• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
cytrynowy drops
strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą
Fantastyczny czarodziej o wielkiej mocy, obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych person w Londynie. Wysoki, o silnym usposobieniu, promieniujący siłą, której nie powstydziliby się najznamienitsi czarodzieje w historii. Odziany w garnitury i magiczne szaty. Od dłuższego czasu zapuszcza powoli siwiejącą brodę.

Albus Dumbledore
20.08.2025, 12:41  ✶  
13.09.1972

B.,

dziękuję za informacje. Porozmawiamy o wszystkim na spotkaniu, dostaniecie informację o dacie i miejscu. Czas działać.

A.S. będzie cennym nabytkiem, śledzę jego poczynania od dłuższego czasu, wydaje się tez być blisko związany z M.. Co do panny L.... W obliczu tego, co się wydarzyło w nocy 8 września, proszę byś miała ją na oku. Moja droga, nie skreślaj nigdy nikogo ze względu na jego pochodzenie. Być może Twoja nieufność nie jest bezpodstawna, ale potrzebujemy więcej informacji i dowodu lojalności.

A.

Do liściku dołączone było pudełko z czekoladową żabą. Żaba jednak była roztopiona, a pudełko nadpalone - podobnie jak pióra niewielkiej sówki, która trącała cię dzióbkiem i prosiła o wodę.

to the well-organised mind
death is just the next adventure
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Yaxley
28.08.2025, 15:51  ✶  
[Obrazek: EFn9XY5.png]
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
28.08.2025, 21:08  ✶  
NAPISAŁAŚ TO TAK JAKBY TO BYŁ MÓJ WYBÓR I POMYSŁ.

Jasne, że chcę.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
22.09.2025, 20:38  ✶  
Pączek przyniósł ze sobą karton pączków oraz ciasto dyniowe
22.09.1972

Spokojnego Mabon!

Buziaki,
Norka
ten lepszy Robert
cały mój kraj potrzebuje psychologa
Brunet o wzroście 180 cm. Ma błękitne oczy i zawadiacki uśmiech, który często nosi niczym maskę. Włosy często ma napomadowane, a pod szatami czarodzieja nosi eleganckie garnitury, albo od Rosierów, albo mugolskich projektantów, takich jak Westwood lub Dior, nie obnosząc się z tymi markami, lecz traktując to jako ukryty polityczny manifest.

Robert Albert Crouch
25.09.2025, 16:28  ✶  
data

Droga Brenno,

jesteśmy cali. Enid na szczęście była całkowicie bezpieczna w murach Hogwartu. Dziękuję, że piszesz i cieszę się, że jesteś cała.

Pozdrawiam
Robert
ten lepszy Robert
cały mój kraj potrzebuje psychologa
Brunet o wzroście 180 cm. Ma błękitne oczy i zawadiacki uśmiech, który często nosi niczym maskę. Włosy często ma napomadowane, a pod szatami czarodzieja nosi eleganckie garnitury, albo od Rosierów, albo mugolskich projektantów, takich jak Westwood lub Dior, nie obnosząc się z tymi markami, lecz traktując to jako ukryty polityczny manifest.

Robert Albert Crouch
25.09.2025, 16:32  ✶  
22.09.72

Droga Brenno,

Enid jest zachwycona książką i tym, że napisałaś, a prospektem wspólnej wycieczki jeszcze bardziej. Usłyszałem nawet, że ciocia Brenna "nie jest nudziarą w przeciwieństwie do niektórych". Zupełnie nie wiem, kim mieliby być ci cali "niektórzy".

Szczęśliwego Mabon i dużo zdrowia dla Ciebie i reszty Longbottomów!

Pozdrawiam ciepło
Robert
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
30.09.2025, 18:54  ✶  
[Obrazek: zw4UiOe.png]
List dotarł do "detetkyw Brenna Longbottom" w okolicach połowy września - tak jak wskazywał podpis na kopercie.
[+]Spoiler
[Obrazek: ViCJCav.png]
W pełni anonimowy autor postawił na zagadkę, którą należało najpierw rozwiązać aby poznać zaszyfrowaną wiadomość. Bezpieczeństwo w przesyłaniu informacji to była w końcu podstawa!

[+]Spoiler
[Obrazek: JUYefUt.png]
Zważając jednak na ewentualne trudności z deszyfracją, na odwrocie listu została wyklejona wiadomość.
[+]gdyby nie dało się odczytać
na górze róże,
na dole dżem z truskawki,
Londyn płonął w najlepsze,
a Brenna wystawiała mandatki
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
03.10.2025, 08:24  ✶  
Londyn 19.09.1972

Brenn,

to o czym mówisz, jest straszne. Mówisz, że to klątwa? Może Thomas mógłby ją złamać? Dlaczego tylko podczas sabatu? Nie da się spróbować wcześniej? Rodzice będą mieszkać gdzie indziej, ale jest ciężko, o mnie się nie martw. Tylko średnio mamy pieniądze na tułanie się po Londynie. Coś wymyślimy. Na razie nie mamy gdzie spać, nie wspomnę o tworzeniu eliksirów, bo to zeszło na dalszy plan.

Znasz jakiegoś uzdrowiciela, który mógłby poradzić sobie z traumą? Po 8 września mam pewien problem, ale chyba raczej natury tego, który siedzi w głowie, niż fizyczny.

Wy jesteście cali? Psy całe?

Ściskam,

Olivia
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
03.10.2025, 08:40  ✶  
Londyn 19.09.1972

Bo Fiolka stoi, ale w mieszkaniu nie da się spać. Rodzice nocują u znajomych, ja z Tristanem znaleźliśmy coś w mugolskiej części, ale właściciele zawsze mogą wrócić. Są ludzie, którzy bardziej potrzebują pomocy w tych czasach.

Na razie nie, ale dziękuję ci bardzo za pomoc. Nie jest aż tak źle, ale Fiolka to był mój dom, sama wiesz. I co z tego, że stoi, jak tam nie da się spać? Ktokolwiek tam wejdzie, to wychodzi brudny. Zresztą wiesz sama, przecież Nora ma podobnie. Mama próbuje coś z tym zrobić, ale chyba powoli się poddaje.

Ministerstwo ma podejrzanych, którzy stoją za tym podpaleniem? Kogokolwiek? Daj mi jakieś dobre wieści, Brenn, prawie zabili Tristana. Gdybym wtedy nie uciekła ze spotkania, nie wiem co by się stało. Nie chcę żyć w takim świecie, nie chcę żeby ktokolwiek żył w takim świecie.

Olivia
smocze serce
ach, długo jeszcze poleżę
w szklanej wodzie, w sieci wodorostów
Ta dziwna pannica, która zawsze nawijała o latających gadach; rude loki, ciemne i bystre oczy. Mierzy 168 cm i zawsze nosi materiałową rękawiczkę na prawej dłoni.

Mona Rowle
05.10.2025, 21:43  ✶  
10.09.1972 r.

Ta biedne sowy… Proszę, daj swojej ode mnie coś smacznego na wzmocnienie!

Moje mieszkanie o dziwo ocalało. Jeszcze nie do końca rozumiem jak, bo widziałam, co się działo na ulicach… Wydarzyło się sporo rzeczy, o których będę Ci musiała opowiedzieć, jak się spotkamy. Listownie nie wiem, czy bezpiecznie jest dzielić się takimi szczegółami.
Najważniejsze, że Ty jesteś w jednym kawałku.

Trzymaj się, Brenno.

22.09.1972 r.
Brenn,
dziękuję za szalik. Jest cudny. Miło jest zobaczyć Twój charakter w każdym splocie.

Skoro już o problemach mowa… Mam zbyt dużo ciasta dyniowego, suszonych grzybów i za mało towarzystwa. Wpadnij jutro rano, jeśli będziesz miała chwilę przed tą ślubną zawieruchą, bo tak - widzimy się! Mam sporo plotek, które wymagają Twojego komentarza.

Ściskam mocno,

M.

jaskółka, czarny brylant,
wrzucony tu przez diabła
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

Strony (40): « Wstecz 1 … 36 37 38 39 40 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny