• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Ulyssesa Rookwooda

Sowa Ulyssesa Rookwooda
Czarna Wdowa
— Get on your knees —
Beg me to stop
krew
genetyka
zawód
Vespera jest drobną kobietą, chudą i zgrabną. Ma metr sześćdziesiąt centymetrów, a waży zaledwie pięćdziesiąt dwa kilo. Wygląda na osobę, która przy pierwszym podmuchu wiatru poleci razem z nim i zniknie na wieki. Ma duże, tajemnicze, brązowe oczy, które patrzą na rozmówcę pewnie oraz zagadkowo. Usta są pełne, a kąciki lekko uniesione w zadziornym, flirtującym uśmiechu. Twarz jest mała i owalna. Włosy ciemne, ścięte na boba okalające drobną twarz w uroczy sposób. Kobieta ubiera się modnie i kobieco. Często swoim ubiorem przyciąga wzrok mężczyzn, co jest celowym zabiegiem, ponieważ Vespera dobrze czuje się jak ludzie na nią patrzą.

Vespera Rookwood
27.08.2023, 17:11  ✶  
07.06.1972

Czy moglibyśmy spotkać się na kawę? Mam pilną sprawę.

Vespera
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
05.09.2023, 09:37  ✶  
17.05.72

Ulyssesie,

co się dzieje?
Czy pisząc "nasz" masz na myśli siebie i mnie, czy nie powinienem pojawiać się na progu niezapowiedziany?
Nie wypuszczaj go samego do ogródka, gdzieś w ogrodzeniu jest dziura, bo do środka dostał się jakiś królik. A nie sprawdziłem jeszcze tej wiosny całego muru rezydencji Gauntów.
Wybierz nową kanapę i nie wpuszczaj go do mojego gabinetu. Nie, nie musisz odsyłać mi kluczy.

Cathal
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
05.09.2023, 13:41  ✶  
17.05.72

Ulyssesie,

wpadnę jutro i zabiorę go na długi spacer. Chyba tego potrzebuje.
Jesteś pewien, że nie lepiej poczekać z dywanem jakieś dwa, trzy tygodnie?

Cathal
Widmo
The bodies in my floor all trusted someone.
Now I walk on them to tea.
krew
genetyka
zawód

Eunice Malfoy
10.09.2023, 11:41  ✶  
Ulyssesie,

wygląda na to, że myślimy o tym samym – Twoja sowa przyleciała właśnie wtedy, kiedy pisałam do Ciebie. Zgadzam się, zdecydowanie powinniśmy się spotkać i porozmawiać.
Jest to w pewien sposób ironiczne, nie uważasz? Dopiero co pomagałeś mi wybrać odpowiedni dom i… cóż, najwyraźniej niezbadane są wyroki Matki. W każdym razie, mogę złożyć Ci dokładnie tę samą obietnicę; nie chciałabym, żeby narzucony nam węzeł sprawił, że nasza relacja ulegnie całkowitemu wypaczeniu.
Koncert fortepianowy brzmi wspaniale – o ile jesteś pewien, że będziesz się dobrze czuł. W przeciwnym wypadku – najciszej będzie chyba u mnie?
E. Malfoy
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog

Cathal Shafiq
24.12.2023, 10:01  ✶  
10.06.72

U.
Na poddaszu po lewej jest małe pomieszczenie, które kiedyś wykorzystywano dla sów. Ma nieduże okno, możesz zostawić je otwarte.
Na wszelki wypadek: nie mam nic przeciwko kotom, kugucharom i wężom, ale gdybyś postanowił sprowadzić abraxana, to będę protestował.
C.
PS. Jutro wpadnę i wyprowadzę psa.
Herald of Darkness
It seems that all that was good has died
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
28.02.2024, 00:13  ✶  
Little Hangleton, 11.06. 1972

Synu,

jest coś, co chciałbym z Tobą pilnie omówić. W dniu jutrzejszym oczekuję, że stawisz się w rodowej posiadłości. Będę czekać na Ciebie w swoim gabinecie.

Twój ojciec
Sleeping Beauty
let it burn
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Amnezjatorka
Bellatrix jest kobietą niewielkiego wzrostu, mierzy bowiem jakoś 157 centymetrów. Jest szczupła. Włosy ma ciemne, niemalże czarne, kręcone. Cerę jasną, praktycznie białą. Oczy duże, widać w nich pewne szaleństwo, koloru niebieskiego. Ubiera się głównie w czerń, dba o to, jak wygląda. Używa perfum o zapachu liczi i czerwonej porzeczki z nutą róży, wanilii i wetywerii.

Bellatrix Black
05.03.2024, 01:14  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.03.2024, 01:16 przez Bellatrix Black.)  
Londyn, 11.06. 1972

Ully,

Może miałbyś ochotę wpaść do mnie na herbatkę? Zapraszam piętnastego czerwca o osiemnastej.

PS. Nie wiem, jakie słodkości lubisz do herbaty, postaram się jednak trafić w Twoje kubki smakowe

Bellatrix Black
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
05.04.2024, 11:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.04.2024, 11:21 przez Brenna Longbottom.)  
03.07.72
Ulyssesie,

Danielle od 25 czerwca nie ma w Dolinie, nie jest więc w stanie odpowiedzieć na Twoje wiadomości. Jej listy są odbierane przez któreś z nas i trafiają do szuflady. Być może za jakiś czas przekażemy je do niej zbiorczo. Ponieważ przyszło ich od Ciebie już kilka, pomyślałam, że Cię o tym poinformuję.
Czy mam je odesłać, czy chcesz, żeby na nią czekały razem z resztą poczty?

Z pozdrowieniami
Brenna Longbottom

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarna Wdowa
— Get on your knees —
Beg me to stop
krew
genetyka
zawód
Vespera jest drobną kobietą, chudą i zgrabną. Ma metr sześćdziesiąt centymetrów, a waży zaledwie pięćdziesiąt dwa kilo. Wygląda na osobę, która przy pierwszym podmuchu wiatru poleci razem z nim i zniknie na wieki. Ma duże, tajemnicze, brązowe oczy, które patrzą na rozmówcę pewnie oraz zagadkowo. Usta są pełne, a kąciki lekko uniesione w zadziornym, flirtującym uśmiechu. Twarz jest mała i owalna. Włosy ciemne, ścięte na boba okalające drobną twarz w uroczy sposób. Kobieta ubiera się modnie i kobieco. Często swoim ubiorem przyciąga wzrok mężczyzn, co jest celowym zabiegiem, ponieważ Vespera dobrze czuje się jak ludzie na nią patrzą.

Vespera Rookwood
20.05.2024, 18:25  ✶  
Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: V9WiMPu.png]

Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce  Słodziutki
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog

Cathal Shafiq
27.05.2024, 20:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.05.2024, 20:39 przez Cathal Shafiq.)  
04.08.72

Ulysses,

jestem w Londynie, wrócę do Little Hangleton pojutrze.
Windermere najwyraźniej pogorszyło moją rodzinną przypadłość.

C.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa