• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
#1,661
14.06.2025, 20:31  ✶  
@Nikola
Cześć (:
Jeśli chodzi o genetyki, to w opracowaniu mamy nową (rozbudowaną) wersję tychże, ale nie potrafię powiedzieć kiedy się ukażą. Jeśli chodzi o ghoule, to zastosowania nie będą miały przewagi rodowe od Shackleboltów, Bonesów, Burke’ów i (prawdopodobnie) Greybacków, więc odradzamy dobierania ich jeśli jest chęć zagrania ghoulem Serduszko

@Ceolsige Burke
Te przeliczenia funtów na galeony to zostało podane bardziej jako ciekawostka. Nigdzie nie robimy żadnych dokładnych wyliczeń cen, ani nigdzie nie mamy podanych dokładnych pensji, jakie postacie otrzymują. Fakt, w kilku miejscach podaliśmy cenę czegoś, ale raczej, żeby pomóc wyobrazić sobie skalę, nie żeby robić jakieś skomplikowane wyliczenia (tym bardziej, że kanon jest tutaj mocno niekonsekwentny). Również nie planujemy niczego uszczegóławiać w tym zakresie.
Przy okazji mamy taki temat, gdzie pod spoilerem zawarliśmy  informację dotyczącą opisywania ilości pieniędzy (mam nadzieję, że ci trochę pomoże):
Cytat:Nie wiesz, ile to jest dużo, a ile mało pieniędzy? Nic nie szkodzi. Zamiast napisać np. w mojej firmie zarobisz 1000 galeonów na godzinę, możesz ująć to tak:
  • stawka godzinowa podana w ogłoszeniu jest atrakcyjna na tle innych ofert
  • rekruter oferuje za tę pracę śmiesznie małą ilość pieniędzy
  • wpisowe na to wydarzenie jest absurdalnie wręcz drogie
  • nawet najbiedniejsi czarodzieje mogą pozwolić sobie na udział
  • nie jest to wydarzenie na każdą kieszeń, ale cena jest uzasadniona - pobyt w tym miejscu jest luksusem
Tak długo, jak nie będziesz kreować się na kogoś, kogo stać na mało co (zawada Biedak), albo kogoś, kto nosi ubrania od drogich projektantów i może sobie pozwolić na byle co (przewaga Bogacz), tak będzie okej Uśmiech
Tłumacz
These scars don’t lie,
I’m living in an empty time
Falling through space,
I’m living in an empty place.
krew
genetyka
zawód
Ubrany na czarno. Z bliznami na twarzy. Puste spojrzenie. 180cm.

Martin Crouch
#1,662
21.06.2025, 19:33  ✶  
Żeby brać udział w wydarzeniach po 8 września muszę rzucić kością, ale nie mogę rzucić kością, jeśli nie mam koloru, a żeby odzyskać kolor muszę napisać sesję – czyli nie mogę zacząć sobie gry od spotkania Martina z kolegą w czasie pożarów, bo najpierw muszę wykraftować sesję dziejącą się między 1 a 7 września lub retro?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,663
21.06.2025, 19:38  ✶  
@Martin Crouch

Tak. Możesz też np. poodpisywać w różnych miejscach (może masz jakieś niepozamykane wątki z przeszłości?) i pozaczynać nowe wątki tak, żeby zgromadzić 1500 słów - przyjmuję takie formy zgłoszenia po odzyskanie koloru.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
#1,664
30.06.2025, 18:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.06.2025, 19:05 przez Erik Longbottom.)  
Po 1) Przepraszam, że żyję

Po 2) proszę mnie nie cenzurować na dc pls Serduszko

Po 3) Czy dobrze zrozumiałem ogłoszenie stąd, że teraz w związku z wynikiem Spalonej czekamy już tylko na zliczenie punktów i jest to już poza kontrolą graczy w przypadku niedokończonych wątków (będą doliczone do puli tak jak zostało wymienione w poście, ale to czy skończą to jutro czy za 2 tyg. nie ma już żadnego wpływu na termin publikacji wyników)?

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,665
30.06.2025, 19:18  ✶  
@Erik Longbottom

Wybaczam. Cenzura i adminofaszyzm to moje drugie imię.

Całkowicie szczerze - nie rozumiem twojego pytania, więc odpowiem tak: znajdujemy się na etapie, gdzie każdy gracz otrzymał ode mnie PW, czy dobrze policzyłam wszystkie punkty (również te z sesji nieukończonych), jak wyjdzie na to, że jest git, to opublikuję podsumowanie, o ile oba spotkania będą ukończone, a ja zdążę się przygotować storytellingowo. Jak ktoś mi na to PW nie odpisze, to jeże zeżrą mu kable.
Jeżeli pytasz o to, czy rzuty w sesjach nieukończonych mają jakiś sens - tak, ale będę się odzywała indywidualnie, jeżeli gdzieś coś może jeszcze się zadziać (ale większość wątków jest na finiszu i potrzebuje jedynie polerowania).
Hajs, hajs suko
Nasiono rzucone w suchą glebę
krew
genetyka
zawód
Drobna kobietka, z twarzy może być mylona ze starszą nastolatką. Czarne włosy sięgające do łopatek, oczy równie ciemne. Lekko oliwkowa cera pozbawiona skaz. Często wbija wzrok w określony punkt lub podłogę. Daphne mierzy zawrotne 165 centymetrów. Z głosu sprawia wrażenie nieśmiałej i niezdecydowanej.

Daphne Lestrange
#1,666
30.06.2025, 23:42  ✶  
Dzień dobry - w związku z tym, że mam status Naśladowcy
1. Czy mam rzucać na obecność w pracy podczas Spalonej?
2. Czy poza powyższym pytaniem coś się zmienia w moim przypadku w kontekście wydarzenia? Bo misje dla grup już są po ptokach, więc to mnie nie dotyczy.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,667
01.07.2025, 00:07  ✶  
@Daphne Lestrange

Ze względu na twoją nieobecność, cała część wydarzenia związana z walką organizacji cię omija. Możemy się umówić, że fabularnie Voldemort Daphne zwyczajnie do siebie nie wezwał - w takim razie możesz normalnie rozgrywać zadania dla cywili lub Ministerstwa (to czy chcesz rzucić na obecność w pracy to twoja decyzja - jeżeli nie chcesz robić zadań, to nie musisz tego robić). Rzuć kością piętra na krąg III.
Jeżeli ten scenariusz, w którym Daphne zostaje pominięta ci nie odpowiada, skontaktuj się ze mną prywatnie (PW na forum), mogę ci przypisać jakieś zadanie, ale nie otrzymasz żadnych kart Zasłony Dymnej, ani nie zdobędziesz punktów dla organizacji.
Bimbonierka
"boo hoo she stole the diamonds/killed a man" yeah, and? maybe he deserved it. the diamonds look great w her outfit. you just hate to see the girlboss winning.
sława
VI
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
Urzędniczka, zastępczyni szefa Departamentu Skarbu
Długie za pas, ciemnobrązowe włosy, zwykle starannie wystylizowane w nisko upięty kok, zdobny w połyskliwe świecidełka. Przerażająco głębokie, czarne oczy. Zawsze starannie ubrana: ustrojona w przepyszną, diamentową biżuterię, nosi drogie, wysokiej jakości szaty, najczęściej w odcieniach czerni, czerwieni, różu i fioletu, skrojone tak, aby podkreślić wszystkie atuty jej sylwetki. Porusza się z gracją godną tancerki. Choć jest niskiego wzrostu (mierzy dokładnie 1,55 m) dodaje sobie tych parę centymetrów więcej butami na obcasach. Bije od niej aura wyższości i pewności siebie.

Anastasia Dolohov-Burke
#1,668
04.07.2025, 16:20  ✶  
*bierze głęboki oddech*

PRZEPRASZAM PRZEPRASZAM PRZEPRASZAM

Oki, Bezunia, a teraz szybkie pytanko. Jak często Dolohovowie muszą pożerać kosztowności, żeby nie dopadła ich ta klątwa rodzinna? Czy mają jakieś objawy tej klątwy? Mam na Anastazji hipochondryka, i zastanawiam się, czy mogę wymyślać sobie takie absolutne głupoty i świrować, że umieram, ale może rzeczywiście coś jest na rzeczy?

Ściskam Ciebie mocniutko bbygirl Serduszko

Please don't go
I'll eat you whole
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
#1,669
04.07.2025, 16:21  ✶  
przepraszam, że przeszkadzam, strasznie nie chcę zawracać głowy, więc sorki z góry
ale

Czy z przewagi przedmioty drewniane można tworzyć przedmioty drewniane zaklęte tak, aby miały elementy ruchome (np. pulpit ze znacznikiem, który sam przewraca karty księgi, zaklęta figurka machająca łapką), czy to się już osiąga tworzeniem mechanizmów?

sorki raz jeszcze że tak przychodzę i znów wymyślam

dotknij trawy
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,670
05.07.2025, 00:36  ✶  
@Anastazja Dolohov-Burke

Aktualnie rozpatrywałabym to w podobnym tonie co krew u wampirów - jeżeli wampir ma sensowny dostęp do zdobywania krwi, mistrz gry nie interesuje się czy wampir odgrywa spożywanie jej co kilka dni, czy co kilka tygodni, wszystko w imię tego, że może to być u nich zróżnicowane. Anastazja jest bogata, co do tego, że jest w stanie zaspokoić głód, nikt nie ma wątpliwości, możesz częstotliwość odgrywać to jak chcesz. Co do objawów - żadne poza łaknieniem nie są narzucone. Tak, możesz świrować, że umierasz (możemy się w rodzinie umówić na konkretny skutek niespożywania kamieni - sugeruję podjąć się tematu na discordzie i rozbudować lore).
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 165 166 167 168 169 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa