• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Nieve

Nieve
Wolf in sheep's clothing
"There are no strange creatures, only blinkered people."
krew
genetyka
zawód
Szczupła, niewysoka młoda kobietka, o kędzierzawych, rudobrązowych włosach i zielono-niebieskich oczach oraz twarzy upstrzonej piegami. Ze swoim wyglądem może uchodzić za Weasleyównę. Wygląda na kilka lat młodszą, niż jest w rzeczywistości. Zwykle ma na sobie praktyczny i wygodny, ale znoszony strój podróżny oraz zielonkawą szatę czarodzeja. Mówi szybko, zwykle unikając kontaktu wzrokowego, lub przestępując z nogi na nogę. Na jej dłoniach i przedramionach można znaleźć liczne, mniej lub bardziej zagojone, blizny.

Jackie Carrow
25.10.2023, 11:05  ✶  
Drogi Panie Prewett,

Piszę w sprawie ogłoszenia o pracę zamieszczonego w Ministerstwie Magii, dotyczącego pracy w rezerwacie New Forest. Chciała bym wyrazić najwyższe zainteresowanie oferowaną pracą, w związku z czym poniżej zamieszczam najważniejsze informacje dotyczące mojej osoby.

Jaqueline Carrow, lat 23, panna
Edukacja:
- Szkoła Magii i Czarodziejstwa Hogwart,
* O.W.T.M. Zaklęcia - Zadowalający; Astronomia - Powyżej Oczekiwań; Zielarstwo - Wybitny; Opieka Nad Magicznymi Stworzeniami - Wybitny
- Korespondencyjny Kurs Magizoologiczny im. Newtona Scamandera - Certyfikat Ukończenia
Doświadczenie zawodowe:
- Ministerstwo Magii; Departament Kontroli nad Magicznymi Stworzeniami, Biuro Rejestracji Wilkołaków (1967-68)
- Praca własna badawczo-naukowa (1968-obecnie)
Publikacje naukowe:
- "Hodowla lunaballi w obszarach bytności wilkołaków. Problemy i analiza." Tygodnik Magizoologiczny, luty/II/1969
- "Analiza preferencji kierunkowych hipogryfów migrujących." Tygodnik Magizoologiczny, październik/III/1969
- "Schematy behawioralne u stworzeń koniowatych. Analiza porównawcza." Tygodnik Magizoologiczny maj/I/1970
- "Układ drapieżnik-ofiara w społeczeństwie hipogryfów dzikożyjących, a kohabitacja hipogryf-czarodziej." Magazyn Magizoologa czerwiec 1971

Z góry dziękuję za rozpatrzenie mojej aplikacji, oraz informację zwrotną.

Z poważaniem,
Jaqueline Carrow
Wolf in sheep's clothing
"There are no strange creatures, only blinkered people."
krew
genetyka
zawód
Szczupła, niewysoka młoda kobietka, o kędzierzawych, rudobrązowych włosach i zielono-niebieskich oczach oraz twarzy upstrzonej piegami. Ze swoim wyglądem może uchodzić za Weasleyównę. Wygląda na kilka lat młodszą, niż jest w rzeczywistości. Zwykle ma na sobie praktyczny i wygodny, ale znoszony strój podróżny oraz zielonkawą szatę czarodzeja. Mówi szybko, zwykle unikając kontaktu wzrokowego, lub przestępując z nogi na nogę. Na jej dłoniach i przedramionach można znaleźć liczne, mniej lub bardziej zagojone, blizny.

Jackie Carrow
25.10.2023, 14:13  ✶  
Drogi Panie Prewett,

Bardzo dziękuję za możliwość spotkania, najbardziej odpowiadającym mi terminem będzie 17 czerwca w około godziny 11:00.
Do zobaczenia!

Z poważaniem,
Jaqueline Carrow
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
26.10.2023, 20:35  ✶  
[Obrazek: 3m78Dn3.png]

Lulu, ćwiczę wyszywanie takich zawieszek przed sabatem.
Oto Michael II. Dbaj o niego.

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
01.11.2023, 03:28  ✶  
In the vast fear of tomorrow's plight,
Hope emerges, shimmering, so bright.
In the azure gaze of a stranger's eye,
Perhaps there's still hope, like a clear blue sky.

Jutro coś we mnie zgaśnie
ale nie będzie to nadzieja

A. Bigsby
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
07.11.2023, 01:15  ✶  

Zaproszenie

[Obrazek: image.png]

Więcej informacji tutaj.

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
09.11.2023, 19:26  ✶  
14.06.72

Pomogłeś.
Brenna

Liścik był bardzo krótki. Dołączono do niego wąskie pudełko, w którym znajdowała się długa róża z białej czekolady.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Pan i Władca Prewettolandu
los chce ze mną grać w pokera
krew
genetyka
zawód
Elegancki, dumny, nienaganny. Wysoki (ok. 184 cm wzrostu), warzący ok. 85 kg. Dobrze zbudowany, co z reguły ukrywa pod markowymi ubraniami. Nie nosi niczego, co nie pochodziłoby od projektanta. Twarz ma zwykle bez wyrazu, chyba że w jego otoczeniu jest bliska rodzina - wtedy pogodny, dowcipny. Z resztą wedle uznania. Ocieka charyzmą na poziomie półboga. Pies na baby. I nie tylko. Włosy siwe, długie, w artystycznym nieładzie. Broda pedantycznie przycięta.

Edward Prewett
14.11.2023, 22:36  ✶  
Krótki list, a wraz z listem odesłane bilety.

18 czerwca 1972 roku, Keswick

Laurencie,
Trafnie zauważyłeś, że jestem zajęty. Przez najbliższe dni zamierzam skupić się na pracy. Nie potrzebuję dodatkowych rozpraszaczy. Myślę, że korzystniej wykorzystasz bilety.

Jeśli mogę doradzić, zaproś Florence. Bardziej doceni Twoje towarzystwo, a przy okazji zaczerpnie trochę kultury. To jej się przyda.

Edward Prewett
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
18.11.2023, 00:03  ✶  
17.06.72
Laurencie,

Chciałam Cię zaprosić na skromną posiadówkę w Norze. W Lithę, kiedy słońce zajdzie zapraszam do siebie. Będziemy celebrować najdłuższy dzień w roku, a przy okazji moje urodziny.

Norka
Turecka piękność Prewettów
Czarna Madonna Anglii
krew
genetyka
zawód

Aydaya Prewett
20.11.2023, 14:19  ✶  
23.06.72
Drogi Laurencie,

Za dwa dni wracam do Keswick. Mam nadzieję, że mój list zastaje zarówno ciebie jak i ojca w dobrym zdrowiu. Chciałabym spotkać się z tobą w cztery oczy w celu omówienia istotnych kwestii dotyczących moich 50-tych urodzin. Mam nadzieję, że nie pożałujesz matce swego cennego czasu i zaszczycisz mnie obecnością na skromnym piknikowym lunchu w niedzielne południe.

Do zobaczenia

Aydaya Prewett
Widmo
Nie mam nic do ludzi.
Nawet szacunku.
krew
genetyka
zawód
Co się rzuca w oczy, gdy do pomieszczenia wchodzi ON? Jego wzrost (197 cm). Jest gigantem, umięśniony, dba o to, aby być silnym fizycznie. Jest to jego atut. Ma na ciele sporo blizn ze spotkań z niebezpiecznymi stworzeniami. Zwykle ma zarost na twarzy, kręcone włosy i ciemne jak otchłań piekła oczy, które patrzą na ludzi z nienawiścią, a na zwierzęta z obsesyjną miłością. Jeśli pracuje, nie spodziewa się gości ubiera się niedbale, byle jak, bez patrzenia na modę. Jeśli idzie do ludzi, brata, rodziny to ubiera się w skrojone na jego miarę garnitury, koszule, kamizelki (ale za tym nie przepada).

Vincent Prewett
20.11.2023, 18:14  ✶  

Spoko, ogarnę co i jak i będę miał ją na oku. Gdybyś się z nią widział szybciej to powiedz, że może do mnie zgłosić się w razie problemów.

Vi

List był nabazgrolony na szybko na jakiejś kartce. Była tam też plama od jakiegoś sosu, chyba ketchupu.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (18): « Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 18 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa