• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Widmo
To the days of Avalon
Where magic rules as king
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Potężna czarownica, nieznanego statusu krwi, żyjąca w czasach średniowiecznych. Specjalizowała się w uzdrowicielstwie, a także była animagiem, potrafiącym zmienić się w ptaka. Rządziła również jako królowa Wyspy Avalon. Uważana za żeński odpowiednik samego Merlina. Była przyrodnią siostrą króla Artura, którego później zabiła.

Morgana le Fay
11.01.2023, 00:46  ✶  
(11.01.2023, 00:41 )Erik Longbottom napisał(a): Tutaj w opisie rozpoznawalności brakuje dopisku "poziom" u celebryty na poziomie VII, jak przy poprzednich rangach Serduszko

Poprawione, dziękujemy za czujność Uśmiech
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
16.01.2023, 23:40  ✶  
Cześć (: mam pytanie do eventu Beltane jaki się szykuje. Kilka rzeczy jest dla mnie niejasnych.

Dokładniej chodzi mi o wątek „Cisza przed burzą”.

1. Patrole. Zostałam wylosowana do patrolu z drugą osobą. I teraz tak: czy my musimy w wylosowanych parach potwierdzić swoją obecność? Czy mamy odgrywać osobną sesję jak patrolujemy okolicę, czy raczej będzie się to działo w jakimś konkretnym grupowym wątku? Co jeśli jedna osoba z pary nie potwierdzi obecności, albo odmówi udziału – co wtedy z tą drugą osobą z pary, będzie skreślona z patrolowania, czy będzie to rozpisywać z kimś innym? Czy to jest traktowane jako zadanie od Mistrza Gry (ten drugi post, gdzie też jest o patrolach… dlatego się tez zgubiłam)?
2. W sumie łączące się z tym patrolowaniem – czy to znaczy, że jesteśmy skreśleni z jakichkolwiek innych wątków, jakie moglibyśmy pisać w trakcie Beltane (wiem, że „W ogniu widzieli koniec” jest możliwy)?
3. Czy do „inne pomysły graczy” w zadaniach od mistrza gry (drugi post) też należy się zgłaszać w temacie? Rozumiem, że to dotyczy tylko czasu PRZED Beltane, tak?

Soraski, totalnie się zakręciłam ♡
Lord Voldemort
There is no good and evil. There is only power, and those too weak to seek it.
krew
genetyka
zawód
Swąd czarnej magii aż gryzie w gardło. Obecność tego czarnoksiężnika wzbudza niepokój nawet w najsilniejszych czarodziejach.

Czarny Pan
16.01.2023, 23:50  ✶  
1. W tym duecie powinnaś udać się na Beltane, czyli już bezpośrednio na sabat ogłoszony w wątku Ogniska, wino i wianki. Jeżeli chcesz wziąć udział w sesji przygotowawczej Cisza przed burzą, to zgłoś się w wątku. Ta sesja przygotowawcza nie jest obowiązkowa - jeżeli nie chcesz brać w niej udziału, to wystarczy, że nadrobisz to, co zostało napisane przez innych pracowników Departamentu. Jeżeli chcesz rozegrać jakieś dodatkowe sesje ze swoim partnerem z Brygady (na przykład pierwsza rozmowa po tym, jak zostaliście przydzieleni do takiej pary), to możecie to zrobić i zgłosić to w temacie, będzie to dodatkowo punktowane. W rzeczywistości jedynym wymaganiem, jakie przed tobą postawiłam jest to, że musisz wybrać pomiędzy:

a) Victoria udała się na sabat i patrolowała okolicę.
b) Victoria odmówiła udziału w sabacie (list do mg).
c) Victoria nie odmówiła, ale nie poszła na sabat.

Dwie ostatnie opcje będą wiązały się ze stosowną reakcją mistrza gry.

2. W ogniu widzieli koniec i Szukający wiatru w polu dzieją się w tym samym momencie - późnym wieczorem w dniu Beltane. Jeżeli bierzesz udział w jednej z tych sesji, to nie możesz w drugiej (bo się po prostu nie rozdwoisz.)

3. Tak, zgłaszaj to w wątku, bo ja to wtedy przeczytam i dostaniesz za ciekawe pomysły dodatkowe pd i/lub wyróżnienia. Serduszko Cisza przed burzą dotyczy okresu do 1 maja przed oficjalnym rozpoczęciem Beltane.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
17.01.2023, 14:05  ✶  
Pytanie odnośnie eliksirów -> czy w tej chwili organizacje mogą zaopatrywać się u swoich dostawców (np. u Nory), na przykład na takie okazje jak Beltaine, czy póki co to funkcjonuje tylko w tle i z używaniem na tego typu sesjach trzeba poczekać na mechanikę?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
17.01.2023, 16:28  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.01.2023, 16:39 przez Brenna Longbottom.)  
I od razu jeszcze jedna propozycja - może w Kromlech/Strażnica, zrobić osobne wątki, gdzie gracze po rozegraniu swoich scenariuszy mogliby wpisać krótkie info, że dołączają do organizacji na taką i taką rolę, w jej ramach chcą robić to i to, i kto może wiedzieć o ich przynależności? Uśmiech To pod rozwagę, ale ja np. mam problem z ogarnięciem, kto już jest w Zakonie, kto aspiruje, kto rozważa, o czyim istnieniu wiem, a kto jest super tajnym agentem, a to mogłoby być zahaczką pod ustalanie między sobą relacji i fabuł.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.01.2023, 18:07  ✶  
(17.01.2023, 14:05 )Brenna Longbottom napisał(a): Pytanie odnośnie eliksirów -> czy w tej chwili organizacje mogą zaopatrywać się u swoich dostawców (np. u Nory), na przykład na takie okazje jak Beltaine, czy póki co to funkcjonuje tylko w tle i z używaniem na tego typu sesjach trzeba poczekać na mechanikę?
Cześć Bren, jest dokładnie tak jak piszesz. Wszelkiego rodzaju braki w mechanice rozgrywajcie po prostu storytellingowo. Gdyby przez wprowadzenie mechaniki weszły wam do fabuł jakieś babole to wspólnie rozwiążemy ten problem.

Cytat:I od razu jeszcze jedna propozycja - może w Kromlech/Strażnica, zrobić osobne wątki, gdzie gracze po rozegraniu swoich scenariuszy mogliby wpisać krótkie info, że dołączają do organizacji na taką i taką rolę, w jej ramach chcą robić to i to, i kto może wiedzieć o ich przynależności? Smile To pod rozwagę, ale ja np. mam problem z ogarnięciem, kto już jest w Zakonie, kto aspiruje, kto rozważa, o czyim istnieniu wiem, a kto jest super tajnym agentem, a to mogłoby być zahaczką pod ustalanie między sobą relacji i fabuł.
To jest dobry pomysł i fajne uzupełnienie moich planów co do listy członków. Serduszko Postaram się to jakoś zorganizować, a później dacie mi feedback czy jest ok.
Pani doktor
Don't touch my crown with your flithy hands
krew
genetyka
zawód
Jasne, krótkie włosy okalają wręcz niezdrowo baldą twarz. Patrzą na ciebie szarozielone oczy, zwykle wyrażające znudzenie, choć potafią czasem rozbłysnąć, gdy ich włąścicielka uzna coś za interesujące. Wąskie wargi rzadko kiedy zdobi usmiech, szczególnie ten szczery. Jest szczupła, doś wysoka, ma 170 centymetrów wzrostu. Zwylke ubrana elagancko, acz wygodnie. Woli spodnie od sukienek czy spódnic, z drugej strony częsciej dojrzy się ja w koszuli i marynarce niż w swetrze. Wybiera raczej ciemne oraz stonowane kolory. Wielbicielka delikatnej biżuterii, szczególnie tej wykonanej ze srebra i pereł. Unois się za nią zpach ziół, a także ciężkich perfum o nucie opium.

Annaleigh Dolohov
17.01.2023, 19:12  ✶  
Czy naśladowcy też mogą mieć maski kryjące tożsamość, czy to tylko dla Śmierciożerców?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.01.2023, 19:19  ✶  
(17.01.2023, 19:12 )Annaleigh Dolohov napisał(a): Czy naśladowcy też mogą mieć maski kryjące tożsamość, czy to tylko dla Śmierciożerców?
Obawiam się, że dla pana panie Areczku Lord Voldemort nie przewidział takich udogodnień... A tak na serio - naśladowcy nie mają dostępu do oficjalnego merchu Śmierciozerców takiego jak z serii, ale jakiś alternatywny sposób ukrywania swojej tożsamości powinni oczywiście znaleźć, tylko jeszcze we własnym zakresie.
Czarodziej
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Około 175 centymetrów wzrostu. Jasnobrązowa czupryna, latem łatwo rozjaśniająca się od słońca. Młodzieńcza twarz, sprawiająca raczej przyjazne wrażenie. Dość szczupły, choć nie wymizerowany.

Darcy Lockhart
18.01.2023, 14:10  ✶  
Pytanie przy okazji Beltaine, zadanie dla dziennikarzy - mamy już to pisać we własnym zakresie, czy poczekać na jakieś wytyczne?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
18.01.2023, 16:47  ✶  
(18.01.2023, 14:10 )Darcy Lockhart napisał(a): Pytanie przy okazji Beltaine, zadanie dla dziennikarzy - mamy już to pisać we własnym zakresie, czy poczekać na jakieś wytyczne?
Piszcie to we własnym zakresie. Możecie po prostu napisać artykuły, ale możecie też dołączyć do jakiś sesji pisanych przez graczy lub wyciągnąć ich na jakieś dodatkowe sesje w celu wyciągnięcia informacji. Podlinkujcie po prostu na końcu wszystko co rozegraliście w temacie ciszy przed burzą, żebym mogła przydzielić wam punkty doświadczenia (im więcej waszego zaangażowania tym więcej punktów przydzielę podsumowując wydarzenie). Pamiętajcie, że możecie sami kierować postaciami niezależnymi w swoich sesjach. Gdybyście nie byli pewni tego, czy możecie posiadać jakieś informacje, to odpowiem na wszystkie pytania. Mogę też dołączyć do waszych rozgrywek jako mg na post / dwa, ale tutaj wiadomo - mam tych sesji dużo (i taką jedną ważną na studiach...) a nie chcę was blokować. ^^"
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 17 18 19 20 21 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa