• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Aktualizacje i rozliczenia Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować)

Prośby o poprawki (w postach, których nie możesz edytować)
☽
She just smiled. You know,
that her smile, that means,
you don't know me at all,
you never will.
Sto pięćdziesiąt pięć centymetrów czystego chłodu. Sprawia wrażenie pewnej siebie, ale i zagadkowo niedostępnej. Doskonale potrafi manipulować wzrokiem – duże, niebieskie oczy zdecydowanie jej w tym pomagają. Jest filigranowa, ma długie blond włosy, które zwykle delikatnie falują; zadbaną cerę i niewielkie piegi na twarzy. Niski wzrost nadrabia uniesionym podbródkiem i głośnym, choć nieco wysokim głosem.

Sandie Bell
02.11.2024, 14:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.11.2024, 13:34 przez Morrigan.)  
Poprosiłabym o podmiankę koloru oczu w karcie, po zmianie wizerunku. Mam nadzieję, że to nie będzie problem, bo póki co tylko tutaj o nich wspomniałam. Konkretnie chodzi o ten fragment w cechach szczególnych, żeby zamiast zielonych były niebieskie:
Cytat:Poza tym jest niska i drobna, ma jasne włosy, duże, zielone oczy i niewielkie piegi na twarzy.

adnotacja moderatora
Wysłane PW Serduszko

She sought death on a queen-sized bed and he had said,
darling, your looks can kill, so now you're dead.
Syn czarnoksiężnika
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
03.01.2025, 11:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.01.2025, 16:17 przez Morrigan.)  
Zapomniałam o tym zupełnie przy rozliczeniu, a to mam już zaakceptowane - w związku z sumą Złodzieje różdżek, wymuszającą na postaci zmianę różdżki (rozegraną latem), prosiłabym o zmianę w KP z:
Różdżka: zakupiona w zakładzie Gregorovitchów, włos z ogona testrala, głóg, 10 cali
Na:
Berberys, serce smoka, dziewięć cali, średnio giętka.

(wg opisu Sumy powinnam to zgłosić w temacie ze zmianami w KP, nie byłam pewna, czy to ten, czy zmiany pierwszokwartałowe)

adnotacja moderatora
Kontakt na PW Nyan
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
04.03.2025, 16:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2025, 22:12 przez Morrigan.)  
Prosiłabym o zmianę w pochodzeniu (jest tam błąd, którego nie wyłapałam do tej pory).

Jest:
Pochodzenie: Córka Elyn Rove i Magnusa Quirke, oboje są absolwentami Hogwartu. Ojciec pracuje w Ministerstwie Magii, w Departamencie Kontroli Nad Magicznymi Stworzeniami, matka z kolei prowadzi własny sklepik z eliksirami na Pokątnej, niedaleko mieszkania - Pękata Fiolka. Wywodzą się z rodzin czystej krwi, jednak dla Quirków nie ma to większego znaczenia.

Powinno być:
Pochodzenie: Córka Elyn Rove i Magnusa Quirke, oboje są absolwentami Hogwartu. Ojciec pracuje w Ministerstwie Magii, w Departamencie Kontroli Nad Magicznymi Stworzeniami, matka z kolei prowadzi własny sklepik z eliksirami na Pokątnej, nad którym mieszka z całą rodziną - Pękata Fiolka. Wywodzą się z rodzin czystej krwi, jednak dla Quirków nie ma to większego znaczenia.

adnotacja moderatora
Zrobione Serduszko @Olivia Quirke
Jim
The Lightbringer in the streets,
Delightbringer in the sheets
Pożoga gorejąca w niebieskich oczach (he's always in heat!!) i figlarne iskierki ognia: te igrające w jego spojrzeniu – zawsze zbyt intensywnym, jak u męczennika przeżywającego ekstazę – i te pośród zmierzwionych wiatrem blond włosów, w których blask pochodni wydobywa rudawe refleksy świetlne. Pod opuszkami wiecznie poparzonych palców czai się obietnica płomieni. Sam jest niczym żyjący płomień, z ruchami, w których tkwi niewymuszona pewność siebie – ale i swego rodzaju nieprzewidywalność. Ogień otula tego postawnego (1,80 m) mężczyznę równie szczelnie, co płaszcz bożej łaski, i tylko woń kościelnych kadzideł potrafi zamaskować towarzyszący mu zawsze swąd dymu i zapach benzyny. Podstawowe wyposażenie Jima obejmuje: uśmiech cherubina z renesansowych obrazów, bardzo charakterystyczny, wyjątkowo głęboki głos, w którym przebrzmiewają nuty irlandzkiego akcentu, starą podręczną biblię, elegancki komplet składający się z białej koszuli, dopasowanych spodni, kamizelki i niewielkiego noża od Flynna (all removable) oraz drewnianego krzyżyka (NOT REMOVABLE), a także chęć zbawienia całego świata (w butonierce).

The Lightbringer
26.06.2025, 06:48  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2025, 16:34 przez Morrigan.)  
Nie zauważyłam, że rozliczając Jima, nie wskoczyła mi w KP dodatkowa kropka do percepcji, którą sobie kupiłam za 100 PD. Powinnam mieć 2 kropeczki w percepcji, a mam 1. Z góry dziękuję za pomoc uwu

adnotacja moderatora
Już poprawiłam Serduszko @The Lightbringer

gniew mój wybuchnie
jak ogień będzie płonął
i nikt nie zdoła go zgasić
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
24.07.2025, 15:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2025, 08:33 przez Morrigan.)  
Dzień dobry, mam babola i mieszkanie w Mieszkanie.

Zamieszkanie: dom w Little Hangleton oraz okazjonalnie mieszkanie w Mieszkanie Londynie (Aleja Horyzontalna)

Powinno być

Zamieszkanie: dom w Little Hangleton oraz okazjonalnie mieszkanie w Londynie (Aleja Horyzontalna)

adnotacja moderatora
Poprawione Słodziutki @Rodolphus Lestrange
broken one
Chudy jak wypłata i długi jak miesiąc (187cm). Eteryczna uroda Lovegoodów rozwodniona mugolską pospolitością. Rude włosy domagające się fryzjera, broda domagająca się brzytwy, której starym zwyczajem nie posiada w domu. Jasnozielone oczy. Ubrany zwykle w proste szaty, czarne, lub w stonowanych barwach, skrojone tak, by nie krępowały ruchów.

Lazarus Lovegood
02.08.2025, 01:28  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.08.2025, 23:09 przez Cliodna.)  
Proszę o poprawienie w KP Lazarusa Zawady "Nerwica natręctw" tak, żeby działało formatowanie. Chyba cudzysłowy są nie takie. Poniżej jest wersja prawdopodobnie poprawna, ale poproszę o sprawdzenie, bo ja trochę nie ogarniam.

Kod:
[Zawada="Nerwica natręctw (I)"]Nie znosi niedokończonych spraw, pytań bez odpowiedzi i bylejakości. Symetria jest elegancka, a pewne liczby są po prostu lepsze od innych. Dzięki temu jest dokładny i precyzyjny, ale zdarza mu się fiksować się na drobiazgach.[/Zawada]

Dziękuję!

adnotacja moderatora
Poprawione Słodziutki
@
Lazarus Lovegood
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
Wczoraj, 13:39  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 18:35 przez Morrigan.)  
hej, po 3 latach zauważyłam, że w doświadczeniu (w kp) mam babola

Nora przez długi czas pracowała u swojej babci z rodziny Abbott w domu Godryka, gdzie nabywała doświadczenia, aby otworzyć swoją własną knajpę.

Nora nie pracowała na prywatne zlecenie u żadnego Godryka XD

powinno być:

Nora przez długi czas pracowała u swojej babci z rodziny Abbott w Dolinie Godryka, gdzie nabywała doświadczenia, aby otworzyć swoją własną knajpę.

adnotacja moderatora
Poprawione! @Nora Figg
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa