• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Poczta Helloise

Poczta Helloise
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
sława
IV
krew
czysta
genetyka
wila
zawód
Właścicielka zakładu pogrzebowego
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających niemal do ziemi srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. Coś w pełnych gracji ruchach, w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie, co powiedzieć, i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzeże ślady poprawek krawieckich. W naturze półwili leży przyciągać cudze spojrzenia, może dlatego Lorraine nosi się bardzo konserwatywnie, nigdy niemal nie odsłaniając ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, choć chętnie stroi się również w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których nieznośnie wręcz słodki zapach służy tuszowaniu klejącej się do Lorraine mdłej woni śmierci.

Lorraine Malfoy
29.03.2026, 23:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.03.2026, 23:38 przez Lorraine Malfoy.)  

—27/09/1972—

W związku z tym oto ogłoszeniem, dołączonym zresztą do listu.

Helloise, moja najdroższa, czy masz może wolne w kilka następnych czwartków o dziesiątej wieczorem? Proszę, Hellusiu, bardzo chciałabym wybrać się, posłuchać, co też mają tam do powiedzenia. Może jest to rzeczywiście rzecz zbożna, i pochwały godna. Poprosiłam już o kontakt w tej sprawie, oczekuję odpowiedzi.

Lorraine

Yes, I am a master
Little love caster
hiraeth
You think I’ll be the dark sky so you can be the star?
I’ll swallow you whole.
sława
V
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
rzemieślnik
182cm, oczy wpadają w błękit lub w zieleń w zależności od światła, wąskie źrenice, splamienie gadzią chorobą, dobrze zbudowany jak na kalekę, nosi widoczną biżuterię, w tym kolczyki w obu uszach

Seisyll Rowle
13.04.2026, 10:42  ✶  
Odpowiedź (nadeszła szybko).

Zapytam, albo przetopię Ci sam. Przyjadę niedługo.

S.

walijski #5e7f63
Salazar #7f4242
hiraeth
I’ll swallow you whole.
sława
V
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
rzemieślnik
182cm, oczy wpadają w błękit lub w zieleń w zależności od światła, wąskie źrenice, splamienie gadzią chorobą, dobrze zbudowany jak na kalekę, nosi widoczną biżuterię, w tym kolczyki w obu uszach

Seisyll Rowle
13.04.2026, 10:44  ✶  
Odpowiedź (nadeszła szybko).

Dziękuję, moja miłości.
Llanberis wygląda coraz piękniej. Natura zaczyna już swoją drzemkę. Powinnaś to zobaczyć.

S.

walijski #5e7f63
Salazar #7f4242
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
27.05.2026, 22:40  ✶  
Podczas jednego ze spotkań w kowenie Whitecroft, pomiędzy 23 i 30 października, postaci niepostrzeżenie wsunięto do kieszeni karteczkę z następującym napisem:

W Samhain w Dolinie Godryka odzyskajmy co nasze. Przekażcie innym zaufanym. Nie odbiorą nam Polany Ognisk. Czekaliśmy już za długo.

Ktokolwiek przekaże te informacje Ministerstwu, zostanie potraktowany tak, jak traktuje się zdrajców.

@Helloise Rowle
oceanic feeling
I have always loved foolishly --
like oceans love the moon:
with a pull too strong to soothe,
with tides that bruise.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum – czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
30.05.2026, 09:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.05.2026, 09:22 przez Eutierria.)  
23 października

Moja miłości,
pomyśl o mnie, kiedy będziesz robiła świece na Samhain.
Ostatni egzorcyzm wykonywałem niesławną świeczką z Lammas,
więc tym razem wyprzedzam termin.

Dægberht

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
30.05.2026, 09:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.05.2026, 09:22 przez Eutierria.)  
Panno Helloise,

proszę pannę uprzejmie o rozważenie przyjęcia zlecenia na kilka lampionów, które mogłabym ustawić pod posiadłością rodzinną w Dolinie. Przyjadę po nie, żeby je tam ustawić, nie mam niestety jak przetransportować ich ze stolicy, gdzie przez wzgląd na pożar jestem zmuszona aktualnie mieszkać. Zdaję sobie sprawę, że ustawianie lampionów pod ruiną może wydać się nieco dziwne, ale jestem bardzo związana z tym miejscem i będę nadal, nawet jeśli nie odzyska dawnej świetności.

Spokojnych przygotowań do Samhain,
Primrose Lestrange

List pozostawiony 23 października pod chatką, ponieważ panie się minęły.
Wraz ze skromnym zadatkiem.

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uzdrowicielka w grupie archeologicznej, wróżbitka
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, skórę koloru kawy z mlekiem i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie pochodzi z Anglii. Otacza ją mgiełka orientalnych perfum - klasycznej egipskiej mieszanki cytrusów, jaśminu i słodkiego ananasa.

Guinevere McGonagall
30.05.2026, 16:06  ✶  
Wiadomość przyniosła nieduża sówka, należąca do Guinevere, o imieniu Kleopatra

23.10.1972

Helunia,

może to głupio zabrzmi, ale mam takie p r z e c z u c i e, że będę potrzebowała gwoździ. Na Samhain. Żeby je wbić w drzwi Ostoi… Znasz może kogoś, kto mógłby mi kilka zrobić? Wolę kogoś, wiesz, z polecenia, a Ty mi wyglądasz na dziewczynę, która ma sporo różnych kontaktów.

Babcia kazała cię pozdrowić. Mówiła, że te ostatnie eliksiry, które przyniosłaś, bardzo pomogły zwierzakom.

Buziaki,
Ginny
hiraeth
I’ll swallow you whole.
sława
V
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
rzemieślnik

Seisyll Rowle
30.05.2026, 17:26  ✶  
Helloise,

udało mi się zniszczyć żelazne gwoździe na tydzień przed sabatem. Takie stworzone z personalną intencją, dla siebie. To musi być jakiś zły omen.

Seisyll

walijski #5e7f63
Salazar #7f4242
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
31.05.2026, 00:17  ✶  
23.10.1972

Szanowna Pani Helloise,
Mam nadzieję, że dobrze się pani wiedzie i przygotowania do nadchodzącego sabatu idą pełną parą. W związku z nimi chciałbym też zapytać, czy miałaby pani odrobinę czasu by przyjąć ode mnie zamówienie; chciałbym poprosić o wykonanie lampionu, a także przygotowanie dla mnie świeczek lub kadzideł niezbędnych do wykonywania seansów. To czas duchów, więc chciałbym być jak najlepiej do tego momentu przygotowany. Oczywiście też, proszę wyznaczyć za zamówienie odpowiednią kwotę i z radością prześlę zapłatę w kolejnym liście.

Z wyrazami szacunku,
Atreus Bulstrode
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
31.05.2026, 03:08  ✶  
23.10.1972

Helloise,
Zbliża się Samhain, święto duchów i jestem przekonany że z tego powodu i tak masz pełno przygotowań na głowie, ale czy mogłabyś zrobić dla mnie świecie i kadzidła, wspomagające seanse spirytystyczne?

Levi

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa