• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
29.03.2025, 00:40  ✶  
Kolejne pytanie Ogjeń Czy pisząc sesję, w której dopiero zaczyna sypać się popiół, mogę użyć kości Nigdy nie przestawaj leczyć, czy lepiej byłoby jej użyć na sesji z późniejszego etapu nocy?

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
29.03.2025, 00:43  ✶  
@Electra Prewett

Obawiam się, że nie znajdzie się w tej kości nic mającego sens, zanim pojawiły się pierwsze osoby poszkodowane przez Spaloną Noc. Niech minie ta godzinka fabularna i wtedy już w klinice będzie więcej osób. Pliska
Wallflower
Please forgive me if I don't talk much at times.
It's loud enough in my head.

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Antropolożka/Uzdrowicielka
Prudence jest szczupłą kobietą, która mierzy 163 centymetry wzrostu. Ubiera się raczej niezbyt kontrowersyjnie, schludnie, miesza się z tłumem. Wybiera stonowane kolory. Jej włosy są długie, proste w odcieniu czekoladowego brązu, często wiąże je w kok na czubku głowy. Oczy ma jasnobrązowe. Zapach, który wokół siebie roztacza to głównie woń kojarząca się ze szpitalem, lub medykamentami, jednak przebijają się przez nią owocowe nuty - głównie truskawki.

Prudence Fenwick
30.03.2025, 00:20  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.03.2025, 00:21 przez Prudence Fenwick.)  
Hejo,
rzuciłam sobie na percepcję grając zadanie Człowiek człowiekowi wężem - czystość ( o tu)
Chciałam zapytać, kogo Prue mogła zapamiętać?

Confusion in her eyes that says it all

She's lost control

dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
31.03.2025, 20:34  ✶  
Nie jestem pewna co mam z tym zrobić i czy coś w ogóle, ale wyrzuciłam krytyczny sukces na fireballa w sowim urzędzie pocztowym :gurlwhat: o tutaj
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
31.03.2025, 21:07  ✶  
@Prudence Bletchley

Okej, po pierwsze - jeżeli piszesz takie długie posty, to podkreślaj mi proszę akcje, które wykonujesz, albo chociaż wrzucaj ten rzut zaraz po nich, bo odszukanie tego co się dzieje zajęło, mi chwilkę czasu. I po drugie - zdaję sobie sprawę z tego, że miałam nieobecność i z tego powodu nie odpisałam ci od razu, ale odpisaliście w tej sesji bez czekania na moją interwencję mimo poproszenia o nią, nie jest to dla mnie do końca zrozumiałe. Stresik Posortowałam wam posty w tej sesji, żeby były po kolei, bo dodawanie posta mistrza gry po waszej kolejnej turze wydawało mi się dziwaczne (treść żadnego posta zmianie nie uległa). Za moment wam tam odpiszę i otaguję was w tym poście.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
31.03.2025, 21:08  ✶  
@Leviathan Rowle

Otóż, krytyki zgodnie z zasadami wydarzenia wrzuca się mi do oceny. Odpiszę ci tam w drugiej kolejności. Pwease
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
My pleasure is their pain
krew
genetyka
zawód
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.

Astaroth Yaxley
01.04.2025, 14:26  ✶  
Tutaj poszedł udany rzut na percepcję na potrzeby późniejszego zgłaszania Ministerstwu cech charakterystycznych podpalaczy. Scenariusz "człowiek człowiekowi wężem - czystość". Prośba o wskazówki, co/kogo widział Astaroth. Mijamy grupę w oddali. Reszta graczy na nich nie patrzy, jest przed Astarothem.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
03.04.2025, 16:15  ✶  
Mam wrażenie, że gdzieś widziałam podobne pytanie, ale nie mogłam tego nigdzie znaleźć - czy poszczególne zadania ze spalonej nocy liczą się do rozliczania scenariuszy w ramach odznak?
Czarodziej
“It was hotter than rage, and sharper than fear, and cut deeper than helplessness, all because I couldn’t get to you.”
—
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Koroner
Mieniące się srebrem, długie pasma włosów opadają Cynthii prosto na ramiona i ciągną się za połowę pleców, spod wachlarza czarnych rzęs spoglądają jasnoniebieskie, chłodne tęczówki. Jest średniego wzrostu o dość drobnej, smukłej budowie ciała. Wydaje się krucha i delikatna, głównie przez bladość skóry, jakby pozbawiona siły fizycznej. Doskonale dostosowuje sposób mówienia oraz gesty pod towarzystwo, w którym aktualnie przebywa, sprawnie manipuluje za pomocą wyglądu. Jest niewinnie śliczna, a jednocześnie przeraźliwie kojarzy się z zimą.

Cynthia Flint
03.04.2025, 22:48  ✶  
Hej! Bardzo prosiłabym o konsultację/interwencje/interpretację w wątku, a dokładnie na post ten tutaj. Jest to ten rytuał, o którym już rozmawiałyśmy wcześniej. Bardzo dziękuję!
Leśna powsinoga
Może lew jest silniejszy od wilka, ale wilka nigdy nie widziałem w cyrku.
sława
III
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
Magiłowca
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.

Faye Travers
04.04.2025, 12:18  ✶  
Mam pytanie do zadania głównego spalonej nocy:
Nie jestem w stanie rozegrać kości lokacji, bo moja lokacja została ochroniona (zasłona dymna). Widzę taki dopisek w zadaniu głównym:

Cytat:Zdarzeń powiązanych z przynajmniej jedną z kości Lokacji wyrzuconych przez postać. Jeżeli na lokację rzucono kartę Zasłony Dymnej, należy odnieść się do opisu w tabeli.

Chodzi o to, że to ma być pełna, nowa sesja wokół opisu lokacji z tabeli, czy mogę odnieść się np. w pierwszej sesji do tego (pierwszej czyli z zadania głównego - gdy z nieba zaczął sypać się popiół)? Faye była w domu gdy zaczęła się spalona noc, zajmuje się teraz gaszeniem pożaru parteru, co jest uwzględnione w opisie w tabelce z zasłonami dymnymi.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 52 53 54 55 56 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa