• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2024, 11:41  ✶  
Generalnie żeby korzystać z fal, powinnaś być na tym skupiona, więc jeżeli twoja postać jest rozproszona, nie chce się z nikim kontaktować, to nikt jej spokoju zakłócić nie może.
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
04.03.2024, 12:38  ✶  
To znów ja, w środku młynu z aktualkami, z bardzo głupim pytaniem.

Wylosowałam sumę o Zagubionej Dziewczynce i Dworze Cape. Myślę o tym, jak ją rozegrać i mam pytanie techniczne.

Czy można kupić Dwór Cape i rozegrać jego remont? Jeśli tak, jaka byłaby jego cena?

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2024, 12:55  ✶  
Morpheusie, pytania o sumy powinny trafiać bezpośrednio do mnie, do mojego tematu, ponieważ ja za nie odpowiadam. Pwease Czy można kupić Dwór Cape i rozegrać jego remont? Jeśli tak, jaka byłaby jego cena? - Jeżeli kupisz tę ruinę (stać cię na to), co zamierzasz zrobić z nią dalej? Musiałabym zmodyfikować opis tejże sumy, która jest rozgrywana przez różnych graczy, potencjalnie będących na różnych etapach wątku. W jaki sposób musiałabym to zrobić? Czy nie usunie to regrywalności tego dla innych graczy?
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
06.03.2024, 15:45  ✶  
Czy jeśli postać, która dołączyła do organizacji w ramach retrospekcji, zostanie wyszarzona, to inna postać tego samego gracza może również dołączyć na zasadzie sesji retrospektywnych czy musi dołączać na fabule? Stresik

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
06.03.2024, 22:25  ✶  
Erik,
jako że wyszarzone postaci można przywrócić, tak samo jak można sobie żonglować pomiędzy pierwszym a drugim planem, by zwolnić sobie tego slota na retrospekcje, gracz musiałby pozbyć się postaci permanentnie. Postać musiałaby umrzeć, albo bezpowrotnie zaginąć. Jeśli jest taka potrzeba, to możemy zrobić grupę na Uśmierconych/Zaginionych.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
06.03.2024, 22:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2024, 22:26 przez Erik Longbottom.)  
Nie, nie potrzeba, ale dziękuję za rozwianie wątpliwości  Serduszko loffki

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
09.03.2024, 00:27  ✶  
Ja mam pytanie o wilkołaki, bo nie chcę wmieszać do was rzeczy z innych uniwersów. Chcę się upewnić w pewnych kwestiach.

Wilkołaki w wersji ludzkiej:
-nie mają jakiegoś lepszego węchu i słuchu, niż zwykli ludzie, co nie?
-nie wyczuwają innych wilkołaków (to wiem, bo by Erik Neila wyniuchał XD) ani wampirów?
-czy istnieje jakiś rasowy konflikt wilkołaków z wampirami, jak to we wszystkich filmach jest? Że odruchowo się nie lubią, czy coś, bo podświadomie wiedzą, że powinni się nie lubić?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
09.03.2024, 00:46  ✶  
-nie mają jakiegoś lepszego węchu i słuchu, niż zwykli ludzie, co nie?
Nie mają.

-nie wyczuwają innych wilkołaków (to wiem, bo by Erik Neila wyniuchał XD) ani wampirów?
Nie.

-czy istnieje jakiś rasowy konflikt wilkołaków z wampirami, jak to we wszystkich filmach jest? Że odruchowo się nie lubią, czy coś, bo podświadomie wiedzą, że powinni się nie lubić?
Nie istnieje coś takiego.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
09.03.2024, 01:21  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.03.2024, 01:22 przez Neil Enfer.)  
OK, dzięks Nyan
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
10.03.2024, 10:21  ✶  
Cytat:Wieża Babel - Shafiqowie są w stanie zrozumieć każdy język.

Pytanie:
- Czy dotyczy to też języków dawnych i starożytnych, dialektów, oraz języków którym posługują się magiczne rasy?
- Czy rozumieją tylko to co usłyszą, czy też są w stanie zrozumieć słowo pisane?
- Czy ta umiejętność oznacza również posługiwanie się różnymi językami w mowie i piśmie?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (183): « Wstecz 1 … 90 91 92 93 94 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa