• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Florence

Sowa Florence
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
15.09.2023, 09:31  ✶  
List został doręczony właściwie z rana bezpośrednio do szpitala Munga przez samego Laurenta z prośbą, by przekazać go Florence.

05.07.1972, New Forest

Droga Florence,

miałem okazję natknąć się wczorajszego wieczoru na bardzo nietypowe zjawisko. Od razu Cię uspokoję - nic mi się nie stało.

Spotkałem kobietę zaklętą w kamień. Wygląda jak rzeźba, wydaje się nią pozornie być. Kiedy próbowałem ją odczarować przemieniła się w żywą niewiastę uciekającą przed czymś z panicznym lękiem. I zaraz znów wróciła do formy kamienia. Nie jestem pewien, czy jestem pierwszą osobą, która się z tą "rzeźbą" spotkała. Wiesz coś na ten temat? Jeśli nie to moje pytanie brzmi, czy powinienem złożyć zawiadomienie o tym w Mungu, albo może sama chciałabyś zerknąć na ten fenomen?

Zawsze Twój,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Pan i Władca Prewettolandu
los chce ze mną grać w pokera
Elegancki, dumny, nienaganny. Wysoki (ok. 184 cm wzrostu), warzący ok. 85 kg. Dobrze zbudowany, co z reguły ukrywa pod markowymi ubraniami. Nie nosi niczego, co nie pochodziłoby od projektanta. Twarz ma zwykle bez wyrazu, chyba że w jego otoczeniu jest bliska rodzina - wtedy pogodny, dowcipny. Z resztą wedle uznania. Ocieka charyzmą na poziomie półboga. Pies na baby. I nie tylko. Włosy siwe, długie, w artystycznym nieładzie. Broda pedantycznie przycięta.

Edward Prewett
17.09.2023, 17:45  ✶  
12 czerwca 1972 roku, Keswick

Florence,

Zapewne o wszystkim wiesz, a ja zapewne dowiaduję się niegodnie jako ostatni. Pomińmy to. Wszystkie dłonie i umysły nam są potrzebne w obliczu niebezpieczeństwa, jakie zagraża Laurentowi. Przerwij to, co tam w tej chwili robisz. Potrzebuję wszelkich informacji, które pozwolą mi rozwiązać tę absurdalną sytuację. Nikt nie będzie podnosił ręki na mojego syna.

Oczywiście, czekam na szczegółowe listowne sprawozdanie bądź niezwłoczną wizytę domową. Wedle uznania.

Edward Prewett
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
20.09.2023, 18:29  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2023, 18:29 przez Atreus Bulstrode.)  
lipiec 1972

Flo,
Jeśli chcesz popatrzeć, jaki ze mnie świetny sekundant, to przesyłam zaproszenie z osobą towarzyszącą.

A.
Lukrecja
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
23.09.2023, 19:35  ✶  
03.06.1972, New Forest

Droga Florence,

dziękuję za odwiedziny i przepraszam, że zaniepokoję Cię listem, ale dopiero teraz otworzyłem korespondencję. Bardzo martwię się o Atreusa. Nie chodzi o jego stan fizyczny, raczej o psychiczny. Coś w nim pęka. Boję się tego. Wiem, że zawsze chce robić wszystko sam i że naciskanie na niego to nie jest dobra metoda, że do pewnych rzeczy i myśli trzeba dojrzeć. Tylko że zostawienie go samego mam wrażenie, że wcale nie pomaga. Na pewno też nie pomoże, kiedy wszyscy będę mu hałasowali koło ucha. Pewnie widzisz to lepiej ode mnie.

Atreus chciał latać, a kiedy na niego spoglądałem to miałem wrażenie, że już nawet nie próbuje poruszać skrzydłami.

Zawsze Twój,
Laurent Prewett

○ • ○
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
05.10.2023, 11:20  ✶  
28.06.1972

Szanowna pani Bulstrode,

minęły dwa tygodnie od czasu, kiedy złamała Pani skutek dopełnienia rytuału na sabacie. Chciałam poinformować Panią, że okazało się to skuteczne – przez ten czas nie zaobserwowałam żadnych nawrotów, mój towarzysz również nie.

Jeśli chodzi o skutki uboczne, w moim przypadku wystąpiło uczucie pustki, jakby coś mi zabrano. Sauriel podobnych objawów u siebie nie widział.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
Victoria Lestrange
Czarodziej
“People will forget what you said and what you did, but people will never forget how you made them feel.”
Wiecznie uśmiechnięta dziewczyna o dużych, czekoladowych oczach i dołeczkach w polikach. Ma niecały metr siedemdziesiąt wzrostu oraz szczupłą, względnie wysportowaną sylwetkę. Wyróżnia się charakterystyczną dla Turcji urodą na Londyńskich ulicach — ciemniejszą karnacją, długimi i gęstymi włosami, ciemnymi rzęsami. Zwykle odstaje ubiorem i zachowaniem od typowo angielskich dziewcząt. Mówi dużo i wyraźnie, ale gdy wpada w słowotoki, czasem przebija się odrobina akcentu. Jest bardzo bezpośrednia, uwielbia się śmiać.

Pandora Prewett
12.10.2023, 23:19  ✶  
Walia, 11 Czerwca 1972

Kochana Florence,

wybacz, że ostatnio nie miałam czasu, żeby Cię odwiedzić! Pewnie słyszałaś, ale zaczęłam nową pracę na Wykopaliskach. Codziennie uczę się czegoś nowego, ludzie są wspaniali - wydaje mi się, że ojciec nie byłby zachwycony, więc nie wdawałam się w szczegóły dotyczące tej pracy.
Czy u Oriona i Atreusa wszystko w porządku? Obiło mi się o uszy, jak burzliwy był maj. Przerażające, co się teraz dzieje na świecie, prawda?
Stęskniłam się, jak się spotkamy, przyniosę placek z wiśniami, bo nauczyłam się go piec. Staram się nauczyć przepisów mugolskich, bo te magiczne są zbyt skomplikowane i czasochłonne, a poza tym, te niemagiczne jakoś lepiej smakują.
A może wolałabyś placek z rabarbarem?

Jak zawsze dziękuje Ci, że dbasz i zerkasz na Laurenta, gdy ja nie mogę. Jesteś niezastąpiona.

Buziaki,

Pandora
Lukrecja

Laurent Prewett
12.10.2023, 23:24  ✶  
List dotarł 20.07.1972
Niczego takiego nie powiedziałem, nigdy bym tak nie powiedział.
Będę. Przeniosę się.

○ • ○
Czarodziej
“People will forget what you said and what you did, but people will never forget how you made them feel.”
Wiecznie uśmiechnięta dziewczyna o dużych, czekoladowych oczach i dołeczkach w polikach. Ma niecały metr siedemdziesiąt wzrostu oraz szczupłą, względnie wysportowaną sylwetkę. Wyróżnia się charakterystyczną dla Turcji urodą na Londyńskich ulicach — ciemniejszą karnacją, długimi i gęstymi włosami, ciemnymi rzęsami. Zwykle odstaje ubiorem i zachowaniem od typowo angielskich dziewcząt. Mówi dużo i wyraźnie, ale gdy wpada w słowotoki, czasem przebija się odrobina akcentu. Jest bardzo bezpośrednia, uwielbia się śmiać.

Pandora Prewett
12.10.2023, 23:28  ✶  
20 Lipca 1972

Florence,

obawiam się, że Laurent upadł na głowę, zwariował i jest niepoczytalny.
Wracam do Londynu.

Buziaki,

Pandora
Lukrecja

Laurent Prewett
13.10.2023, 14:04  ✶  
Wiadomość czekała na Florence na jej biurku 21.07.1972
Wracam do New Forest upewnić się, że wszystko jest dobrze, potem wybiorę się do Snowdoni, do rezerwatu smoków. Nie martwcie się z Atreusem i Orionem, nikt mnie nie porwał. Będę na kolację.

Całuję,
Laurent

○ • ○
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
29.10.2023, 23:49  ✶  
Londyn, 27 czerwca 1972

Szanowna Pani Bulstrode,
Doszły mnie słuchy od Pani szanownego brata Atreusa, że jest Pani w stanie złamać rytuał z Beltane.
Czy posiada może Pani wolne terminy?
Posiadam odpowiednie świecie do całej "operacji".

Z wyrazami szacunku,
Stanley Andrew Borgin

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (8): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki