• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
24.04.2023, 22:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.04.2023, 22:52 przez Heather Wood.)  
Hej.
W sumie zastanawiam się trochę nad tym, czy klątwa żywiołów nie ma zbyt wysokiej ceny. Kosztuje ona III, jest na równi z innymi genetykami, a tak naprawdę osoba, która ją posiada nie ma wpływu na to, kiedy i jak zostanie wykorzystana, dodatkowo sukces - to jej opanowanie, a porażka - oznacza poranienie siebie i przeciwników, więc nie ma możliwości uzyskania pozytywnego wyniku. Wydaje mi się, że jest to trochę zbyt duża cena przy reszcie genetyk i nie niesie ze sobą żadnych pozytywów.
Zastanawiam się, czy nie byłoby bardziej sprawiedliwe przy sukcesie 90+ chociaż mieć wpływ na to, w jaki sposób zostanie użyty żywioł.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
24.04.2023, 23:04  ✶  
> Czy runy wykorzystywane w pieczętowaniu są tymi samymi, które zostały opisane w przewadze starożytnych run?
Tak. Potem będzie można jeszcze robić z nich różne fajne kombinacje zamykające je w kole.

> W cechach lokacji jest ta, opisana tylko pod Carkitt Market, jednak ona pasuje pod znacznie więcej lokali. Przykładowo: chcę zakupić lokację pod kuźnię Nordgersimów, która również będzie mieć określone godziny funkcjonowania. Może warto rozszerzyć opis tej cechy o inne lokale?
Taką kuźnię możesz potencjalnie otworzyć w inne godziny. To, że jest zamknięta w nocy, narzucasz sam sobie. W przypadku Carkitt Market zamykają to jak galerię handlową i nie wejdziesz, nie wyjdziesz, nie masz na to żadnego wpływu.

> W tym poście pod KP Chestera mam źle zalinkowane zakupy początkowe.
Zgłoszę to modom, bo widzę, że jeszcze nikt ci nie odpowiedział, a ja ci tego teraz nie wyklikam.

> Przychodzę z taktycznym pytaniem dotyczącym czaru na zasadzie 'Expulso'. Czy jakbym chciał z niego skorzystać to w takim wypadku podchodzi to pod kategorię kształtowania?
Czy chcesz wyczarować ciśnienie z niczego (te spelle mają różne opisy w różnch miejscach, dlatego zawsze o to dopytuję)? Tak, jest to kształtowanie.

> Petrificus Totalus - pod jaką kategorię zaliczymy to zaklęcie?
To zaklęcie nie ma bezpośredniego przełożenia na naszą mechanikę. Możesz wymyślić coś o przybliżonym efekcie.

> Ja z drobnym pytanie odnośnie lokacji, jeśli mam postać w rodzie Chang, to oni mają posiadłość rodową – palarnia opium – jednocześnie wszystkie Changi mieszkają wstępnie razem i jeśli bym chciała kupić mojej postaci lokację, w której będzie mogła hodować roślinki to mogę to podczepić jako pomieszczenie do tej posiadłości rodowej, czy musiałabym to ogarnąć jako mieszkanie/ osobne pomieszczenie, odrębne od tej posiadłości?
Możesz fabularnie uznać swoją prywatną, rozwijaną mechanicznie lokację za jakąś część lokali, jakie posiadają Changowie. To nie może być pokój w posiadłości rodowej, ale lokal drzwi w drzwi, z jakimś tajnym przejściem do posiadłości Changów - tak.

> W sumie zastanawiam się trochę nad tym, czy klątwa żywiołów (...)
Sensem klątwy żywiołów od początku były ataki nieprzewidziane, więc koncepcyjnie tworząc postać, która ma zadawać w ten sposób obrażenia i się bronić, najlepiej jest mieć w kształtowaniu jak najniższą ocenę. W przebudowie mechanicznej forum uwzględniłam już siłę rażenia przy konkretnych rzutach i kilka dodatkowych opcji, ale kontrola żywiołów potencjalnie nie pojawi się nigdy. Rozważam obniżenie kosztu do wagi II, podobnie jak z Dziedzictwem, ale musicie dać mi jeszcze trochę czasu, wybaczcie.
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
25.04.2023, 02:40  ✶  
Cytat:Teleportacja (II) ○○○○○
Teleportacji czarodzieje uczą się już w szkole. Polega ona na szybkim przeniesieniu się z miejsca na miejsce. Teleportacji towarzyszy charakterystyczny świst. Nieudanej teleportacji może towarzyszyć zjawisko rozszczepienia, czyli czyli utrata elementów ubioru lub ciała.
Skoro teleportacji czarodzieje uczą się już w szkole i jej praktykowanie jest już możliwe od ○○○○○ w translokacji to czy nie byłoby lepiej gdyby podstawowa umiejętność dla wszystkich dorosłych czarodziejów miała niższą wagę albo nawet zerową? Teleportację łączną rozumiem, bo to wyższa szkoła jazdy.
Lekarz śmieciojadów
krew
genetyka
zawód
Patrzysz na mnie? Na pewno? Nie wyróżniam się z tłumu, taki o czarodziej o wiecznie zgubionym i strachliwym spojrzeniu.

Ezechiel von Jundegingen
25.04.2023, 11:45  ✶  
Mogę prosić o dostęp do działu dla Naśladowców? Dziękuję Serduszko
Widmo
All that we see or seem is but a dream within a dream.
krew
genetyka
zawód
Czarownica urodziła się w 1903 roku. W 1932 roku Tilly wraz z rodziną spędziła wakacje w Ilfracombe w hrabstwie Devon, gdzie miał miejsce znany później incydent. Na plażę pewnego dnia wtargnął smok walijski zielony. Tilly z rodziną zatrzymała bestię, unikając ofiar śmiertelnych wśród ludności niemagicznej. Następnie zmodyfikowali pamięć mugolom za pomocą potężnego zaklęcia zapomnienia, oszczędzając żmudnej pracy amnezjatorom. Za ten czyn została jako nieliczna nagrodzona Orderem Merlina.

Tilly Toke
25.04.2023, 12:22  ✶  
(25.04.2023, 11:45 )Ezechiel von Jundegingen napisał(a): Mogę prosić o dostęp do działu dla Naśladowców? Dziękuję Serduszko

Już powinno działać! Serduszko
Widmo
krew
genetyka
zawód

Wilhelm Avery
27.04.2023, 05:57  ✶  
Kiedy grupa IV może spodziewać się odpisu? Ostatni wpis MG mieliśmy 13 kwietnia, wszyscy wyrobili się z odpisami do 17 kwietnia. Na ten moment jesteśmy dwa odpisy MG do tyłu, względem reszty. Przy założeniu, że wszystkie sesje są ze sobą powiązane stawia nas w mniej komfortowej sytuacji. Zbliża się majówka, więc istnieje ryzyko, że sytuacja jeszcze bardziej się pogorszy, względem reszty grup.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
27.04.2023, 08:15  ✶  
Philipie, zanotowałam to, przemyślę jeszcze jak to ułożyć względem osób z inną edukacją lub jej brakiem.

Wilhelmie, tak jak pisałam na discordzie, posty we wszystkich grupach pojawią się dzisiaj po moich zajęciach. W waszej też.
Herald of Darkness
It seems that all that was good has died
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
29.04.2023, 04:11  ✶  
Cytat:Stróż prawa (I) Widząc przestępstwo od razu reagujesz. Nie ukrywasz przyjaciół.
Czy tę zawadę można zapatrywać w kategoriach "złego gliniarza"?
Widmo
All that we see or seem is but a dream within a dream.
krew
genetyka
zawód
Czarownica urodziła się w 1903 roku. W 1932 roku Tilly wraz z rodziną spędziła wakacje w Ilfracombe w hrabstwie Devon, gdzie miał miejsce znany później incydent. Na plażę pewnego dnia wtargnął smok walijski zielony. Tilly z rodziną zatrzymała bestię, unikając ofiar śmiertelnych wśród ludności niemagicznej. Następnie zmodyfikowali pamięć mugolom za pomocą potężnego zaklęcia zapomnienia, oszczędzając żmudnej pracy amnezjatorom. Za ten czyn została jako nieliczna nagrodzona Orderem Merlina.

Tilly Toke
29.04.2023, 12:13  ✶  
(29.04.2023, 04:11 )Chester Rookwood napisał(a):
Cytat:Stróż prawa (I) Widząc przestępstwo od razu reagujesz. Nie ukrywasz przyjaciół.
Czy tę zawadę można zapatrywać w kategoriach "złego gliniarza"?

W kryminałach zwykle wygląda to tak: w pokoju przesłuchań na niewygodnym stołku siedzi czekający na przesłuchanie podejrzany. Wchodzi policjant. Jest arogancki i agresywny. Napastliwie zadaje pytania, obraża, poniża i krzyczy.

W tej cesze, którą cytujesz, chodzi o to, że nie jestes w stanie zrobić nic, co jest przeciwko prawu, nawet jeżeli miałoby to pomóc twoim bliskim. Jak widzisz, że ktoś popełnia przestępstwo, nawet, aby ratować życie to i tak uważasz, że powinien zostać ukarany.
Charakter twojej postaci i dokładne podejście nie ma tu znaczenia, po prostu w sytuacji kiedy ktoś łamie prawo, twoja postać nie będzie miała żadnych oporów aby myśleć o tym zachowaniu źle, przeciwdziałać mu i wydać tego kogoś Ministerstwu.
Widmo
krew
genetyka
zawód

Wilhelm Avery
29.04.2023, 13:11  ✶  
W sprawie IV grupy na Beltane. Mamy dwie bestie unieruchomione łańcuchami. Oznacza to, że mamy chwile czasu, by rzucić zaklęcie bez potrzeby śpieszenia się i walki o życie. Nie są w stanie na ten moment po prostu nas zaatakować, i nawet zrobić uniku. Czy z tego powodu nadal jest wymagany rzut na nie, skoro mamy czas się przygotować do czarowania?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (183): « Wstecz 1 … 35 36 37 38 39 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa