a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje

I’m looking for the sword
żadna różdżka tego typu nie trafiła do Ministerstwa, ale jeden Brygadzista mówi, że niedawno zgłoszono mu dwie kradzieże. Mogę spytać przy okazji Tessy, czy ktoś nie sprzedawał jej różdżek.
Chcesz pomocy w jej poszukiwaniach? Nieoficjalnej, oczywiście.
Bren
Gritting your teeth and bearing them.

Gritting your teeth and bearing them.

I’m looking for the sword
Woody,
byłam na małej wycieczce w Egipcie. Rozważałam kupienie Ci takiego nakrycia głowy, jakie nosili faraonowie, ale nie udało mi się go znaleźć na szybko, a trochę brakowało mi pomysłów, co by pasowało do Rejwachu. Ostatecznie postawiłam na najlepszy wybór: jedzenie. To baklawa i mam nadzieję, że nie masz uczulenia na orzechy, o którym zapomniałam.
Bren
Razem z notatką przyleciała też butelka wina, również z przyjęcia.
Masz super że nie musisz chodzić na tę dyrdymały. Wysyłam ci jedyną dobrą rzecz, wino. Mamy nudnego bratanka, wiesz o tym? I spaliłem Blackom kwiaciarnię. Nie, czekaj, to coś szklane, w ogrodzie, gdzie trzyma się chwasty. Nie wazne. Widziałeś na Lammas te kutasoświeczki? Powinieneś zrobić swój odlew. Będzie na remont Twojej rudery.
Tak myślę. Chyba wdał się w dziadka. Może dlatego papa go tak lubi. A piję żeby zapomnieć. Idę w Twoje ślady.
Jak zobaczysz moją nową ruderę to uznasz, że mam przywilej nazywania tak czegokolwiek. Brakuje tylko, żeby ktoś oddał na sam środek jajecznicę na kaca. Ale ma potencjał.
Próbuję ignorować ostatni fragment tekstu. Nie wiedziałem, że strzelamy do tej samej bramki. Ale, na bogów, Shafiq? Przecież Ty go złamiesz, jak na niego spojrzysz! Muszę przyznać jednak, że masz gust.
Clemens nie mógł wiedzieć, że pisząc, Morpheus czytał ten list na głos wyżej wspomnianemu, zanosząc się śmiechem.
Bracie,
ja rozważam zapuszczenie brody (żeby zrekompensować światu Twoją łysą głowę) i rozmawiam z moim byłym. Nie wiem, co Tobie może strzelić do głowy z okazji kryzysu wieku średniego, chociaż w Twoim przypadku polecam jednak porozmawiać. Ze swoją ex. W sensie Tessą, nie z moim. A preferencje mogą się zmieniać, ostatnio poszedłem na randkę ze śliczną Egipcjanką.
Zaproszę Cię, jak tylko trochę przewietrzę przestrzenie i dach będzie uszczelniony.
Szanowny Panie W. Tarpaulin,
Bardzo dziękuję za złożenie zamówienia.
Przesyłam:
1. Świeczka rytualna, bez afrodyzjaku
2. Świeczka z afrodyzjakiem, w zamawianym rozmiarze
Dołączam również próbkę nowej serii świec zapachowych: waniliową
Życzę Panu oraz Małżonce udanego pożycia.
Pozdrawiam serdecznie,
Charles R. Mulciber
w czułe spojrzenia, w szlachetny trunek
Szanowny,
Bardzo cieszę się, mogąc czytać kolejny z twoich błyskotliwych liścików. Proszę jednak, abyś nie przesadzał — mam ostatnio okropeczny natłok korespondencji, zatem twoje kolejne wypociny mogą zgubić się pod lawiną innych wiadomości.
Niezmiernie raduje mnie również fakt, że poświęcasz moim znajomościom tyle uwagi. Zapewniam, jednak, że twój upominek nie przywiódł mi na myśl osoby Anthony’ego, a bardziej zmusił mnie do przypomnienia sobie wieczoru naszej nocy poślubnej. Niestety, nie w tym dobrym znaczeniu.
Jeśli zechcesz zaszczycić mnie kiedyś swoją obecnością w moim domu, to możesz być pewien, że świeczka znajdzie sobie honorowe miejsce.
But one I wouldn't switch
'Cause there's no nicer witch than you