• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
03.09.2023, 13:04  ✶  
Odpowiedź na tę wiadomość

26.05.72

Promyczku,

jedno słowo: tak.
[kilka nieczytelnych gryzmołów, ostatnie zostały ewidentnie nacechowane irytacją, patrząc po grubości kresek]
Jesteś pewna, że chronologicznie to się spina?

M.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
04.09.2023, 02:37  ✶  
7 maja 1972
Longbottom,

Zgodnie z naszą rozmową przy ogniskach - przesyłam fanty do widmowidzenia.

(do listu zostały załączone kajdanki bez kluczyka wygrane u goblina na Beltane)

Bulstrode
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
07.09.2023, 12:54  ✶  
31 maja 1972

Szanowna Panno Longbottom,

czarnoksiężnik mianujący się Lordem Voldemortem jest człowiekiem o wielkiej sile, ale naprawdę niewielkiej, o ile w ogóle istniejącej, zdolności do miłości... Czy możemy się tutaj zgodzić? W jaki sposób on właśnie miałby wpłynąć na siłę tego rytuału? Jego działania niewątpliwie wpłynęły na nasz świat, ale czy na pewno wpłynęły na to, co działo się, zanim Śmierciożercy pojawili się na Polanie Ognisk?

Dobrze wiem, o co panna pyta. Magia majowych rytuałów towarzyszy nam co roku, tym razem jest po prostu silna. Jeżeli panny wybranek okazał się łajzą, proszę przybyć do kowenu i skorzystać z bezpłatnych usług naszej klątwołamaczki. Jeżeli nie - proszę cieszyć się chwilą, ponieważ sądzę, iż tegoroczny rytuał jest po prostu rezultatem niezwykle silnych uczuć. W przypadku bardziej szczegółowych pytań proszę o skierowanie ich do arcykapłanki, jako że moją specjalizacją nie jest magia rytualna, lecz wywoływanie duchów.

Niech Matka ma nas w swojej opiece,
A jej światło prowadzi nas, kiedy kroczymy ciemną doliną.

Kapłanka Sarah Macmillan

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
07.09.2023, 12:55  ✶  
Czegoś dziwnego? Że jakiś dyskomfort? Pozbyłem się już wszystkich drzazg, które mi się nawbijały w dłonie po tej zabawie, więc to mam już z głowy. Chociaż równie dobrze mogę za to podziękować medykom. Pewnie rzucili na mnie kilka zaklęć, gdy próbowali doprowadzić moje podbite oko do porządku...

Małżeństwo?

Czy wszystko z tobą w porządku?

Brenna, czy to naprawdę ty piszesz, czy ktoś mnie próbuje wkręcić?

W sumie, jak tak teraz o tym myślę, to... Faktycznie. Myślę o Norze częściej niż zazwyczaj. Może nie w kategorii oświadczyn, ale … Zależy mi na tym, aby była bezpieczna i bliska mnie... znaczy nas. Tak, jak wielu innych naszych przyjaciół. Wprawdzie podczas patroli coraz częściej przechodzę obok klubokawiarni, ale to chyba o niczym nie świadczy, prawda?

No i ostatnimi czasy bardziej mi brakuje jej towarzystwa. Tak samo, jak towarzystwa El Ale to chyba normalne, prawda? Po tym , co się wydarzyło podczas Beltane, martwię się praktycznie o wszystkich naszych bliskich.

…

Czemu tak właściwie o to pytasz? Czy to ma coś wspólnego z tym że ktoś nam stukał w okna o piątej rano? BRENNA, PRZYSIĘGAM, JEŚLI PRÓBUJESZ MNIE ZESWATAĆ Z KIMŚ BEZ MOJEJ WIEDZY, TO PRZYSIĘGAM NA WSZYSTKIE ŚWIĘTOŚCI, ŻE... JUŻ TY SAMA DOBRZE WIESZ!

...

Uważaj na siebie,

Erik

PS. Czy Nora coś o mnie mówiła, że poruszyłaś ten temat?

odpowiedź na wiadomość

Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
07.09.2023, 13:52  ✶  
Londyn 27.05.1972

Mamo!

Nie sądziłam, że tak się zaangażujesz w moje wychowanie, że będziesz pytać o mój wianek...
Miałam jeden, dałam mojemu przyjacielowi. Próbował go dostarczyć na pal, tyle, że mu się nie udało. Cameron jest typem osoby, która stawia na sprawność umysłu. Trzy razy się wspinał i trzy razy spadł. Pewnie, gdybym ja to zrobiła, to udałoby mi się na samym początku. Nie chciałam go jednak bardziej kompromitować po tych nieudanych próbach. Jest on bardzo bliski mojemu sercu. Nie pozwoliłabym, żeby ktoś go zranił.

Czy czuje coś dziwnego? Mam wrażenie, że strasznie za nim tęsknie, że czegoś mi w życiu brakuje. Może jakiejś bliskości? Nigdy nie czułam potrzeby, żeby znaleźć miłość swojego życia, a co jeśli ją straciłam? Chciałabym, żeby Cameron pojawiał się częściej obok mnie, chociaż pracuje w Mungu więc to on zajmował się mną po Beltane. Sama nie wiem, czy to nie przez to, że byłam tak bliska śmierci, może to zmieniło moje priorytety?

Właściwie dlaczego pytasz?

Ruda
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
07.09.2023, 14:02  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2023, 14:03 przez Heather Wood.)  
Londyn 01.06.1972 poranek

Brenn,

nie wiem, czy powinnaś z nim porozmawiać. Co jeśli on nie czuje tego samego, tylko mi się coś ubzdurało? Marwię się, że to ze mną coś może być nie tak.

Naprawdę sądzisz, że to może być anomalia po Beltane? Trochę się boję poruszać ten temat, ale pewnie masz rację. Powinnam zebrać się w sobie i z nim pogadać.

Dziękuję za radę.

Ruda
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
07.09.2023, 16:53  ✶  
14.06.1972

Bren,

kilka dni temu umówiliśmy się z Saurielem do klątwołamacza na konsultacje, w związku z tym nieszczęsnym rytuałem z Beltane. Jest szansa, że będzie można to złamać, chociaż to nie jest do końca klątwa. Nasz lekarz też dopiero bada sprawę, więc jesteśmy… jakby to rzec, królikami doświadczalnymi. Dzisiaj mamy mieć sesję łamania klątwy. Dam Ci znać czy pomogło.

Viki
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
07.09.2023, 22:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2023, 22:09 przez Atreus Bulstrode.)  
26.05.1972

Najlepszego.

krótka notatka dołączona była do niewielkiej paczuszki, która zawierała czapke z daszkiem na której znajdował się napis 'pogromca koszmarów'. Brenna też przez cały dzień nie czuła ani że Atreus z kimś flirtuje, albo żeby był w niebezpieczeństwie.
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
09.09.2023, 13:04  ✶  
19.05.1972, KNew Forest

Droga Brenno,

zamierzam podjąć bardzo niewyważoną walkę z Ministerstwem Magii w sprawie dość oczywistej. Nekromancji. Mam szczerą nadzieję, że kiedy przyjdzie do tej bitwy będę mógł na Ciebie liczyć.

Mam do Ciebie prośbę, która jest bardzo delikatna i osobista. Czy byłabyś chętna na odprawienie seansu spirytystycznego? Nie chciałbym rozdrapywać Twoich ran i zdaję sobie sprawę, że samo to pytanie jest bardzo niedyskretne i może Cię poruszyć. Przepraszam, że to w ogóle sugeruję, ale być może Twój wuj może nam powiedzieć coś więcej na temat tego, co wydarzyło się tamtego dnia na polanie. I przyznam, że zastanawiam się, czy w ogóle duch Pana Longbottoma znajduje się w Limbo.

Jest mi wstyd, że w ogóle Cię o to pytam. Mam szczerą nadzieję, że nie będziesz mi miała tego za złe.

Pozdrawiam,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Holding The Grudge
do dilfs
not drugs
krew
genetyka
zawód
Wysoki na 183 centymetry wzrostu, umięśniony, chociaż nie tak wysportowany jak większość Aurorów. Ubiera się w mundur, który nosi dumnie, lub w proste, kolorowe koszule, marynarki i spodnie od garnituru. Błękitne oczy i ciepły uśmiech sprawiają, że jego spojrzenie stopiło już niejedno serce.

Orion Bulstrode
09.09.2023, 22:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.09.2023, 23:53 przez Orion Bulstrode.)  
23.05.72

Brenno,

zgadza się, kilka dni temu byłem w Dolinie i przyglądałem się tej sprawie. Jeśli uważasz, że takie informacje mogą Ci pomóc, z chęcią się nimi podzielę. Sam zresztą też nie pogardzę nowym spojrzeniem. Cokolwiek się tam dzieje, nie jest to nic dobrego.
Wolałbym nie zostawiać takich informacji wiadomości przekazywanej przez sowę, ale możemy się spotkać. Kiedy miałabyś czas?

Pozdrawiam
Orion

Do listu dołączono czekoladową żabę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (43): « Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa