• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Dolly – sowa Jolene

Dolly – sowa Jolene
twoja stara
Ahora sé que la tierra
es el cielo,
Te quiero, te quiero
171 cm wzrostu, truskawkowe blond włosy, niebieskie oczy. Schludnie ubrana. Jej głos jest wysoki, ale przyjemny dla ucha.

Jolene Bletchley
02.12.2024, 23:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2024, 23:42 przez Jolene Bletchley.)  
[Obrazek: u7jnLDz.jpeg]
smocze serce
ach, długo jeszcze poleżę
w szklanej wodzie, w sieci wodorostów
Ta dziwna pannica, która zawsze nawijała o latających gadach; rude loki, ciemne i bystre oczy. Mierzy 168 cm i zawsze nosi materiałową rękawiczkę na prawej dłoni.

Mona Rowle
03.12.2024, 01:20  ✶  
Wredny kruk przyleciał o 21 : 37, trzymając w dziobie i pazurach zwinięty list oraz książkę pod tytułem ,,Smocze przeznaczenie: w objęciach płomienia” zapakowaną w papierowe opakowanie. Ktoś zbytnio nie zwracał uwagi na delikatność przesyłki.
Londyn, 2.09.1972 r.

Droga Pani Bletchley,
Widziała Pani kiedyś smoka?
Niech to zostanie między nami (zdecydowanie proszę nie wspominać o tym Alice, urwie mi głowę), ale muszę podzielić się z Panią pewnym tytułem. Wracając szybko do mojego pytania: nie takiego w rezerwacie czy w książkach naukowych, bo mam mam na myśli takiego, który… Jest charyzmatyczny, trochę arogancki, ale na swój sposób ujmujący? Przyznaję się bez bicia, że nie mogłam się oderwać. Jestem pewna, że doceni Pani zarówno fabułę, jak i osobliwy urok tej pozycji.

Z gorącymi całusami i cichą solidarnością miłośniczek tego gatunku,
Mona Rowle (ta ruda)
smocze serce
ach, długo jeszcze poleżę
w szklanej wodzie, w sieci wodorostów
Ta dziwna pannica, która zawsze nawijała o latających gadach; rude loki, ciemne i bystre oczy. Mierzy 168 cm i zawsze nosi materiałową rękawiczkę na prawej dłoni.

Mona Rowle
10.03.2025, 16:22  ✶  
Krótki list kruk przyniósł 5 września 1972.
Droga Pani Bletchley,
MIAŁA PANI NIC NIE MÓWIĆ. Zdrada w biały dzień.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
22.05.2025, 09:33  ✶  
Wiadomość trafiła na twoje biurko w Mungu 9 września - Brenna po prostu ją podrzuciła albo kogoś poprosiła, gdy sama trafiła do szpitala. Napisano ją na kawałku papieru wyrwanego z notatnika.

Jolene,
wiem, że Alice została lekko ranna i trafiła do Munga. Czy poza tym nic się wam nie stało?
Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
05.06.2025, 15:51  ✶  

Jolene,
Cieszę się, że jesteście cali. Jeśli potrzebujesz, mogę Ci podać kontakt do dwóch egzorcystów albo zwrócić się do nich w Waszym imieniu, jestem pewna, że szybko załatwiliby sprawę.
Zaprosiłabym Was do nas, ale obawiam się, że Warownia spłonęła.
Nie dolega mi nic, po czym nie doszłabym do siebie.

Uważajcie na siebie.
Brenna

Kwintesencja kobiecości
wpisano zdradę w pocałunek
w czułe spojrzenia, w szlachetny trunek
Co widzi się jako pierwsze po zauważeniu Tessy na ulicy? Na pewno to, że jest dosyć wysoka — ma w końcu 178 centymetrów wzrostu — a całe wrażenie potęgują buty na małym, ale wciąż!, obcasie. Po drugie, przenikliwe spojrzenie, które zdaje się równocześnie spoglądać prosto w duszę za twoimi oczami, a także patrzeć prosto przez ciebie. Jakby jednocześnie widziała wszystko i nic. Po trzecie, przy wizytach w mugolskim Londynie ubiera się dosyć stonowanie; świetnie skrojony komplet lub zwyczajna koszula, wciśnięta w dopasowane spodnie garniturowe. Kiedy, jednak, jest w zaciszu własnego domu lub wybiera się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, pozwala wyjść na wierzch swojej nieco bardziej kolorowej, czarodziejskiej stronie. Po czwarte, a także, nareszcie, ostatnie, Tessa zawsze trzyma w ręku długą, staromodną lufkę z papierosem, nawet jeśli nie ma w intencji go odpalać.

Quintessa Longbottom
05.06.2025, 20:56  ✶  
09.09.1972

Moja Jo,

Antykwariat nie ucierpiał za bardzo, bo jedyne szkody to tylko i wyłącznie rozbita szyba, którą można wymienić bez problemu. Nie wiem czy można to samo powiedzieć o moim domu w Dolinie, ale staram się o tym na razie nie myśleć. Na ten moment może zatrzymam się u kogoś innego, ale jeszcze nie wiem u kogo. Może właśnie u Anthony'ego, choć nie chcę nadwyrężać jego gościnności. Będę Cię informować w razie czego.
Pozdrów dziewczyny i Juliána. Cieszę się, że nic Ci nie jest i że piszesz. Moje serce nie wytrzymałoby, gdyby coś Ci się stało.

Całuję,
Tessa

It's such an ancient pitch
But one I wouldn't switch
'Cause there's no nicer witch than you
Chichot losu

Brenna Longbottom
06.06.2025, 22:57  ✶  
10.09

Kochana Jolene,

najlepszy egzorcysta, jakiego znam, to Sebastian Macmillan: lubi narzekać, ale widziałam, jak radził sobie w sytuacjach, które przerosłyby zwykłych egzorcystów. Wczoraj był w szpitalu, ale pewnie już czuje się lepiej. I prawdopodobnie gdybym zaczęła go prosić, żeby egzorcyzmował Wasz dom, zgodziłby się, jeśli obiecałabym, że w zamian za to dam mu spokój na następne trzy miesiące. Poza tym, choć nie jest to jej zawód, dobrze radzi sobie chyba Rita Kelly. Niedawno z podróży wrócił też Dægberht Flint: to żeglarz, ale ma pewne związki z duchami i umie się ich pozbywać.
Gdybym mogła w jakikolwiek sposób pomóc albo potrzebowalibyście pomocy przy tych egzorcyzmach, pisz bez wahania!

Brenna

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa