• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Eden

Kruk Eden
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
22.02.2023, 01:46  ✶  

Siostrzyczko,

w trudnych czasach sięga się po najmniej spodziewane rozwiązania, a poza tym, zakopaliśmy topór wojenny, zamierzam się tego trzymać.
Jamil to rodzina Trelawneyów, z którymi dziadek robił interesy w Egipcie. Poznałem go, jak zabrał mnie ze sobą. To te wakacje, które musieliśmy spędzić osobno, bo rozbiliśmy ulubioną zastawę matki (była okropna, do dzisiaj mnie to cieszy). Zaproponowałem mu spotkanie, aby sprawdzić, czy na pewno nikt się pod niego nie podszywa - różne rzeczy mogą ludziom po głowie chodzić - dam Ci znać jak tylko będę wiedział więcej, z resztą, ufam, że nawet jeżeli ktoś faktycznie to robi, to Ty wykurzysz go o wiele szybciej niż ja. Nie tylko swoją czarującą osobowością, w końcu jako jedyna w rodzinie ukończyłaś kursy Aurorskie.

Nieszczęśnik zatrzymuje się teraz w Dziurawym Kotle, mogę sobie tylko wyobrażać jakie warunki tam panują.

Tak całkowicie na poważnie - w razie kłopotów, daj mi znać.

E.

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
Widmo
The bodies in my floor all trusted someone.
Now I walk on them to tea.
krew
genetyka
zawód

Eunice Malfoy
26.02.2023, 19:34  ✶  
kwiecień 1972

Eden,

zwracam się do Ciebie z małą prośbą – zdecydowanie potrzebuję jakiegoś porządnego domu w Londynie, najlepiej na Pokątnej; mimo wszystko Rosemary House znajduje się zbyt daleko, nawet jeśli brać pod uwagę takie dobrodziejstwa, jak Fiuu.
Nie masz przypadkiem czegoś na zbyciu? Nie zależy mi szczególnie mocno na czasie, niemniej byłoby miło, gdyby się okazało, że jest coś dostępnego, co akurat wpasuje się w moje potrzeby.

E.

PS. Płaci ojciec, więc w razie czego - nie krępuj się wołać wyższej ceny.
Przyjaciel duchów
You are lost in the trance
Of another Arabian night
krew
genetyka
zawód
Jamil ma metr siedemdziesiąt pięć wzrostu, krótkie ciemne włosy i równie ciemne oczy. Urodę posiada typową dla Egipcjanina, przez co wyróżnia się na tle bladych Brytyjczyków. Dosyć często się uśmiecha, ma dość bogatą mimikę twarzy. Z jednej strony trzyma się gdzieś z boku, a z drugiej masz wrażenie, ze i tak wszędzie go pełno.

Jamil Anwar
05.04.2023, 15:34  ✶  
Szanowna Pani Lestrange,

bardzo dziękuję za zaufanie i wysłanie ofert mieszkań. Znam ryzyko mieszkania na Nokturnie, zwłaszcza że te okolice przypominają nieco biedniejsze dzielnice Kairu. W związku z tym, kierując się nie tylko ceną, ale również wielkością lokum, zdecyduję się właśnie na to mieszkanie. Będę niezmiernie wdzięczny za podesłanie dokładnego adresu.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

Z poważaniem,

Jamil Anwar
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
10.04.2023, 14:11  ✶  
List został nadany z Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów. Posiada wszystkie wymagane pieczęcie Ministerstwa. Dotyczy zgody na przeszukanie jednego z wynajmowanych przez Ciebie mieszkań, wydanej przez Szefa Departamentu. Mężczyzna wynajmujący lokal został aresztowany, w środku mieszkania mogą znajdować się przedmioty, które zostaną wykorzystane przez Wizengamot do obciążenia go większym wyrokiem za korzystanie z Czarnej Magii.

(...)

W związku powyższym liczymy na współpracę i obecność w trakcie przeszukiwania mieszkania w wyznaczonym dniu. Na miejscu stawią się przedstawiciele Brygady Uderzeniowej i Biura Aurorów, którzy wylegitymują się odznakami i kopią niniejszego dokumentu.

Z poważaniem,

Barnaby Smith

Departament Przestrzegania Prawa
Czarodziejów, Dział Korespondencji
The Alchemistake
—I am a brain—
The rest of me is a mere appendix
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Naukowiec/Antropolog MM
William zdaje się mieć głowę w obłokach przy swoich 185 centymetrach wzrostu i wiecznie nieobecnym spojrzeniu. Burza kręconych, czarnych włosów wydaje się niezdatna do zaczesania, zazwyczaj towarzyszy jej też lekkie zmarszczenie brwi; w zamyśle, skoncentrowaniu. Skrępowany w towarzystwie mówi zbyt wiele lub za mało. Często zapomina o skarpetkach (czasami nawet o butach) czy jak wiąże sie krawat, nierzadko zapina nierówno koszule (myli guziki). Mówi dość szybko, więc czasami trudno zrozumieć zlewające się ze sobą słowa, ewentualnie nie kończy myśli, więc trzeba go ciągnąć za język.

William Lestrange
16.04.2023, 00:51  ✶  
Wiadomość była bardzo niedbale napisana. William zazwyczaj jest chaotyczny, ale dba, aby słowa były w miarę czytelne, bo z jego charakterem pisma to i tak trudne. Tym razem list miał też pare plam z atramentu i był odrobinę pognieciony.

Eden!

Błagam, zostań gdzieś poza domem na parę dni. To nie kochanka - wiem, że to pierwsze o czym pomyślałaś, rozmawialiśmy o tym.
Mogło mi coś wyciec z pracowni, nie wiem jeszcze co to, wciąż to identyfikuję. Zapewniłem sobie w tym też pomoc.
I tak, to poważne. Jestem dosłownie niebieski.
Moja skóra jest niebieska.
Mnie to wszystko jedno, ale domyślam się, że Tobie by przeszkadzało, nawet jeżeli to twoj kolor (słyszałem, że ktoś tak kiedyś mówił i faktycznie wyglądasz w nim dobrze)

Will

Sometimes, I wonder if I should be medicated;
If I would feel better just lightly sedated
The Alchemistake
—I am a brain—
The rest of me is a mere appendix
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Naukowiec/Antropolog MM
William zdaje się mieć głowę w obłokach przy swoich 185 centymetrach wzrostu i wiecznie nieobecnym spojrzeniu. Burza kręconych, czarnych włosów wydaje się niezdatna do zaczesania, zazwyczaj towarzyszy jej też lekkie zmarszczenie brwi; w zamyśle, skoncentrowaniu. Skrępowany w towarzystwie mówi zbyt wiele lub za mało. Często zapomina o skarpetkach (czasami nawet o butach) czy jak wiąże sie krawat, nierzadko zapina nierówno koszule (myli guziki). Mówi dość szybko, więc czasami trudno zrozumieć zlewające się ze sobą słowa, ewentualnie nie kończy myśli, więc trzeba go ciągnąć za język.

William Lestrange
16.04.2023, 01:13  ✶  

Eden Ursulo Lestrange,

Adresujemy się teraz pełnymi imionami w listach? No dobra.

Wszystko inne w domu jest na razie w porządku, zabezpieczyłem pracownie i szukałem miejsca, w którym coś mogłoby się wydostać, ale nic nie znalazłem. To niesamowicie dziwne, naprawdę.

Aha - pisałem Ci, już jestem siny (niebieski), więc niezbyt groźna ta groźba.

Miłego dnia i wieczoru, nie przejmuj się tym. Może nie będę niebieski na zawsze. A jak będę, to czy wciąż będziesz zabierać mnie w miejsca publiczne?

Dam Ci znać jak wszystko się uspokoi,

Will

Sometimes, I wonder if I should be medicated;
If I would feel better just lightly sedated
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
29.06.2023, 00:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2023, 00:48 przez Alastor Moody.)  
02.05
Żyję. Ida chyba nie.

03.05
Znaleźli ją, ale nie ma z nią kontaktu.

Obie notatki zostały dostarczone późnym wieczorem. Zapisał je ołówkiem, na skrawkach kartki zadrukowanej z drugiej strony. To była chyba... ulotka reklamująca mugolską knajpę?

fear is the mind-killer.
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
29.06.2023, 00:48  ✶  
03.05
W Mungu.

fear is the mind-killer.
a victim of circumstances
the nature of our people
achieves definition in conflict

krew
genetyka
zawód
rozbiegane spojrzenie; niebiesko-szare oczy; blond włosy w odcieniu dojrzewającej pszenicy; zmienne rysy twarzy, które mogą ulegać subtelnym zmianom przez częste transformacje wyglądu przy pomocy metamorfomagii; całkiem słuszny wzrost 183 cm; srebrny łańcuszek z krukiem na szyi; wahadełko hipnotyzerskie z ametystem w kieszeni; czysty głos

Rabastan Lestrange
12.08.2023, 23:55  ✶  

Kuzynko Eden,

zgodnie z prośbą mojej ukochanej matki, przesyłam Tobie i Williamowi zapas słodkich przekąsek z ostatniego spotkanie mej matki z jej najdroższymi przyjaciółkami. Te stare damy praktycznie nic nie tknęły, a o rodzinę trzeba dbać, czyż nie? Mamy nadzieję, że będzie wam smakowało. Gdybyście chcieli więcej, to koniecznie piszcie. Nasze spiżarki dosłownie pękają w szwach. Co więcej, bardzo chętnie was u siebie przyjmiemy. Moglibyśmy urządzić sobie piknik w gronie najbliższej rodziny. Nie sądzisz, że to brzmi a-b-s-o-l-u-t-n-i-e cudownie?

Pozdrawiam,

Rabastan L.

PS. Dołączyłem jeszcze drugą paczkę z próbkami perfum z drogerii Potterów na Pokątnej. Podobne te konkretne jeszcze nie weszły do sprzedaży?? Mama ma nadzieję, że Ci się spodobają.
a victim of circumstances
the nature of our people
achieves definition in conflict

krew
genetyka
zawód
rozbiegane spojrzenie; niebiesko-szare oczy; blond włosy w odcieniu dojrzewającej pszenicy; zmienne rysy twarzy, które mogą ulegać subtelnym zmianom przez częste transformacje wyglądu przy pomocy metamorfomagii; całkiem słuszny wzrost 183 cm; srebrny łańcuszek z krukiem na szyi; wahadełko hipnotyzerskie z ametystem w kieszeni; czysty głos

Rabastan Lestrange
13.08.2023, 00:04  ✶  

Porady.

Jak to robisz, że wszystkim się wydaje, że zawsze masz kontrolę nad sytuacją bez względu na to co, by się nie działo?

Potrzebuję trochę takiej pewności siebie w ostatnim czasie.

Rabastan

odpowiedź na wiadomość

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (9): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 9 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa