• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
#1,711
18.10.2025, 19:47  ✶  
Hej, mam pytanie o Spaloną Kartę Strach przed imieniem - dałam szukajkę i zwątpiłam.

W samej karcie jest tylko tyle, że muszę skorzystać z pomocy hipnotyzera - czy w takim razie może to być hipnotyzer pisany z Barda, czy konkretnie osoba z przewagą Hipnozy? Wydaje mi się, że ktoś dawał szukajkę na to samo i też szukał ewentualnego barda, ale już tego nie ma...
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,712
18.10.2025, 20:05  ✶  
@Jessie Kelly

Musisz poszukać postaci pierwszoplanowej z przewagą Hipnoza. Jeżeli komuś to się nie uda (np. każdy sensowny hipnotyzer odmówi), można się do mnie zgłosić po pomoc.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
#1,713
20.10.2025, 16:00  ✶  
Dzień dobry to ja, niszczyciel dobrej zabawy

Przychodzę z pewnym pytaniem odnośnie pracy w instytucji znanej jako Hogwart, a mianowicie - na ile taka praca na forum jest dostępna dla postaci pierwszoplanowej. Pamiętam, że mieliśmy kiedyś jednego nauczyciela, ale potem nikt nie porwał się na to stanowisko, więc sobie kminię czy dobrze zakładam, że ci nauczyciele mają jakieś dni wolne i mogą je wykorzystać do spędzenia czasu z daleka od rozwrzeszczanej dzieciarni? Czy skoro Bambus Dumbledore jest dyrektorem tejże placówki to można byłoby też brać z niego przykład i dla przykładu być jednocześnie zaangażowanym w edukację i działalność wywrotową zakonu feniksa?
Dama z gramofonem
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
#1,714
21.10.2025, 09:32  ✶  
Dzień dobry,
Podpatrzyłam u koleżanki Astorii, że ma w posiadaniu smoczognika. I tu pojawia się moje pytanie - bo byłam święcie przekonana, że to zwierzątka zarezerwowane tylko dla rodziny Rowle/posiadaczy ich przewagi - czy można takowego posiadać niezależnie lub kupić go fabularnie z przewagą bogacz? Ewentualnie - ile trzeba mieć kropek w WOP żeby nie skończył jak typowy chomik kupiony dziecku na święta i jednak trochę pożył?

Dziękuję, kłaniam się uniżenie.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,715
21.10.2025, 10:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2025, 10:45 przez Eutierria.)  
@Atreus Bulstrode

Nasza mechanika nie pozwala na swobodną teleportację z tej okolicy – więc nauczyciel musiałby udawać się regularnie do Hogsmeade, skąd będzie używał innej opcji transportu. Cały czas zostawiałby po sobie jakiś ślad. Przebywanie codziennie w Londynie w kontekście tego, że to szkoła z internatem i nauczyciele w niej mieszkali (i odpowiadali za bezpieczeństwo dzieciaków również np. w nocy, podczas meczów, wycieczek weekendowych…), byłoby nieklimatyczne. Jakieś dni wolne mogą istnieć, ale jak wykorzystać je z dnia na dzień, kiedy organizowane jest spotkanie Zakonu? Dlaczego nauczyciel miałby spędzać sabat w Londynie, a nie organizować coś dla dzieciaków w murach zamku? Postać jest więc do przyjęcia – rozegranie tylu rozgrywek żeby ją rozliczyć nie będzie problemem, ale to jednak forum Secrets of London, a nie Scotland i tworzenie postaci, która przez 3/4 roku mieszka tak daleko i ma tam codzienne obowiązki ciężko mi uznać za grywalną koncepcję. Zdecydowanie odradzam, szczególnie jako główną postać. Dumbledore nie bez powodu jest postacią niezależną.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,716
21.10.2025, 10:44  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2025, 10:45 przez Eutierria.)  
@Lorien Mulciber

To są zwierzątka rodziny Rowle i jeżeli chcesz je pozyskać, to możesz pozyskać je tylko i wyłącznie od nich. Wykorzystywanie ich do tworzenia sobie przewagi nad innymi nie jest możliwe (jakiś atak na kogoś, obrona, zwierzak pocztowy chroniący listy), bo tej przewagi nie posiadasz, więc jaszczurka mogłaby być tylko i wyłącznie jakimś elementem kosmetycznym, który potencjalnie spali ci dom i rodzinę. Koleżanka Astoria jest w procesie poprawiania karty.
nerd and proud
jednym okiem w przyszłość, drugim w zaświaty
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Asystent, "Prawa Czasu"
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
#1,717
22.10.2025, 18:50  ✶  
czy z zawadą wegetarianin mogę zjeść pająka (mały domowy typu sam przypełzł) czy to mięso?

źródło?
objawiono mi to we śnie
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,718
22.10.2025, 22:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2025, 22:46 przez Eutierria.)  
@Peregrinus Trelawney

Widząc to pytanie z tego konta musiałam wpierw otrzeć łzę...

Tak, pająki to mięso. Wykonałam też potężny research w google żeby zobaczyć jakie to doznania i prezentuję ci ten oto wyjątkowo nieapetyczny opis (osoby z arachnofobią i które koncept jedzenia pająka obrzydza niech nie klikają proszę).
adwokat diabła
They will eat from the ground
beneath my throne
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
publicyska, prawniczka
Szczupła kobieta w podeszłym wieku, która swój wysoki wzrost (177 cm) podkreśla chętnie obcasami, nie pozwalając byle komu patrzeć na siebie z góry. Całą swoją prezencją zwraca uwagę: upinaną w wymyślne kształty fryzurą z siwych włosów, eleganckim i drogim strojem, ciężką biżuterią.

Philomena Mulciber
#1,719
22.10.2025, 22:49  ✶  
dziękuję że szukałaś dla mnie doznań tylko po to żeby mi powiedzieć że nie mogę ich doświadczyć
to wiele dla mnie znaczy
wiem co tracę i jak obrzydliwa nigdy nie będzie leśna wiedźma
miłego wieczoru

głosujcie na mnie, bo nie macie innego wyjścia
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,720
22.10.2025, 22:52  ✶  
@Philomena Mulciber

Uprzejmie oznajmiam, że jeżeli zrobisz to Peregrinusem to obawiam się rozwodu /j. Nie ma za co i również życzę miłego wieczorku.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 170 171 172 173 174 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa