• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,231
07.07.2024, 13:35  ✶  
@Neil Enfer

Generalnie tak: jak masz listę przewag i zawad, to masz przewagi i zawady oznaczone gwiazdką. Je możesz nabyć tylko i wyłącznie przy tworzeniu karty postaci (wynika to z wymogu posiadania określonych elementów biografii, których nie da się nabyć później albo uwarunkowań genetycznych). Każdą inną przewagę i zawadę możesz nabyć w rozliczeniu kwartalnym, ale będzie to wymagało stosownego opisu, który odnosi się do kwartału, który właśnie gramy. Na przykład:

Chcę zdobyć znajomość półświatka, to idę na Nokturn i opisuję, jak poznaję tam nowych ludzi i zdobywam nielegalne rzeczy, a tym samym poszerzam swoją sieć kontaktów.
Chcę dostać na coś alergii, to idę do sklepu z eliksirami, próbuję czegoś nowego, kończę w Szpitalu św. Munga i uzdrowiciele mówią mi, że to była reakcja alergiczna.
Chcę nabyć lojalność organizacji, to opisuję jakiś przełom w tym jak postać myśli - coś tam się wydarzyło, że zaczęła myśleć o tym w konkretny sposób i chce pomóc tej organizacji za wszelką cenę.
I tak dalej, i tak dalej...

Sowy i gołębie nie potrafią się teleportować. Czarodziej może teleportować samego siebie lub teleportować się łącznie. Nie, list sam się nie teleportuje, musisz teleportować się z nim.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,232
08.07.2024, 00:19  ✶  
Hejo, bo rozważałam podmiakę jednej zawdy na inną i teraz patrzę na nie i chciałam sobie dać fobię, ale widzę, że nie ma takiej cechy? Jest tylko drobny lęk, więc chyba fobię sobie uroiłam? Czy pod ten drobny lęk można wpisać w takim razie fobię jakąś?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,233
08.07.2024, 00:21  ✶  
@Neil Enfer

Nigdy nie mieliśmy takiej zawady. Możesz wziąć sobie drobny lęk i odgrywać to jako fobię.
Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
kapłan kowenu | egzorcysta ministerstwa magii
ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
#1,234
15.07.2024, 23:36  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.07.2024, 23:36 przez Sebastian Macmillan.)  
Jaki stosunek do seksu przedmałżeńskiego ma kowen? Nyan

pewnie nie zdążysz odpisać zanim skończę post, ale dobrze wiedzieć na przyszłość
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,235
16.07.2024, 00:39  ✶  
@Sebastian Macmillan

Nie mamy na to jakiegoś oficjalnego stanowiska (możemy je stworzyć jeżeli naprawdę jest ci to potrzebne), ale generalnie członkowie rodu Macmillan organizowali sabaty, na których dolewali naszym postaciom amortencji do herbatki, a także stworzyli zawody we wspinaniu się na pal, po których wszyscy mieli ochotę gździć się w lesie. Bazując na samym Beltane trzeba założyć, że są na te kwestie co najmniej otwarci.
Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
#1,236
16.07.2024, 16:35  ✶  
Ja mam w sumie kolejne randomowe pytanie.

Gdyby ktoś w towarzystwie chciał zwrócić na siebie uwagę i by zemdlał (udaje, oczywiście) to powinien rzucić, nie wiem, na charyzmę, na przykład, czy wszystkich oszuka, czy po prostu pada na ziemię i ma nadzieję, że nie skończy, jak Elizabeth z Piratów z Karaibów, jak ją Will i Jack olali na plaże, by walczyli? Siostra pyta ^_^
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,237
16.07.2024, 17:18  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.07.2024, 17:18 przez Eutierria.)  
@Jessie Kelly

Jeżeli ktoś taki posiada przewagę występowania, to nie uważam, żeby rzut na charyzmę był konieczny - taka osoba potrafi grać. Jeżeli jednak jej nie posiada, a osoby wokół są bardziej spostrzegawcze, niż ona jest charyzmatyczna (chodzi mu tu o wartość kropek w statystykach), narzuciłabym tu jako mistrz gry prowadzący rozgrywkę konieczność rzutu.

Co do rozgrywek pomiędzy graczami - rzut nie jest obowiązkowy, możecie się między sobą dogadać co do przebiegu sesji.
Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
#1,238
16.07.2024, 17:29  ✶  
Dziękuję ^^ Serduszko
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
#1,239
16.07.2024, 20:29  ✶  
Moja postać mieszkała w Polsce oraz w Niemczech. Nie mam wykupionych przewag że zna oba języki, ale chciałabym założyć, że potrafił się w obu komunikować. Kiedy przeprowadził się do innego kraju, to ich nie używał i trochę zapomniał. Czy uda mi się zdobyć przewagę na język polski oraz język niemiecki po tym kwartale? Jeśli będę oczywiście wspominała w fabule, że studiuje oba języki żeby je sobie przypomnieć.
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
#1,240
16.07.2024, 20:40  ✶  
@Isaac Bagshot
Tak Uśmiech jeśli to umotywujesz w ten sposób to powinno być ok.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 122 123 124 125 126 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa