• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,041
24.05.2024, 10:57  ✶  
Możesz.

Ale oczywiście jako popychacz do sesji związanych z wykonywaniem zawodu, zachęcam do fabularnego zlecenia wykonania ich postaci malarza. Pwease
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
#1,042
24.05.2024, 11:07  ✶  
1. Na ile mam swobodę w dobieraniu wizów dla NPCów?

2. Czy mogę stworzyć NPCa amerykańskiej ambasadorki, czy to byłby zbyt ważny NPC ingerujący w lore?

3. Czy relkę z postaciami istotnej wagi mogę wpisać z ręki, czy najpierw podesłać na PW do mistrza gry do klepnięcia + ewentualnej prośby o rozegranie sesji?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,043
24.05.2024, 11:12  ✶  
1. Na ile mam swobodę w dobieraniu wizów dla NPCów?
Tak samo jak w przypadku wizerunków na avki - niech to nie będą osoby kontrowersyjne w taki przykry sposób - osoby wzbudzające skrajnie negatywne emocje, albo samobójcy, osoby niedawno zmarłe, to generalnie zły pomysł.

Plus - no to są postacie niezależne, więc najlepiej celować w takich mniej znanych i chodliwych aktorów, bo taki Timothee Chalamet to pewnie ktoś, kogo potencjalnie ktoś kiedyś będzie chciał na wizerunek. Tutaj wydaje mi się jednak, że ciężko przewidzieć, ale miejcie na uwadze, że wizów postaci mniejszej wagi się nie rezerwuje, więc potencjalny nowy gracz może pozbawić waszego NPC wizerunku.

2. Czy mogę stworzyć NPCa amerykańskiej ambasadorki, czy to byłby zbyt ważny NPC ingerujący w lore?
Możesz.

3. Czy relkę z postaciami istotnej wagi mogę wpisać z ręki, czy najpierw podesłać na PW do mistrza gry do klepnięcia + ewentualnej prośby o rozegranie sesji?
Napisz od ręki i wrzuć do tematu, jeżeli coś będzie nie tak, to się odezwiemy. Jeżeli masz jakieś wątpliwości przed napisaniem sesji, to możesz napisać w konsultacjach, że prosisz o szybsze sprawdzenie, bo cię to blokuje.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
#1,044
24.05.2024, 17:30  ✶  
Czy jeśli postać idzie do kompletnego usunięcia (epilog bez możliwości powrotu czy coś takiego), to przedmioty jakie posiada znikają wraz z nią, czy jest możliwość rozdania ich między innych graczy/swoje multiki? Zmieszanie

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,045
24.05.2024, 18:43  ✶  
Możesz rozdać je innym postaciom jeżeli to ma fabularny sens i napiszesz wokół tego posta (na jego podstawie przepiszę im te przedmioty), ale nie swoim multikontom.
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
#1,046
24.05.2024, 18:50  ✶  
W wyniku kiepskiego managementu swoimi relacjami utknęłam w sytuacji, że Perseus i Imogen muszą się znaleźć w jednym miejscu i nawet wejść ze sobą w interakcję  Powieszon A skoro ta druga postać to drugoplanówka, to czy mogę po prostu przy okazji postów Perseusem pisać o niej jako NPC, bez jakiegoś wewnętrznego monologu, po prostu jak ogrywałam to tutaj albo tutaj?

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,047
24.05.2024, 18:52  ✶  
A opisz co to w ogóle za sytuacja...?
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
#1,048
24.05.2024, 18:54  ✶  
Ślub między innymi Stresik I chyba pójdziemy na dwie pary na kiermasz?

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,049
24.05.2024, 19:11  ✶  
Nie do końca rozumiem, w jakiej sytuacji Imogen musi rozmawiać bezpośrednio z Perseusem na jego weselu. Może złożyć gratulacje Vesperze lub towarzyszyć mężowi w jakiejś krótkiej interakcji - póki nie piszesz sesji sama ze sobą, albo nie zadajesz swojemu multi gradobicia pytań to bedzie okej. Co do Lammas - najlepiej to po prostu nie kreuj sytuacji, w której postacie muszą iść tam w czwórkę - kiermasz na Pokątnej tego na nikim nie wymusza.

Generalnie regulamin forum nie zabrania pisania w postach wzmianek o tym co robią inne postacie (oczywiście takie rzeczy należy pisać za zgodą drugiego gracza), ale mówi:

Dodatkowo wszelkie multikonta należy tworzyć z należytym temu rozsądkiem. Nic się oczywiście nie stanie, jeżeli postacie jednego gracza miną się na jakimś wydarzeniu, jednakże należy takich sytuacji unikać.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,050
24.05.2024, 22:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.05.2024, 01:16 przez Neil Enfer.)  
Dobry, ja mam pytanie czy wiadomo coś o rozwijaniu listy wątków w tym temacie? Bo patrzę, że poprzednie są z lutego tego roku. Więc się zastanawiam czy to ma być dalej rozwijane czy zostało porzucone?

I czy ten temat będzie rozwijany. Czy faktycznie będzie uznane odpowiedzenie na pytania jakby nasza postać z innej szkoły do Hogwartu chodziła?

I w tym jak rozumiem udziału brać nie mogę. W sumie nie wiem na czym to polega. Ale to jeden z tych zamkniętych eventów tylko dla ziomków, co pingowani byli, co nie? Bo to też było milion lat temu, ale no polowanie na widma tez się zakończyło XDD a jednak dalej tam wisi.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 103 104 105 106 107 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa