• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Victorii Lestrange

Sowa Victorii Lestrange
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
krew
genetyka
zawód
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
01.09.2024, 20:04  ✶  
Sowa nie przyniosła listu, a jedno zdjęcie, prosto do biura pani Lestrange.

[Obrazek: klt4M5W.gif]
Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
- Spierdalaj. - odparł beznamiętnie Kocur i oddalił się z godnością.
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
krew
genetyka
zawód
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
11.09.2024, 14:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.09.2024, 14:11 przez Sauriel Rookwood.)  
list z nocy 6/7.08.1972
trzeba skasować twojego sąsiada? to tylko sąsiad to drogo sobie nie policze, mów który dom

może być, nie lubię imprez i tłumów, ale się dobrze bawiłem, mieli smaczne truskawki

o tak kurwa, jestem w końcu jebanym mistrzem kontroli
żarty żartami, wiem o co ci chodzi. a płaci za lekcje jak ten twój stary szczeniak za gitarę? spacyfikowany na pewno zostanie, jak się nie ogarnie

pomogę twojemu koleżce

Czarny Kot

Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
My pleasure is their pain
krew
genetyka
zawód
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.

Astaroth Yaxley
11.09.2024, 19:44  ✶  
07.08.1972, Londyn

Victorio,
Dziękuję Ci za pamięć i nieocenione wsparcie. Na pewno skontaktuję się z Saurielem Rookwoodem – jestem ciekaw, co będzie miał do powiedzenia. To spotkanie może być dla mnie przełomowe. Myślę, że otworzy mi oczy na wiele kwestii, których do tej pory nie byłem w stanie pojąć.

Co się tyczy mojego brata – cóż, nigdy nie przestaje mnie zaskakiwać swoją pomysłowością, zwłaszcza jeśli chodzi o utrudnianie życia innym. Przepraszam za jego zachowanie. Sądziłem, że jego problemy ograniczają się głównie do relacji między braćmi. Jak widać, potrafi być uciążliwy na szerszą skalę. Mam nadzieję, że uda Ci się pozbyć skutków jego działań, ale jeśli go kiedyś dopadniesz, nie zamierzam Cię powstrzymywać.

Raz jeszcze dziękuję za wszystko. Pozostańmy w kontakcie.

Astaroth
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
krew
genetyka
zawód

Sauriel Rookwood
11.09.2024, 23:56  ✶  
Notatka zostawiona w domu Victorii na biurku z 14.08.1972
ja pierdole z tym ty sie zadajesz wszyscy mają kije w dupie

typ do mnie PAN pisze
kurwa PAN

uśmiałem sie po pachy

corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
02.10.2024, 10:43  ✶  
Czerwiec 1972

Victorio,

Pomocy!!!! Przy teleportacji zdarzył mi się mały wypadek i straciłem brwi. Czy istnieje jakiś eliksir na ich porost? To pilne, nie chcę wystraszyć moich pacjentów....

Dołączam zdjęcie tej małej katastrofy, proszę nie pokazuj nikomu.

Twój spanikowany,
Perseus

[Obrazek: b5db805b0849d659fdc785996757b4f8.jpg]

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Widmo
Lost in the serenity
Found by the water
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Mirabella była czarownicą nieznanego statusu krwi, która zakochała się w trytonie i zamierzała wziąć z nim ślub, czemu głośno zaprotestowała cała jej rodzina. Rozczarowana tym kobieta zamieniła się w rybę (plamiaka).

Mirabella Plunkett
02.10.2024, 19:52  ✶  
4.08.1972

Lestrange,

Miej oczy dookoła głowy. To, że sprawa przycichła nie oznacza, że wygraliśmy tę bitwę. Atak może się powtórzyć, gdy nie będziemy się tego spodziewać.

Informacje, które nam przekazałaś, są niezwykle cenne. Przyjrzymy się tej sprawie i sprawdzimy co wspólnego z tą sprawą ma Leviathan Rowle. Powiedz mi jednak: czy Laurent mówił może, czego dotyczyło to spotkanie? Musimy dowiedzieć się jak najwięcej, zanim podejmiemy kolejne kroki. Niepokoi mnie, że oba listy dotyczą tego samego wywiadu.

Co do Borgina: nie trzeba go znać, by czuć jad wylewający się z tej kartki papieru. Przekaż Prewettowi, żeby się nie wychylał w razie możliwości. I niech wzmocni ochronę New Forest.

H. Moody
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
05.10.2024, 16:48  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.10.2024, 16:48 przez Geraldine Greengrass-Yaxley.)  
Londyn 15.08.72

Victoria,
Czy byłabyś mi w stanie uwarzyć może trochę eliksiru na spanie? Zapłacę przysługą albo złotem.

G.A.Y.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
11.10.2024, 22:21  ✶  
Londyn 19.08.72

Victoria,
dziękuję serdecznie za eliksiry, działają wyśmienicie!
Tak, u mnie w porządku, trochę byłam skołowana, ale chyba wszystko wróciło już do normy, a jak u Ciebie? W Windermere było dziwnie.
PS. Miło mi, że doceniasz podpis

G.A.Y.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
14.10.2024, 13:02  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2024, 13:12 przez Brenna Longbottom.)  
29.08.72

Tori,
Docierają do mnie wieści, że niektórzy jasnowidze mają wizje na temat ognia i ciemności. Coś podobnego wydarzyło się przed Beltane. Nie mam niczego konkretnego (chociaż jeśli faktycznie istnieje analogia z tamtą sytuacją, to nasuwają się Mabon i Samhain, ale równie dobrze może to być... na przykład 13 października, słynny piątek trzynastego...), to mogą być jakieś koszmary albo wizjae przypadkowego, większego pożaru, a Tobie akurat ogień nie jest straszny... ale jeśli możecie jakoś zabezpieczyć dom i Twoją kamienicę przed jesienią, to pewnie warto to zrobić.

Bren

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
20.10.2024, 12:23  ✶  
Lipiec 1972

Victorio,

Jestem Ci wdzięczny za Twoją troskę. Nie musisz się obawiać, zazwyczaj korzystam ze świstoklików lub sieci Fiuu.

Dziękuję za eliksir na porost włosów. Brwi odrosły niemalże natychmiast, choć przy dawkowaniu chyba omsknęła mi się ręka, bo przez następne dwa dni walczyłem z gęstą brodą, a Vespera musiała zapobiegawczo potraktować moje włosy nożyczkami... Niemniej jednak, było bardzo interesujące doświadczenie i bawiliśmy się świetnie.

Zwracam się do Ciebie z jeszcze jedną prośbą - w połowie sierpnia wyjeżdżamy do Brazylii. Jak wiesz, cierpię na poważną bezsenność i potrzebuję zapasu eliksirów nasennych. Czy byłabyś w stanie przyrządzić miesięczny zapas? Dołączam zapłatę!

Perseus

W kopercie znajdowała się zapłata za eliksir na porost włosów i eliksiry nasenne, a także pudełko czekoladek.

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (25): « Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 … 25 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa