczenie zaznaczając na górze, że czekacie jeszcze na przyklepanie tych zmian.

Oczywiście możecie też poczekać.

Ja się postaram sprawdzić w tym tygodniu ile dam radę. Pwease
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
#1,516
20.11.2024, 13:24  ✶  
Hej! Czy jest jakiś moderator, który miałby chwilę, żeby odpisać mi na privku na discordzie na kilka pytań? Korzystam z okazji, że dzisiaj mnie nic nie boli : D
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
#1,517
20.11.2024, 14:14  ✶  
@Isaac Bagshot

Mam dla ciebie złe wieści - jestem dostępna ja mwahahah. Pjerosek Jak boisz się pytać tutaj to zapraszam na priv.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
prodigal daughter
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down
I just didn't expect them to be
such losers
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
landlord, ex-auror
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.

Eden Lestrange
#1,518
24.11.2024, 17:09  ✶  
hejaski, mam dwa i pół pytania:

1. Jeśli podczas rozliczenia chciałabym się pozbyć kropek z jakiejś statystyki (na przykład zmniejszyć zauroczenie z 3 na 2, albo nawet niżej), to czy odzyskam za to ekwiwalent w PD?

2. W przypadku, gdy w poprzednim rozliczeniu spadłam na niższy poziom rozpoznawalności i odebrałam za to odznakę, to czy jeśli podczas letniego rozliczenia przywrócę sobie rozpoznawalność, to będę mogła odebrać odznakę za wejście na wyższy poziom rozpoznawalności? XD

2a. Jeśli odpowiedź jest twierdząca, to czy za uzyskane w ten sposób PD mogę od razu wykupić coś w rozliczeniu?

pytania powyższe są dlatego, że mi bardzo niewiele brakuje do zakupu 4 kropki w rozproszeniu i szukam sposobów XD

I was never as good as I always thought I was
— but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show

~♦~
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
#1,519
24.11.2024, 17:16  ✶  
Przychodzę dzisiaj z kilkoma kolejnymi pytaniami.

1. Jak chodzi o zabezpieczenie:
Cytat:WON

Nieproszony gość po wejściu do zabezpieczonego pomieszczenia momentalnie zawraca i z niego wychodzi. Nie pamięta nic o tym, co widział. Zaklęcie można złamać udanym testem na oklumencję.

Czy jest określone w jaki sposób ustala się "listę" akceptowanych osób? Czy wystarczy, że postać sobie "pomyśli", ze nie chce kogoś widzieć w danym pomieszczeniu i to wystarczy? Czy musi jakoś inaczej uzupełniać listę?

2. Jeżeli chodzi o to zaklęcie:

Cytat:Protego Amare

Potężne zaklęcie ochronne, które można rzucić tylko na szczerze kochaną osobę. Chroni nawet przed śmiercionośnymi obrażeniami, również tymi niesionymi przez niszczycielską czarną magię. Warto jednak pamiętać, że osoba rzucająca zaklęcie przenosi te obrażenia na siebie, a w przypadku próby odbicia Avady Kedavry, poświęca swoje życie w imię bliskiej osoby.

Czy jego trwanie jest ograniczone czasowo, czy jak zostanie rzucone to trwa na drugiej osobie tak długo jak rzucający szczerze kocha osobę, na którą ją rzucił?

3. Przewaga rodowa Figgów:

Cytat:Miau - Figgowie raz na kwartał mogą skorzystać z kociego rytuału... o ile ich kot żyje.

Nie mogę nigdzie znaleźć, czy ten rytuał jest gdzieś opisany, jakie daje efekty ,do czego może służyć. A jednocześnie widziałem, ze był użyty w jednym z wątków o widmach. Stąd moje pytanie, czy w przyszłości pojawi się opisany ten rytuał jakie daje efekty czy np. co kwartał można konsultować z MG efekt danego rytuału? Jeśli do konsultacji miałaby być odpowiedź twierdząca to przydałby się choć zarys tego w jakiej sferze można się poruszać z rytuałem i jego efektem.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,520
24.11.2024, 17:17  ✶  
@Eden Lestrange

1. Tak, ale tylko jeżeli te PD wydałaś. Część tych kropek to twój pakiet startowy - czyli te kropki dostałaś „za darmo”, tak samo jak 6 wag przewag. Niewykorzystanie tych 6 wag przewag nie sprawia, że dostajesz na start więcej PD do wykorzystania na coś innego, po prostu masz jeszcze ileś tam wag do wykorzystania za darmo. To samo tyczy się kropek.

2. Tak.

2a. Nie.

Podpowiedź: Istnieje sporo różnych pozafabularnych pierdół, które możesz wykonać za PD. Zakamarki duszy, pociąg do Hogwartu i tak dalej.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 150 151 152 153 154 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa