Oddaj się w ręce losowości
Dla lubiących wchodzić w ciemno w zwariowane rzeczy przygotowałam zestaw tajnych scenariuszy. Spodziewaj się absolutnie wszystkiego. Od znaku Śmierciożerców na niebie, przez umierającą ciotkę, wesele kuzynki, aż po smoki uciekające z rezerwatu. To mieszanka drobnych, obyczajowych rzeczy i kompletnego chaosu – twoja postać może znaleźć się w sytuacji zagrożenia zdrowia lub życia, a także zostać zmuszona do zrobienia czegoś tak absurdalnego, że będziesz musiał dobrze przemyśleć dalsze działania.
Osobą odpowiedzialną za odpowiadanie na pytania oraz pomoc w rozgrywaniu niniejszych sesji jestem ja. Zapraszam do mojego tematu konsultacji. Pomysły na nowe zdarzenia losowe możecie podsyłać mi drogą prywatnej wiadomości.
Osobą odpowiedzialną za odpowiadanie na pytania oraz pomoc w rozgrywaniu niniejszych sesji jestem ja. Zapraszam do mojego tematu konsultacji. Pomysły na nowe zdarzenia losowe możecie podsyłać mi drogą prywatnej wiadomości.
Garść zasad
ZASADY PODSTAWOWE
- Każda z twoich postaci może rozgrywać tylko jeden scenariusz jednocześnie. Przed wylosowaniem kolejnego należy rozegrać poprzedni.
- Jeżeli wylosujesz ten sam scenariusz drugi raz, dodaj post ponownie i wylosuj nowy (każdy scenariusz można rozegrać jako jego główny bohater tylko raz – ale po zagraniu takowego można wokół niego rozegrać już później dowolną ilość sesji, nie będą one już jednak scenariuszami Sumy Przypadków).
- Opisy są tworzone w formie „ty” – istnieje tutaj konieczność, aby to twoja postać (losującego) była głównym bohaterem wydarzenia, nie może to być zaproszona do sesji osoba ani postać niezależna.
PUNKTY DOŚWIADCZENIA I ODZNAKI
- Pełna sesja to minimum niezbędne do otrzymania punktów doświadczenia i losowania kolejnego scenariusza.
- Po punkty doświadczenia za ukończone rozgrywki należy zgłaszać się tutaj.
- Kość losuje scenariusze. To znaczy, że możesz zgłaszać je do osiągnięcia „Życie to przygody lub pustka”.
- Sumy liczą się jako scenariusze tylko dla głównej postaci (tej, która losowała). Jeżeli pomagasz w rozegraniu scenariusza komuś innemu, nie możesz rozliczyć tego jako scenariusza – jest to dla ciebie normalna sesja. Nie otrzymasz za nią dodatkowych punktów doświadczenia, odznaki Suma Przypadków i tak dalej.
CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA
- Jeżeli nie chcesz rozgrywać danego scenariusza, możesz go przerzucić, ale zrób to z rozwagą, ponieważ możesz zrobić to tylko raz na kwartał. Usuń treść swojego posta i napisz: PRZERZUCAM, a następnie dodaj nowy post z rzutem. Jeżeli trafi ci się ten sam scenariusz – możesz przerzucić go jeszcze raz.
- Scenariusze można ze sobą łączyć o ile ma to sens (można rozegrać go z drugą osobą, która ma taki sam scenariusz, albo możecie rozegrać jednocześnie dwa różne – pamiętajcie tylko o tym, kto jest głównym bohaterem którego).
- Można rozgrywać je w retrospekcjach, o ile w danym scenariuszu nie jest napisane inaczej (tak, można je łączyć również ze scenariuszami Preludium).
Kod do losowania
Kod:
[b]Wylosowany scenariusz:[/b] wpisz nazwę
[b]Link do poprzedniego scenariusza:[/b] musiał zostać ukończony; jeżeli to twój pierwszy scenariusz to usuń to pole albo wpisz kreskę
[b]Link:[/b] link lub linki do wszystkich sesji
[b]Status:[/b] do rozpoczęcia / trwający / ukończony
!suma przypadkówPo ukończeniu sesji zaktualizuj post i zgłoś ten fakt w tutaj.
![[Obrazek: 2eLtgy5.png]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=2eLtgy5.png)