11.08.2025, 15:07 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.08.2025, 15:12 przez Aaron Andrew Moody.)
Odpowiedź na ten list Lorien utrzymana była w równie oficjalnym tonie... Dlaczego więc nałożono na kopertę tak wiele zaklęć zabezpieczających?!
Ministerstwo Magii
Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów, II piętro
Siedziba władz Wizengamotu
Sędzia Lorien J. Mulciber
Szanowna Pani Mulciber,
Kwestie bezpieczeństwa pozostają dla mnie priorytetem. Widzę, że są bliskie również i Pani sercu, bo pomyślała Pani o wszystkim z wyprzedzeniem. Moja odmowa w takiej sytuacji nie wchodzi w grę.
Obawiam się, że entuzjasta sztuki ze mnie żaden, ale skoro nie jest to event towarzyskiej natury, oboje będziemy mogli skupić się w pełni na wykonywaniu obowiązków właściwych naszym profesjom. Przez wzgląd na ostatnie wydarzenia, mam nadzieję, że powaga aurorskiego munduru rzeczywiście wystarczy, aby zapewnić Pani spokojny wieczór.
Z uprzedzeniem zawiadomię o tym, o której godzinie stawię się w Pani rezydencji, jak tylko dotrze do mnie tygodniowy grafik dyżurów. Pojawię się stosownie wcześniej, do preferencji dostosuję się.
W środku koperty znajdowała się poza tym mała karteczka, wsunięta tam w ostatniej chwili.

Ministerstwo Magii
Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów, II piętro
Siedziba władz Wizengamotu
Sędzia Lorien J. Mulciber
Londyn, 25 IX 1972 r.
Szanowna Pani Mulciber,
Kwestie bezpieczeństwa pozostają dla mnie priorytetem. Widzę, że są bliskie również i Pani sercu, bo pomyślała Pani o wszystkim z wyprzedzeniem. Moja odmowa w takiej sytuacji nie wchodzi w grę.
Obawiam się, że entuzjasta sztuki ze mnie żaden, ale skoro nie jest to event towarzyskiej natury, oboje będziemy mogli skupić się w pełni na wykonywaniu obowiązków właściwych naszym profesjom. Przez wzgląd na ostatnie wydarzenia, mam nadzieję, że powaga aurorskiego munduru rzeczywiście wystarczy, aby zapewnić Pani spokojny wieczór.
Z uprzedzeniem zawiadomię o tym, o której godzinie stawię się w Pani rezydencji, jak tylko dotrze do mnie tygodniowy grafik dyżurów. Pojawię się stosownie wcześniej, do preferencji dostosuję się.
Łączę wyrazy szacunku,
Auror
Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów
Ministerstwo Magii, Londyn
Aaron A. Moody
Auror
Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów
Ministerstwo Magii, Londyn
W środku koperty znajdowała się poza tym mała karteczka, wsunięta tam w ostatniej chwili.

Dementor zalągł się w mojej szufladzie. Zasnął między szpargałami, i szkoda mi go wysyłać pocztą. Odniosę go potem.
– You're too difficult.
– The situation is difficult, not me.
– The situation is difficult, not me.